Ο 16χρονος τερματοφύλακας της Άρσεναλ κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ που δύσκολα θα «σπάσει» στο μέλλον

Ο 16χρονος τερματοφύλακας της Άρσεναλ κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ που δύσκολα θα «σπάσει» στο μέλλον

Κώστας Τόπας 13:10 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:10 - 26.09.2024

Ο έφηβος τερματοφύλακας, Τζακ Πόρτερ σημείωσε ένα μοναδικό νέο ρεκόρ κατά τη νίκη της Άρσεναλ, με 5-1 επί της Μπόλτον, για το Carabao Cup.

Η Άρσεναλ δεν αντιμετώπισε το παραμικρό εμπόδιο κι επικράτησε με το εμφατικό 5-1 επί της Μπόλτον, με τον 17χρονο Νουανέρι να πετυχαίνει τα δυο γκολ, αλλά και τον 16χρονο Τζακ Πόρτερ να κάθεται κάτω από την εστία για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Με αυτόν τον τρόπο, ο έφηβος κίπερ έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας στην ιστορία της Άρσεναλ που παίρνει γάντια βασικού. Επιπλέον, φορώντας τη φανέλα Νο. 92, ο έφηβος σημείωσε νέο ρεκόρ για τον μεγαλύτερο αριθμό εμφάνισης σε έναν ανταγωνιστικό αγώνα πρώτης ομάδας για την Άρσεναλ, ξεπερνώντας αυτό του Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος κάποτε φόρεσε το «87».

Μιλώντας μετά το ρεκόρ εμφάνισης του Πόρτερ, ο Μικέλ Αρτέτα είπε: «Του το είπαμε χθες και νομίζω ότι αμέσως μίλησε στην οικογένειά του. Δεν ήταν προετοιμασμένοι για αυτό, είναι ένα μεγάλο βήμα, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτούς. Νομίζω ότι ήταν νευρικοί για αυτό, αλλά αντέδρασε πολύ καλά. Ήταν πραγματικά συγκρατημένος στην προπόνηση και σήμερα επίσης. Οι συμπαίκτες του τον βοήθησαν πραγματικά και σε αυτό. Μια εμπειρία και τι τρόπος να σπάσεις ένα ρεκόρ».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, ο Αρτέτα έδωσε τα εύσημα και στον 17χρονο, Νουανέρι. «Το δεύτερο γκολ, το χάρηκα. Κυρίως για αυτόν γιατί σκόραρε και ξέρω ποια θα ήταν η αντίδραση των συμπαικτών του αν δεν το έκανε! Συνολικά και πάλι, ήταν πολύ καλός - μια πολύ δυνατή εμφάνιση για αυτόν. Αισθάνεται πραγματικά μέρος της ομάδας. Μπορείτε να πείτε ότι παίζει με αυτοπεποίθηση και πίστη ότι ξέρει τι να κάνει στο γήπεδο.

Είναι άλλο ένα βήμα. Είναι μπροστά από αυτό που θα περίμενε ο καθένας. Από τότε που μπήκε στην πρώτη ομάδα, είναι πάντα μπροστά από αυτό που περιμέναμε, από αυτό που περίμενα. Του αξίζει αυτό, είναι μέρος του ρόστερ και το γνωρίζει και ο ίδιος αυτό από πρώτο χέρι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός των «κανονιέρηδων».