Ο Αρτέτα κέρδισε ένα σπάνιο βραβείο που ο Γκουαρντιόλα δεν έχει πάρει ποτέ

Μικέλ Αρτέτα & Πεπ Γκουαρντιόλα

Ο Αρτέτα κέρδισε ένα σπάνιο βραβείο που ο Γκουαρντιόλα δεν έχει πάρει ποτέ

Κώστας Τόπας 15:28 - 16.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 29.05.2024

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, τιμήθηκε με ένα «σπάνιο» βραβείο που δεν έχει κερδίσει ποτέ ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Μικέλ Αρτέτα έχει κάνει θαύματα στην Άρσεναλ από τότε που διορίστηκε προπονητής τον Δεκέμβριο του 2019, μετατρέποντας μια ομάδα που είχε πολύ χαμηλές επιδόσεις σε σοβαρούς διεκδικητές του τίτλου της Premier League.

Οι «κανονιέρηδες» ήταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για μεγάλο μέρος της φετινής σεζόν, αλλά λίγο πριν το τέλος είδαν την Μάντσεστερ Σίτι να τους προσπερνάει στην κατάταξη και να μην είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Μάντσεστερ Σίτι ή Άρσεναλ: Ποιος θα κατακτήσει την Premier League σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε;
PREMIER LEAGUE

14:41 - 15.05.2024

Μάντσεστερ Σίτι ή Άρσεναλ: Ποιος θα κατακτήσει την Premier League σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε;

Ο τίτλος της φετινής Premier League κρέμεται από μια κλωστή. Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να έκανε ένα βήμα πιο κοντά, μετά τη νίκη επί της Τότεναμ, αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν την τελευταία αγωνιστική.

Στο «Έμιρεϊτς» ο Αρτέτα έχει εφαρμόσει ένα στυλ που έχει κάνει την Άρσεναλ μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Σε αναγνώριση του έργου του και των προηγούμενων συνεισφορών του στο ποδόσφαιρο, στον Ισπανό τεχνικό απονεμήθηκε ο Σταυρος του Τάγματος της Ισαβέλλας της Καθολικής

Το βραβείο είναι ισπανικό πολιτικό τάγμα ιπποτισμού και τιμής και απονέμεται σε άτομα που έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ισπανία ή έχουν προωθήσει τις διεθνείς σχέσεις και τη συνεργασία με άλλα έθνη. Η εξαιρετικά επιλεκτική και σπάνια διάκριση - που εισήχθη το 1815 - απονέμεται από τον Βασιλιά της Ισπανίας και τον Μεγάλο Καγκελάριο, τον Υπουργό Εξωτερικών.

Παραδόξως, δεδομένου ότι είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην ιστορία, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν είχε ποτέ την ίδια τιμή. Ωστόσο, το 2010 στον Καταλανό τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι, απονεμήθηκε το Βασιλικό Τάγμα Αθλητικής Αξίας και η διάκριση αναγνωρίζεται ως διακεκριμένη υπηρεσία στον αθλητισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέτα πέρασε τρία χρόνια ως βοηθός προπονητή του Γκουαρντιόλα στη Σίτι μεταξύ 2016 και 2019.

«Είμαι ταπεινός και τιμή μου που λαμβάνω το Βασιλικό Τάγμα της Καθολικής Ισαβέλλας. Είναι μια πραγματικά υπέροχη στιγμή να παραλάβω αυτό το βραβείο σήμερα στην Πρεσβεία της Ισπανίας στο Λονδίνο, μαζί με τόσους πολλούς ανθρώπους που με ενέπνευσαν κατά τη διάρκεια της ζωής μου.

Τι χρειάζεται να «περάσει» από την Premier League και να καταργηθεί το VAR
PREMIER LEAGUE

12:14 - 16.05.2024

Τι χρειάζεται να «περάσει» από την Premier League και να καταργηθεί το VAR

Ταράζει τα νερά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου η πρόταση της Γουλβς για κατάργηση του VAR στην Premier League. Τι χρειάζεται για να «περάσει» από την Premier League και να μην χρησιμοποιείται πλέον τη νέα σεζόν.

Αυτό το διάσημο βραβείο που μου απονεμήθηκε είναι αφιερωμένο σε όλους τους ξεχωριστούς ανθρώπους στη ζωή μου που έχουν διαμορφώσει το ταξίδι μου μέχρι τώρα, βοηθώντας με να ξεπεράσω τις προκλήσεις και γιορτάζοντας μαζί τις επιτυχίες», ανέφερε ο Αρτέτα μετά την βράβευσή του.