Κι όμως: Η Άρσεναλ έκανε πρόβα στο «Έμιρεϊτς» για τη φιέστα κατάκτησης της Premier League (vid)

Κι όμως: Η Άρσεναλ έκανε πρόβα στο «Έμιρεϊτς» για τη φιέστα κατάκτησης της Premier League (vid)

Κώστας Τόπας 10:19 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:38 - 29.05.2024

Η Άρσεναλ φέρεται πως κάνει πρόβες λίγο πριν το φινάλε, για την παρουσίαση του τροπαίου της Premier League, σε περίπτωση που στεφθεί πρωταθλήτρια.

Η σεζόν της Premier League φτάνει στο τέλος της την Κυριακή (19/05), και υπάρχει πιθανότητα για μια δραματική κατάληξη. Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την εξασφάλιση του τέταρτου διαδοχικού τίτλου στο αγγλικό πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα γράψει ιστορία αν κερδίσει τη Γουέστ Χαμ στο «Έτιχαντ« (19/05, 18:00) αλλά μια ισοπαλία ή ήττα θα ανοίξει την πόρτα για την Άρσεναλ να κερδίσει τον τίτλο για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πρέπει να νικήσει την Έβερτον στο «Έμιρεϊτς» για να εκμεταλλευτεί το οποιοδήποτε στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι. Ενώ η κούρσα τίτλου την τελευταία αγωνιστική δημιουργεί καλύτερο θέαμα για τους οπαδούς, ταυτόχρονα προκαλεί και πονοκεφάλους στους διοργανωτές.

Για παράδειγμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς δεν μπορεί να βρίσκεται σε δύο μέρη ταυτόχρονα, γι' αυτό αποφάσισε να παρακολουθήσει τον αγώνα της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς».

Εάν η Σίτι τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες την αναμέτρηση με την Γουέστ Χαμ και κατακτήσει το τρίποντο, τότε ο Μάστερς δεν θα είναι στο «Έτιχαντ» για να απονείμει το τρόπαιο στους Πολίτες. Θα υπάρχουν δύο πανομοιότυπα τρόπαια της Premier League, ένα σε κάθε στάδιο.

Και οι δύο ομάδες έχουν κάνει προετοιμασίες σε περίπτωση νίκης, συμπεριλαμβανομένης της πρόβας για την απονομή του τροπαίου. Το Σάββατο (18/05) διέρρευσαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν το προσωπικό της Άρσεναλ και της Premier League να κάνουν πρόβες για την απονομή του τροπαίου στο «Έμιρεϊτς».

Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι η Άρσεναλ βιάζεται, όπως η Λίβερπουλ που έκανε πρόβες μια παρέλαση λεωφορείων που κέρδισε την Premier League το 2021-22. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την πιθανότητα οι «κανονιέρηδες» να κερδίσουν τον τίτλο της Premier League για πρώτη φορά μετά το 2004.