Έμεινε στις ευρωπαϊκές δάφνες ο Ολυμπιακός, ήταν απογοητευτικός στην Τρίπολη και ηττήθηκε μετά από 10 χρόνια από τον Αστέρα

Ο Κωστούλας στο Αστέρας AKTOR - Ολυμπιακός

i

© Intime

Έμεινε στις ευρωπαϊκές δάφνες ο Ολυμπιακός, ήταν απογοητευτικός στην Τρίπολη και ηττήθηκε μετά από 10 χρόνια από τον Αστέρα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:57 - 27.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:10 - 27.10.2024

Για τρίτο συνεχόμενο ματς στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός έμεινε δίχως θετικό αποτέλεσμα, αφού ο Αστέρας Τρίπολης AKTOR πανηγύρισε τη νίκη με 1-0. Ο Γιαμπλόνσκι ήταν εκείνος που... χάλασε το πάρτι του Μάλμε, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα δοκάρι στο ματς της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Απότομα προσγειώθηκε ο Ολυμπιακός από τους πανηγυρισμούς στο Μάλμε, αφού ο Αστέρας AKTOR φρόντισε να τον... γειώσει στην Τρίπολη. Με το γκολ που πέτυχε ο Γιαμπλόνσκι, οι Αρκάδες πήραν μεγάλη νίκη κόντρα στους «ερυθρόλευκους» (1-0), οι οποίοι και κινδυνεύουν να μείνουν απομακρυνθούν επικίνδυνα από την κορυφή της Stoiximan Super League.

H πρώτη απειλή ήρθε για τους γηπεδούχους, όμως η κεφαλιά του ανενόχλητου Μπαρτόλο (1’) από το δεύτερο δοκάρι σταμάτησε στον Τζολάκη. Οι Πειραιώτες είχαν άμεση αντίδραση και γρήγορα ανέκτησαν τον έλεγχο, έχοντας και εκείνοι μεγάλη στιγμή, όταν το σουτ του Ροντινέι από την κλειστή γωνία (8’) πέρασε παράλληλα από την εστία. Kόντρα στη ροή του αγώνα, όμως ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε τελικά στο γκολ. O  Ο Ρεγκίς δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, ο Γιαμπλόνσκι έβαλε την κόντρα από το σημείο του πέναλτι και αιφνιδίασε τον Τζολάκη, σκοράροντας για το 1-0. 

Το τέρμα αυτό επηρέασε τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ οι οποίοι φάνηκε να μην έχουν συγκέντρωση. Η ισοφάριση ήρθε με τον Μασούρα στο 35’ παρόλα αυτά ο ίδιος ήταν εκτεθειμένος και το γκολ αυτό δεν μέτρησε. Η επόμενη ευκαιρία ανήκε στον Κάρμο (37’) με τον Τσιντώτα να τον σταματά εντυπωσιακά. Ακολούθησε εκείνη του Κοστίνια στο 40’, όμως πέρασε ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι. Το σκορ όμως παρέμεινε ίδιο μέχρι να σφυρίξει ο Φωτιάς και το προβάδισμα στο 45’ ανήκε στους γηπεδούχους. 

Εκείνοι ήταν που πλησίασαν στο γκολ με την έναρξη του β’ μέρους. Πέντε λεπτά μετά τη σέντρα και ο Μακέντα έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τη μία να σταματά στη δοκό. Στο 50’, έπειτα από φοβερή ενέργεια του Μπαρτόλο που… άδειασε τον Κάρμο η μπάλα έφτασε στον Ιταλό και το σουτ σταμάτησε στη δοκό. Ο ίδιος δευτερόλεπτα αργότερα βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή, εντούτοις η προσπάθειά του πέρασε πάνω από την εστία. 

Στη συνέχεια ο Αστέρας επικεντρώθηκε στα αμυντικά του καθήκοντα, μη θέλοντας να ρισκάρει να δεχθεί γκολ. Αυτή η συνταγή λειτούργησε αφού σε συνδυασμό με την έλλειψη έμπνευσης των Πειραιωτών, έφερε ένα μεγάλο διάστημα με ελάχιστες τελικές των φιλοξενούμενων. Η μεγαλύτερη ανήκε στον Ελ Κααμπί που μπήκε αλλαγή, με τον Μαροκινό στο 80’ να απαντάει στο δοκάρι του Μακέντα, με την κεφαλιά του να σταματά στην κάθετη δοκό του Τσιντώτα. Αυτή ήταν και η μόνη μεγάλη στιγμή μέχρι το φινάλε, το οποίο βρήκε τον Αστέρα να πανηγυρίσει και τον Ολυμπιακό απογοητευμένο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το γκολ που πετυχαίνει ο Αστέρας έχει δόση τύχης αλλά όπως και 'χει παραμένει γκολ. Παρόλα αυτά, μετά από το προβάδισμα, οι Αρκάδες ήξεραν να το διαχειριστούν άψογα. Ανασταλτικά ή ομάδα του Παντελίδη οχυρώθηκε άψογα και περιόρισε τους χώρους στους παίκτες του Μεντιλίμπαρ, οι οποίοι για μία ακόμα φορά είχαν θέμα δημιουργίας απέναντι σε κλειστή άμυνα.

MVP:

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ήταν πραγματικά κακός, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν είχε τις στιγμές του για να φέρει το ματς στο ίσα ή να πάρει το προβάδισμα. Αυτές τις στιγμές όμως τις σταμάτησε ο Τσιντώτας, ο οποίος... κατέβασε ρολά σε ουκ ολίγες περιπτώσεις κάνοντας συνολικά πέντε καίριες επεμβάσεις.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Η τελευταία νίκη του Αστέρα AKTOR επί του Ολυμπιακού ήταν την σεζόν 2013-14, όταν στις 26 Μαρτίου 2014 είχε επικρατήσει με 2-1. Τα γκολ για τους γηπεδούχους τότε τα είχε πετύχει στο 22’ ο Ντε Μπλάσις και στο 90’ ο Καρντόσο, με τον Βέργο στο 60' να σκοράρει για τους Πειραιώτες.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Αστέρας Τρίπολης AKTOR (Σάββας Παντελίδης): Τσιντώτας, Ντελί, Τριανταφυλλόπουλος, Άλχο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι, Μούμο, Καλτσάς, Μπαρτόλο, Ρεγκίς, Μακέντα

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος, Στάμενιτς, Γκαρθία, Ροντινέι, Κωστούλας, Μασούρας, Γιάρεμτσουκ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: