Ο Αρτέτα παραδέχθηκε ότι έδωσε οδηγία στον Ράγια να ρίξει το ρυθμό του παιχνιδιού κόντρα στη Σίτι

Μικέλ Αρτέτα

i

Ο Μικέλ Αρτέτα / © Intime

Ο Αρτέτα παραδέχθηκε ότι έδωσε οδηγία στον Ράγια να ρίξει το ρυθμό του παιχνιδιού κόντρα στη Σίτι

Ιάσονας Τσίλης 11:39 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:50 - 14.08.2024

Ο Μικέλ Αρτέτα μίλησε σε συνέντευξη για την τακτική που ακολούθησε απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, βάζοντας τον Νταβίντ Ράγια να μειώσει το ρυθμό του αγώνα.

Η Άρσεναλ πήρε μια μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 χάρη στο γκολ του Μαρτινέλι και ανέβηκε στην πρώτη θέση μαζί με την Τότεναμ.

Η αναμέτρηση είχε πολύ περισσότερη τακτική από όσο θα περίμενε κάποιος. Δύο ομάδες που σκοράρουν πολύ, ιδιαίτερα και στα μεταξύ τους παιχνίδια, προσπάθησαν περισσότερο να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν παρά να επιτεθούν.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε εξαρχής ο Μικέλ Αρτέτα. Έδωσε μάλιστα σχετική οδηγία και στον τερματοφύλακα της ομάδας, Ντέιβιντ Ράγια. Συγκεκριμένα, του είπε να ρίξει το ρυθμό του αγώνα, καθυστερώντας λίγο περισσότερο τις μεταβιβάσεις. Ήξερε ότι είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι στο δικό της τέμπο και ότι είναι προτιμότερο να πάει σε ένα παιχνίδι υπομονής.

«Ήταν δική μου εντολή. Μπορούν να με αποδοκιμάσουν. Εγώ του το ζήτησα, ιδιαίτερα απέναντι σε αυτή την ομάδα. Αν δεν το κάνεις αυτό θα έχεις μεγάλο πρόβλημα μαζί τους. Ήταν εξαιρετικός, ο τρόπος που αντιμετώπισε τις σέντρες, κυριάρχησε στην περιοχή του».

Αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος πίσω από την εξαγριωμένη επίθεση του Γουόκερ στον βοηθό του Αρτέτα (vids)
PREMIER LEAGUE

08:47 - 10.10.2023

Αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος πίσω από την εξαγριωμένη επίθεση του Γουόκερ στον βοηθό του Αρτέτα (vids)

Αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος πίσω από τη δημόσια διαμάχη του Κάιλ Γουόκερ με τον βοηθό του Μικέλ Αρτέτα Νίκολας Τζόβερ, μετά το τέλος του ντέρμπι μεταξύ Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Με τον Ράγια κάτω από τα δοκάρια, η Άρσεναλ έχει βελτιώσει αισθητά την αμυντική της λειτουργία, έχοντας δεχθεί μόλις δύο γκολ σε τέσσερις αγωνιστικές. Ο Ισπανός τερματοφύλακας εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απ' τον Άαρον Ράμσντεϊλ, αρπάζοντας από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του.