Άρχισε η εποχή του Λουίς ντε λα Φουέντε στην εθνική Ισπανίας (vid)

Λουίς Ντε Λα Φουέντε

i

Ντε λα Φουέντε/©Twitter

Άρχισε η εποχή του Λουίς ντε λα Φουέντε στην εθνική Ισπανίας (vid)

Ανδρέας Σερεβέτας • 14:27 - 12.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:11 - 20.08.2024

Η παρουσίαση του νέου προπονητή της «Φούρια Ρόχα» με τους συνεργάτες του.

Ο Λουίς Ενρίκε αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ισπανίας μετά τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Οι συμπατριώτες του δεν έχασαν χρόνο και ανακοίνωσαν γρήγορα το όνομα του αντικαταστάτη του. Πριν από λίγο έγινε η επίσημη παρουσίαση του Λουίς ντε λα Φουέντε, ο οποίος αρχικά ανέφερε: «"Είπα γρήγορα ναι στην πρόταση. Δεν χρειάστηκε ούτε δευτερόλεπτο, ήταν άμεσο». 

Επικό τρολάρισμα Μαροκινού στους Ισπανούς: «Απο 'δω για το αεροδρόμιο» (vid)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

11:52 - 07.12.2022

Επικό τρολάρισμα Μαροκινού στους Ισπανούς: «Απο 'δω για το αεροδρόμιο» (vid)

Οπαδός του Μαρόκου, μετά την πρόκριση της εθνικής του ομάδας, βρήκε την ευκαιρία να πικάρει τους Ισπανούς φιλάθλους, οι οποίοι είχαν πάρει τον δρόμο της επιστροφής μετά τον αποκλεισμό της «φούρια ρόχα» από το Μουντιάλ.

«Έχω τη δυνατότητα να διαλέξω οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Δεν κλείνω τις πόρτες σε κανέναν. Είμαι άνθρωπος που μου αρέσουν τα ταλέντα αλλά και οι βετεράνοι, που μας έχουν δώσει τόσα πολλά και συνεχίζουν να μας δίνουν στο κορυφαίο επίπεδο και στην εθνική ομάδα». 

«Θέλω να δημιουργήσω μια σχέση με εσάς (τους δημοσιογράφους) και τους οπαδούς. Δεν θέλω να υπάρχουν 48 εκατομμύρια προπονητές στην Ισπανία. Θέλω να υπάρχουν 48 εκατομμύρια παίκτες. Να φορούν τη φανέλα και να νιώθουν σαν μία ομάδα. Θέλω να ανακτήσουμε το πνεύμα του 2010 (όταν η Ισπανία κατέκτησε το Μουντιάλ). Αυτή την αίσθηση ότι μας ανήκει».  

«Η κορυφή για την Ισπανία; Πρώτα πρέπει να δουλέψουμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους σημερινούς και μελλοντικούς παίκτες της Ισπανίας. Η κορυφή; Ο στόχος μου είναι να είμαι εδώ για να προσπαθήσω. Να γίνουμε πρωταθλητές σε όλα». 

«Ευχαριστώ τον Λουίς Ενρίκε για την επικοινωνία που μου επέτρεψε να έχω μαζί του. Με τον Λουίς Ενρίκε ανταλλάξαμε μηνύματα και συγχαρητήρια. Έχουμε καλές σχέσεις». 

«Γερμανία, Γαλλία, Μαρόκο... Μου αρέσουν πολύ. Δεν υπάρχει η τέλεια ομάδα. Θα κρατούσα τις αρετές πολλών από αυτές τις ομάδες για να προσπαθήσω να δω τι μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα μου, ώστε να είμαστε καλύτεροι κάθε μέρα». 

Στο μεταξύ ο πρώην διεθνής Άλμπερτ Λούκε ανέλαβε τα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή της εθνικής ομάδας.