Δίδυμο Μακελελέ - Κλέμεντ για τον πάγκο του Asteras AKTOR

Πολ Κλέμεντ - Κλοντ Μακελελέ

Δίδυμο Μακελελέ - Κλέμεντ για τον πάγκο του Asteras AKTOR

Sportal newsroom 13:50 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:14 - 10.09.2024

Οι συζητήσεις του Asteras AKTOR με τον Κλοντ Μακελελέ, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με τον Γάλλο τεχνικό να επιθυμεί να έχει στο πλευρό του τον Πολ Κλέμεντ.

Μετά το «διαζύγιο» με τον Μίλαν Ράσταβατς, ο Asteras AKTOR βρίσκεται χωρίς προπονητή. Ενα από τα ονόματα που βρέθηκαν στη λίστα των Αρκάδων, για την αντικατάσταση του Σέρβου ήταν ο Ρόμπι Κιν, ο οποίος είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία με τους «κιτρινομπλέ».

Παρόλα αυτά οι διαπραγματεύσεις χάλασαν και η αναζήτηση νέου τεχνικού συνεχίζεται. Το τελευταίο όνομα λοιπόν που μπήκε στη λίστα για τον πάγκο του Asteras AKTOR είναι ο Κλοντ Μακελελέ.

Ο 51χρονος τεχνικός βρίσκεται χωρίς δουλειά εδώ και περίπου έναν χρόνο μετά την αποχώρηση από την Τσέλσι στην οποία ήταν στο διοικητικό επιτελείο της ομάδας. Ο Γάλλος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Παρί Σεν Ζερμέν στην οποία ήταν βοηθός.

Μετά από τρία χρόνια έγινε πρώτος προπονητής στην Μπαστιά, ενώ δύο χρόνια μετά αποτέλεσε τεχνικός διευθυντής της Μονακό. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Σουόνσι, όπου ήταν βοηθός προπονητή πριν πάει στην Έουπεν ως πρώτος τεχνικός. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν στην Τσέλσι. Όσον αφορά την ποδοσφαιρική του καριέρα είχε μεγάλη θητεία στους Λονδρέζους και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μακελελέ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους διοικούντες τον Αστέρα και αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε ο Γάλλος θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας από την Αρκαδία. Ο 51χρονος προπονητής επιθυμεί να έχει δίπλα του τον Πολ Κλέμεντ, ο οποίος είναι γνωστός στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό από την προπονητική του θητεία δίπλα στον Κάρλο Αντσελότι, στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην Μπάγερν Μονάχου και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η τελευταία του δουλειά ήταν στην Μπριζ, προ τριετίας, όπου έμεινε για 25 αναμετρήσεις και έκτοτε, απέχει από τους πάγκους. Από την άλλη πάντως, ο Κλοντ Μακελελέ τον δίπλα του, προκειμένου να συνθέσουν ένα προπονητικό δίδυμο στον Asteras AKTOR για τη φετινή σεζόν.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!