Ο Αρτέτα ζήτησε... χάρη από τη Γουέστ Χαμ: «Ας ευχηθούμε να μας βοηθήσουν να πετύχουμε το όνειρό μας» (vid)

Μικέλ Αρτέτα

i

© PrtScr

Ο Αρτέτα ζήτησε... χάρη από τη Γουέστ Χαμ: «Ας ευχηθούμε να μας βοηθήσουν να πετύχουμε το όνειρό μας» (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:12 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 29.05.2024

Ο Μικέλ Αρτέτα μίλησε για την επερχόμενη τελευταία αγωνιστική της Premier League, η οποία αναμένεται «θρίλερ»...

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει «αγκαλιάσει» τον τίτλο της Premier League, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει κριθεί τίποτα μαθηματικά.

Στην επερχόμενη τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι πρωτοπόροι θα υποδεχτούν στο «Έτιχαντ» τη Γουέστ Χαμ, ενώ την ίδια ώρα (19/5, 18:00) η Άρσεναλ θα φιλοξενήσει στην έδρα της την Έβερτον. Η ομάδα του Πεπ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 88 πόντους, μόλις στο +2 από τους «Κανονιέρηδες».

Στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση στο «Έμιρεϊτς», ο Αρτέτα αποκάλυψε πως ελπίζει η Γουέστ Χαμ να παλέψει μέχρι τέλους και να βοηθήσει την ομάδα του να κατακτήσει την Premier League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ο Ντέιβιντ Μόγιες θα μπορούσε να μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε το όνειρό μας και το προσωπικό μου όνειρο να κερδίσω την Premier League. Το μόνο πράγμα που συζητήσαμε είναι να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να ζήσουμε μια όμορφη μέρα.

Είναι πιθανό, είναι ποδόσφαιρο. Πρέπει να παίξουμε όπως κάθε εβδομάδα. Πρέπει να κερδίσουμε και μετά ελπίζουμε η Γουέστ Χαμ να μας βοηθήσει να πετύχουμε το όνειρό μας. Αυτό το πρώτο μέρος είναι πάνω μας, είναι το μόνο πράγμα στο οποίο μπορούμε να επικεντρωθούμε. Πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι και ελπίζουμε να συμβεί κάτι όμορφο.

Βρισκόμαστε στην τελευταία μέρα της σεζόν παίζοντας για το τρόπαιο της Premier League, το οποίο δεν ήταν στο Emirates από τότε που χτίστηκε πριν από 20 χρόνια. Το τρόπαιο θα είναι εκεί, είναι δυνατό. Πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας και μετά να ελπίζουμε τι θα συμβεί. Ας ευχηθούμε να είναι έτσι».

Γκουαρντιόλα: «Έχω ένα προαίσθημα ότι το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ θα γίνει όπως με την Άστον Βίλα το 2022»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τα «σφυριά» δήλωσε μεταξύ άλλων πως θα ήθελε να είναι 3-0 μπροστά στα δέκα πρώτα λεπτά, αλλά δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Ενώ τόνισε πως έχει ένα προαίσθημα πως το παιχνίδι θα εξελιχθεί όπως το 2022 κόντρα στην Άστον Βίλα. Εκείνη τη χρονιά οι «πολίτες» ήθελαν νίκη για να πάρουν και πάλι το πρωτάθλημα και ήταν πίσω στο σκορ με 0-2 στο 75ο λεπτό. Ωστόσο κατάφεραν να το ανατρέψουν σε 3-2 και να πάρουν το δεύτερο σερί τους πρωτάθλημα. Το εντυπωσιακό σε εκείνο το ματς ήταν ότι γύρισαν το σκορ μέσα σε πέντε λεπτά, αφού το πρώτο το έβαλε ο Γκιουντογκάν στο 76' και πέντε λεπτά μετά ο ίδιος έκανε το 3-2.

Τι χρειάζεται να «περάσει» από την Premier League και να καταργηθεί το VAR
PREMIER LEAGUE

12:14 - 16.05.2024

Τι χρειάζεται να «περάσει» από την Premier League και να καταργηθεί το VAR

Ταράζει τα νερά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου η πρόταση της Γουλβς για κατάργηση του VAR στην Premier League. Τι χρειάζεται για να «περάσει» από την Premier League και να μην χρησιμοποιείται πλέον τη νέα σεζόν.

«Θα ήθελα να είμαστε μπροστά με 3-0 στα πρώτα δέκα λεπτά απέναντι στη Γουέστ Χαμ.., αλλά δεν θα συμβεί. Έχω ένα προαίσθημα ότι το παιχνίδι θα γίνει, όπως με την Άστον Βίλα το 2022. Είμαστε έτοιμοι. Οι παίκτες μου δεν τα παρατάνε ποτέ», ήταν τα λόγια του Ισπανού.