Ο Αρτέτα αρνείται τις κατηγορίες ότι η Άρσεναλ παίζει με «σκοτεινές τεχνικές»

Ο Μικέλ Αρτέτα - Φωτ. IMAGO

Ο Αρτέτα αρνείται τις κατηγορίες ότι η Άρσεναλ παίζει με «σκοτεινές τεχνικές»

Κώστας Τόπας 08:27 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:27 - 25.09.2024

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα κλήθηκε να μιλήσει για τις «σκοτεινές τεχνικές» όπου κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι.

Σε ένα τρομερό παιχνίδι με μεγάλη ένταση η Άρσεναλ των δέκα παικτών πήρε την εκτός έδρας ισοπαλία (2-2) κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, ο μεσοεπιθετικός των Πολιτών, Μπερνάρντο Σίλβα είπε μετά το τέλος του αγώνα, ότι μόνο μία ομάδα ήρθε για να παίξει ποδόσφαιρο, αφήνοντας αιχμές κατά των «κανονιέρηδων».

Βέβαια, η Άρσεναλ απείχε δευτερόλεπτα από το να γίνει η πρώτη εκτός έδρας ομάδα που θα κερδίσει στο «Έτιχαντ» μετά την Μπρέντφορντ τον Νοέμβριο του 2022 και να ανέβει στην κορυφή της Premier League, προτού ο Στόουνς βρει δίχτυα στις καθυστερήσεις για να δώσει στην Σίτι τον βαθμό και η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να επιστρέψει στην κορυφή.

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι κατηγορούν την Άρσεναλ για «σκοτεινές τεχνικές»
PREMIER LEAGUE

09:36 - 23.09.2024

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι κατηγορούν την Άρσεναλ για «σκοτεινές τεχνικές»

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι είναι έξαλλοι τόσο με τον διαιτητή του ντέρμπι όσο και με τους ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν απέναντι τους.

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα απάντησε στις κατηγορίες της Μάντσεστερ Σίτι ότι η ομάδα του ανταγωνίζεται χρησιμοποιώντας «σκοτεινές τεχνικές» κι ένα «βρώμικο στυλ».

«Πάντα προτιμώ τα γεγονότα από τα λόγια ή τις υποθέσεις... Ας δούμε ποιος είναι διαθέσιμος αύριο. Τότε μπορούμε να μιλήσουμε για "σκοτεινές τεχνικές" ή τέτοια πράγματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε σε σαφή αναφορά στις κατηγορίες των παικτών της Σίτι.

Ο Ισπανός τεχνικός υπερασπίστηκε την αμυντική δέσμευση της Άρσεναλ στο «Έτιχαντ» να προσπαθήσει να διατηρήσει το πλεονέκτημα 1-2 με αριθμητική κατωτερότητα μετά την αποβολή του Λεάντρο Τροσάρντ: «Έπρεπε να παίξουμε όπως έπρεπε να παίξουμε.

Τα πρώτα 10, 15 λεπτά δεν μπορούσαμε με 11 εναντίον 11. Μετά βελτιωθήκαμε πολύ. Μετά είδαμε τους εαυτούς μας σε πολύ διαφορετικό πλαίσιο και κάναμε ό,τι κάνει κάθε ομάδα... Εκείνοι της Σίτι έπαιξαν 30 δευτερόλεπτα. Κοιτάξτε τι έκαναν αυτά τα 30 δευτερόλεπτα. Έπρεπε να το κάνουμε διαφορετικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Άρσεναλ είχε μόνο 12,5% κατοχή απέναντι στη Σίτι, με 35 πάσες έναντι 363 για την ομάδα του Γκουαρντιόλα. Ο Αρτέτα τόνισε ότι «μάθαμε από το παρελθόν. Δυστυχώς έχουμε βρεθεί πολλές φορές στην ίδια κατάσταση. Ήμασταν στην ίδια κατάσταση με τον Τζάκα στο 38ο λεπτό και χάσαμε 5-0. Καλύτερα να μάθουμε. Αν όχι, θα ήταν ανόητο, πολύ ανόητο»