Η Άρσεναλ έσπασε μοναδικό ρεκόρ στην Premier League που κρατούσε για σχεδόν 19 χρόνια

Άρσεναλ

i

© Photo by Julian Finney/Getty Images

Η Άρσεναλ έσπασε μοναδικό ρεκόρ στην Premier League που κρατούσε για σχεδόν 19 χρόνια

Κώστας Τόπας 09:52 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 14.08.2024

Η Άρσεναλ έσπασε το δικό της ρεκόρ στην Premier League με 13 αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση σεζόν κατά τη νίκη της με 5-0 επί της Μπέρνλι το Σάββατο (17/02).

Οι «κανονιέρηδες» κατέλυσαν την ομάδα του Βινσέντ Κομπανί στο «Τερφ Μουρ» αφού προηγήθηκαν μέσα σε τέσσερα λεπτά μέσω του αρχηγού Μάρτιν Όντεργκαρντ. Στη συνέχεια ο Μπουκάγιο Σάκα έκανε το 2-0 από το σημείο του πέναλτι, πριν προσθέσει το δεύτερο γκολ του στο 47ο λεπτό. Τα γκολ συνεχίστηκαν μέσω του Λεάντρο Τροσάρντ στο 66', πριν ο Κάι Χάβερτς πετύχει το πέμπτο του γκολ στη σεζόν. Η νίκη αυτή ανέβασε την Άρσεναλ στη δεύτερη θέση του πίνακα της Premier League, μια θέση που διατήρησε μετά την αποτυχία της Μάντσεστερ Σίτι να νικήσει την Τσέλσι (1-1).

Στη διαδικασία της τεράστιας νίκης τους, που δίνει στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους δύο αντιπάλους του τίτλου Λίβερπουλ και Σίτι, οι «κανονιέρηδες» έσπασαν ένα ρεκόρ συλλόγων στην Premier League που διατηρήθηκε για σχεδόν 19 χρόνια. 

Συνολικά οι παίκτες του Αρτέτα σημείωσαν 23 γκολ από στημένες φάσεις τη σεζόν 2004/05, όπου τερμάτισαν δεύτεροι στον πίνακα του πρωταθλήματος πίσω από την πρωταθλήτρια, Τσέλσι. Σύμφωνα με τον Opta, η Άρσεναλ έχει πλέον 24 γκολ από στατικές φάσεις (συμπεριλαμβανομένων των πέναλτι), με την ομάδα του Λονδίνου να ξαναβρίσκει τις δυνάμεις της.

Εν τω μεταξύ, οι «κανονιέρηδες» έχουν ποσοστό επιτυχίας 100% από την άσπρη βούλα αυτή τη σεζόν, σκοράροντας και τα οκτώ από τα πέναλτι που κέρδισαν.