Η Άρσεναλ «πάτησε» τη Λίβερπουλ και μείωσε στους δύο από την κορυφή
i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Η Άρσεναλ «πάτησε» τη Λίβερπουλ και μείωσε στους δύο από την κορυφή

Δημήτρης Χούπης 20:28 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 14.08.2024

Η Άρσεναλ «πάτησε» τη Λίβερπουλ νικώντας την 3-1 και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους δύο βαθμούς. «Μοιραίος» για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ο Άλισον, που έχει ευθύνη στα δύο τέρματα.

Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της αγωνιστικής, επικρατώντας της Λίβερπουλ με 3-1 και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους δύο βαθμούς. 

Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας μία - δύο σημαντικές στιγμές για να σκοράρουν. Και το έκαναν στο 14'. Ο Έντεγκααρντ έδωσε στον Χάβερτς, εκείνος πλάσαρε, ο Άλισον απέκρουσε και στο ριμπάουντ ο Σάκα έκανε το 1-0 σε κενή εστία. 

Στη συνέχεια οι «κόκκινοι» είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Ράγια, αφού οι παίκτες της Άρσεναλ είχαν κλείσει ωραία τους χώρους. Ωστόσο η Λίβερπουλ βρήκε γκολ από το πουθενά στο 45+3'. Ο Ντίας κυνήγησε μια χαμένη φάση, εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια της Άρσεναλ, πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε στον Γκάμπριελ και κατέληξε στα δίχτυα. 

«Πάρτι» της Γουλβς στο Stamford Bridge - Άνετη «τριάρα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Γουέστ Χαμ
PREMIER LEAGUE

18:02 - 04.02.2024

«Πάρτι» της Γουλβς στο Stamford Bridge - Άνετη «τριάρα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Γουέστ Χαμ

Η Τσέλσι ήταν για ακόμα μια φορά απογοητευτική και η Γουλβς το εκμεταλλεύτηκε, κάνοντας πάρτι στο Λονδίνο (2-4), την ίδια ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε εύκολη νίκη με 3-0 επί της Γουέστ Χαμ.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ μπήκε δυναμικά και έχασε δύο ευκαιρίες με τον Ντίας και τον Τζόουνς, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι. Στο 67' η Άρσεναλ πήρε και πάλι το προβάδισμα. Μετά από ένα τρομερό λάθος του Φαν Ντάικ και του Άλισον, ο Μαρτινέλι το εκμεταλλεύτηκε και έκανε σε κενή εστία του 2-1. Ο Τροσάρ στο 90+2' με ωραία ενέργεια έκανε το 3-1, στο οποίο είχε ευθύνη και πάλι ο Άλισον. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ