Πλησιάζει στην Άρσεναλ ο Τίμπερ

Γιούριεν Τίμπερ - Λιονέλ Μέσι

i

©Intime

Πλησιάζει στην Άρσεναλ ο Τίμπερ

Κώστας Τσιακλής • 10:59 - 25.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:20 - 14.08.2024

Η Άρσεναλ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση ακόμα μιας μεταγραφής, με τον Γιούριεν Τίμπερ να ετοιμάζεται να γίνει «κανονιέρης».

Η Άρσεναλ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Γιούριεν Τίμπερ από τον Άγιαξ. Ο ποδοσφαιριστής έχει συμφωνήσει σε όλα με τους «κανονιέρηδες» και πλέον απομένει μόνο η συμφωνία των δύο ομάδων.

Η Άρσεναλ πλήρωσε το τίμημα για την έλλειψη βάθους στην άμυνα την περασμένη σεζόν, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο για την κατάκτηση της Premier League από τη Μάντσεστερ Σίτι. Όμως ο Αρτέτα επιθυμεί να διορθώσει το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό προσθέτοντας στις τάξεις του έναν πολύπλευρο αμυντικό.

Ο λόγος για τον Γιούριεν Τίμπερ του Άγιαξ, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στη μετακίνηση του στο «Έμιρεϊτς». Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός θεωρεί πως η Άρσεναλ είναι το καλύτερο πρότζεκτ για το μέλλον του και για αυτόν τον λόγο άλλωστε συμφώνησε σε προσωπικούς όρους με αυτή.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του γερμανικού Sky Sports, Φλόριαν Πλέτενμπεργκ, πλέον τα πάντα εξαρτόνται από τη δεύτερη προσφορά της Άρσεναλ. Υπενθυμίζεται ότι οι «κανονιέρηδες» υποβάλει μια πρώτη προσφορά ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια ο Γερμανός δημοσιογράφος προσθέτει πως μια συμφωνία στα 40-45 εκατομμύρια ευρώ συν τα μπόνους θα αφήσει ικανοποιημένες όλες τις πλευρές.

Ο Τίμπερ αγωνίστηκε στις ακαδημίες της Φέγενορντ και του Άγιαξ, πριν καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα του «Αίαντα». Τη φετινή σεζόν ο 22χρονος κατέγραψε δύο γκολ και δύο ασίστ σε 47 συμμετοχές τη φετινή σεζόν ενώ συνολικά έχει έξι γκολ και τέσσέρις ασίστ σε 121 εμφανίσεις.

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η Άρσεναλ θα αποκτήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και τον Κάι Χάβερτς από την Τσέλσι. Οι «κανονιέρηδες» συμφώνησαν σε προσωπικούς όρους με τον Γερμανό επιθετικό ενώ τα βρήκαν και με τους «μπλε» στο ποσό των 60 εκατομμυρίων λιρών συν άλλα πέντε με τη μορφή των μπόνους.

Ο Χάβερτς βρίσκεται στην Τσέλσι από το Σεπτέμβριο του 2020 και ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε το νικητήριο γκολ των «μπλε» στον τελικό του Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι το 2021 (1-0). Ο Γερμανός αποχωρεί με απολογισμό 32 γκολ και 15 ασίστ σε 139 συμμετοχές.