Η Άρσεναλ θέλει να βάλει τέλος στην κατάρα που την «κυνηγάει» στα ματς με τη Σίτι από το 2015

Η Άρσεναλ θέλει να βάλει τέλος στην κατάρα που την «κυνηγάει» στα ματς με τη Σίτι από το 2015

Κώστας Τσιακλής • 14:07 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:53 - 14.08.2024

Η Άρσεναλ θέλει να νικήσει επιτέλους τη Μάντσεστερ Σίτι και να βάλει τέλος στο απίθανο σερί που «τρέχουν» οι «σίτιζεν».

Η Άρσεναλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Premier League. Ο Μικέλ Αρτέτα και η ομάδα του θέλουν να βάλουν τέλος σε ένα ασύλληπτο σερί των «πολιτών» που κρατάει από το 2015!

Συγκεκριμένα η Μάντσεστερ Σίτι μετράει 12 συνεχόμενες νίκες στην Premier League κόντρα στην Άρσεναλ ενώ παραμένει αήττητη εδώ και 15 αγώνες. Η τελευταία νίκη των «κανονιέρηδων» στο πρωτάθλημα απέναντι στη Σίτι ήταν τον Δεκέμβριο του 2015. Τότε οι Λονδρέζοι με τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο είχαν επικρατήσει εντός έδρας με 2-1 χάρη σε τέρματα των Θίο Γουόλκοτ και Ολιβιέ Ζιρού. Η ομάδα του Μάντσεστερ είχε καταφέρει μόνο να μειώσει με γκολ του Γιαγιά Τουρέ.

Έκτοτε η Σίτι δεν κοίταξε ποτέ πίσω και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Άρσεναλ, την οποία και νίκησε 15 φορές. Μάλιστα οι 12 από αυτές είναι συνεχόμενες, με την τελευταία ισοπαλία να καταγράφεται τον Απρίλιο του 2017. Τότε οι δύο ομάδες πρόσφεραν γκολ και θέαμα και συμβιβάστηκαν σε ένα απολαυστικό 2-2. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν οι Θίο Γουόλκοτ και Σκοντράν Μουστάφι ενώ για τη Σίτι σημείωσαν γκολ οι Λερόι Σανέ και Σέρχιο Αγουέρο.

Την περασμένη σεζόν η Άρσεναλ εξέπληξε τους πάντες με την τρομερή παρουσία της ωστόσο ούτε τότε κατάφερε να νικήσει τη Σίτι. Τον Φεβρουάριο οι δύο ομάδες τα είπαν σε εξ αναβολής παιχνίδι, στο οποίο η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θριάμβευσε στο «Έμιρεϊτς» με 1-3. Στο «Έτιχαντ» τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα για τη Μάντσεστερ Σίτι που καθάρισε τους «κανονιέρηδες» με 4-1 και μείωσε την απόσταση από την κορυφή (στην οποία ανέβηκε στη συνέχεια).

Αν προσθέσει πάντως τις υπόλοιπες διοργανώσεις, η Άρσεναλ τα πάει κάπως καλύτερα αφού επικράτησε δύο φορές στο FA Cup, στην πορεία της ομάδας προς την κατάκτηση του τροπαίου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο τους έχουν παίξει ήδη μια φορά φέτος στο θεσμό του Community Shield. Νικητές αναδείχθηκαν οι «κανονιέρηδες» που επικράτησαν με 4-1 στη διαδικασία των πέναλτι. Στην κανονική διάρκεια ο Κόουλ Πάλμερ έβαλε μπροστά στο σκορ τη Σίτι και ο Λεάντρο Τροσάρντ ισοφάρισε σε 1-1 στο 90+11'!

Οι απουσίες των Ρόδρι και Κέβιν Ντε Μπρόινε δίνουν μια ευκαιρία στην Άρσεναλ να «σπάσει» την κατάρα ωστόσο η Μάντσεστερ Σίτι έχει αποδείξει πως έχει την ποιότητα να κερδίζει και χωρίς σημαντικούς ποδοσφαιριστές.