Ο λόγος που η Άρσεναλ αγωνίστηκε με κατάλευκη εμφάνιση κόντρα στην Όξφορντ (vid)
i

Άρσεναλ/PrtScr

Ο λόγος που η Άρσεναλ αγωνίστηκε με κατάλευκη εμφάνιση κόντρα στην Όξφορντ (vid)

Κώστας Τόπας 11:19 - 10.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:42 - 20.08.2024

Οι ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ στον αγώνα με την Όξφορντ αγωνίστηκαν με την λευκή εμφάνιση, η οποία περιέχει μήνυμα κατά της εγκληματικότητας.

Η Άρσεναλ τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Όξφορντ, όμως καθάρισε στο τέλος με τρία γκολ και πήρε την πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου και θα βρεθεί απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Στην εν λόγω αναμέτρηση, οι «κανονιέρηδες» αγωνίστηκαν με την λευκή εμφάνιση.

Η συγκεκριμένη στολή της Άρσεναλ λανσαρίστηκε τη φετινή σεζόν κι έχει ως απώτερο σκοπό να στείλει ένα μήνυμα κατά της εγκληματικότητας, η οποία στο Λονδίνο παραμένει ανεξέλεγκτη. Οι συμμορίες επιδίδονται σε ένα ανελέητο κυνηγητό μεταξύ τους και όχι μόνο, επιχειρώντας να μαχαιρώσουν και να σκοτώσουν νεαρά παιδιά με έπαθλο την εδραίωση της κυριαρχίας τους στον κόσμο της βίας και της παρανομίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 2021 να καταγραφεί ρεκόρ θανάτων νέων παιδιών στο Λονδίνο και 30 έφηβοι να μαχαιρωθούν μέχρι θανάτου.

Ετσι, προκειμένου να εξαλείψει το... κόκκινο, το οποίο είναι το χρώμα του αίματος, η Άρσεναλ αποφάσισε, τη φετινή σεζόν, να αντικαταστήσει την εμβληματική της φανέλα και να αγωνίζεται στο FA με ολόλευκα. Η πρωτοβουλία «No More Red» βασίζεται πάνω στην Άρσεναλ και στη δουλειά της Κοινότητας με τους νέους στην πρωτεύουσα. Ειδικότερα, θα παρέχει πιο ασφαλείς χώρους για νέους και θα αναδεικνύει ταλαντούχα άτομα που κάνουν θετική διαφορά στην κοινότητά τους.