Κόντρα στη Γιουνάιτεντ ο Νταβίντ Ράγια έκανε κάτι που κανένας παίκτης της Άρσεναλ δεν έχει πετύχει εδώ και 30 χρόνια

Νταβίντ Ράγια

Κόντρα στη Γιουνάιτεντ ο Νταβίντ Ράγια έκανε κάτι που κανένας παίκτης της Άρσεναλ δεν έχει πετύχει εδώ και 30 χρόνια

Κώστας Τόπας 15:05 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 29.05.2024

Ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ, Νταβίντ Ράγια, πέτυχε ένα κατόρθωμα που κανένας άλλος παίκτης των «κανονιέρηδων» δεν έχει φτάσει εδώ και 30 χρόνια.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League με την σπουδαία νίκη με 1-0 στο «Ολντ Τράφορντ» επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Λεάντρο Τροσάρντ σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο πρώτο μέρος, με την Άρσεναλ να συνεχίζει να ελέγχει το δεύτερο ημίχρονο για να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Αυτό που θα συμβεί την τελευταία αγωνιστική στην Premier League είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά
PREMIER LEAGUE

13:06 - 13.05.2024

Αυτό που θα συμβεί την τελευταία αγωνιστική στην Premier League είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά

Η τελευταία αγωνιστική της Premier League αναμένεται να είναι πιο συναρπαστική από ποτέ, με τις Μάντσεστερ Σίτι κι Άρσεναλ να δίνουν μάχη σώμα με σώμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Τώρα οι «κανονιέρηδες» θα στρέψουν τα βλέμματα τους στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ την Τρίτη (14/05, 22:00), καθώς με ένα πιθανό στραβοπάτημα των Πολιτών, τότε θα έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου.

Εάν η ομάδα του Γκουαρντιόλα δεν καταφέρει να κερδίσει τα «σπιρούνια», η Άρσεναλ θα είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα πριν από την 38η αγωνιστική.

Κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ράγια κατέγραψε ένα σπουδαίο στατιστικό. Κι αυτό διότι η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ σημείωσε μόλις δύο σουτ στο τέρμα στα 90 λεπτά, με τον 28χρονο Ισπανό να έχει ένα σχετικά ήσυχο ματς.

Μετά το σφύριγμα της αναμέτρησης, έγινε ο δεύτερος τερματοφύλακας της Άρσεναλ, μετά τον Ντέιβιντ Σίμαν, που κράτησε το μηδέν εκτός έδρας απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μία μόνο σεζόν, σύμφωνα με την Opta.

Ο Σίμαν πέτυχε αυτό το συγκεκριμένο στατιστικό κατά τη διάρκεια της σεζόν 1993/94, και ενώ η Σίτι ήταν σε μεγάλο βαθμό, ομάδα στη μεσαία κατηγορία της Premier League καθ' όλη τη διάρκεια των 15 χρόνων που ακολούθησαν. Μάλιστα, είχε υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία το 1998 πριν από διαδοχικές ανόδους.