Η Άρσεναλ «σώζει» τον Στέρλινγκ και τον αποκτάει από την Τσέλσι ως δανεικό

Ραχίμ Στέρλινγκ

i

©Arsenal

Η Άρσεναλ «σώζει» τον Στέρλινγκ και τον αποκτάει από την Τσέλσι ως δανεικό

Κώστας Τόπας 09:18 - 31.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 31.08.2024

Η Άρσεναλ «έσωσε» τον Ραχίμ Στέρλινγκ από την Τσέλσι, καθώς απέκτησε τον Άγγλο μεσοεπιθετικό από τους «μπλε» με τη μορφή δανεισμού έως το τέλος της σεζόν.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ κινδύνευε να περάσει όλη τη σεζόν παρακολουθώντας τους αγώνες της Τσέλσι από την κερκίδα, αλλά τελικά θα παλέψει για να κερδίσει την Premier League. Ο Μίκελ Αρτέτα αποφάσισε να «σώσει» τον εμφανή επικεφαλής του γκρουπ που «εξόρισε» ο Έντσο Μαρέσκα στην Τσέλσι και ο Άγγλος εξτρέμ θα παίξει τελικά αυτή τη σεζόν στους «κανονιέρηδες».

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ αναγκάστηκε να ψάξει για διέξοδο μετά την απόρριψή του από τον Ιταλό προπονητή και έμεινε εκτός ομάδας και τελικά η ομάδα του βόρειου Λονδίνου απέκτησε τις υπηρεσίες του με τη μορφή δανεισμού, χωρίς να περιλαμβάνεται καμία δυνατότητα αγοράς.

«Πρόκειται να δείτε τα καλύτερα από εμένα», ήταν τα πρώτα λόγια του Στέρλινγκ. Η σαπουνόπερα του Άγγλου μεσοεπιθετικού εξερράγη στην αρχή του πρωταθλήματος με τον αποκλεισμό του από την πρώτη κλήση της σεζόν για την προετοιμασία της Τσέλσι.

Μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση των Λονδρέζων να αποδεσμεύσουν τον παίκτη με τον υψηλότερο μισθό στην ομάδα, με μισθό άνω των 300.000 λιρών την εβδομάδα, οι ατζέντες του 29χρονου αστέρα έπιασαν δουλειά. Ωστόσο, η αποχώρησή του από το «Στάμφορντ Μπριτζ» δεν ήταν καθόλου εύκολη.

Η Άστον Βίλα και η Γιουβέντους συνδέθηκαν με τον Ραχίμ Στέρλινγκ και τις τελευταίες μέρες της αγοράς αναφέρθηκε και στην Αγγλία για πιθανή ανταλλαγή με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Τζέιντον Σάντσο. Αλλά τελικά ήταν η Άρσεναλ που ήρθε στη διάσωση του Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος μόλις πριν από δύο σεζόν ήταν η πρώτη σημαντική υπογραφή της νέας ιδιοκτησίας της Τσέλσι, η οποία πλήρωσε 56 εκατομμύρια ευρώ για τον πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι.

Η κατάστασή του προκάλεσε πολλές διαμάχες στα Βρετανικά Νησιά, τόσο λόγω της μεταχείρισης που είχε από τον σύλλογο του δυτικού Λονδίνου όσο και λόγω των δηλώσεων του τότε προπονητή του Έντσο Μαρέσκα. Ο ίδιος ο Mikel Arteta, πριν εκδηλωθεί το ενδιαφέρον των «κανονιέρηδων» για τον Στέρλινγκ είχε πει για τον παίκτη:

«Ο χρόνος μου μαζί του ήταν εξαιρετικός. Χτίσαμε μια πολύ δυνατή σχέση μαζί. Ήταν απίστευτο εκείνη την εποχή . Μου έμαθε επίσης πολλά για τους ανθρώπους, για το πώς σκέφτονται οι παίκτες, για το πώς τους υποστηρίζουμε. «Είναι κάποιος για τον οποίο τρέφω πολύ έντονα συναισθήματα».

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ σε δύο σεζόν με τους «μπλε», στις οποίες αγωνίστηκε σε 81 παιχνίδια, πέτυχε μόνο 19 γκολ και μοίρασε 12 ασίστ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!