Μεγάλο διπλό για τον Βόλο στην Τρίπολη!
i

© Intime

Μεγάλο διπλό για τον Βόλο στην Τρίπολη!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 20:57 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:05 - 25.08.2024

Ο Βόλος με το «χρυσό» γκολ του Κόζτα κατάφερε να πάρει την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του Astera Aktor, που ήταν ανώτερος, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά σπατάλησε πολλές ευκαιρίες.

Σπουδαίο διπλό για τον Βόλο στην Τρίπολη! O Asteras Aktor είχε την ανωτερότητα, την κυριαρχία, τις φάσεις, αλλά οι Θεσσαλοί είχαν το ένα και μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και έφυγαν με τη νίκη (0-1) από το «Θ. Κολοκοτρώνης» για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Από νωρίς οι Αρκάδες έδειξαν την πρόθεση να έχουν την πρωτοβουλία κινήσεων, κρατούσαν την μπάλα, την κυκλοφορούσαν και έψαχναν τρόπο να «ξεκλειδώσουν» την καλοστημένη άμυνα των Θεσσαλών. Μάλιστα, στο 2ο λεπτό έγιναν επικίνδυνοι, με τα σουτ των Κρεσπί και Γκαρθία να βρίσκουν στα σώματα.

Η ομάδα του Χοακίν Γκόμεθ παρότι είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, κατάφερε να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα, στην πρώτη της καλή στιγμή! Στο 12' ο Γκλάβτσιτς με μία ωραία κάθετη βρήκε τον Κόζτα, εκείνος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ένα υπέροχο πλασέ σκόραρε για το 0-1.

Μετά το γκολ η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε καθόλου. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν κυρίαρχοι, απλά πίεζαν ακόμα πιο πολύ, καθώς πλέον ήταν πίσω στο σκορ. Όσο κι αν πλησίαζαν συχνά πυκνά έξω από την αντίπαλη περιοχή, οι τελικές τους προσπάθειες ήταν μέτριες. Στο 39' είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν ο Γιαμπλόνσκι δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, ο Σιαμπάνης απέκρουσε και στη συνέχεα η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι.

Στην επανάληψη είδαμε πάνω-κάτω το ίδιο έργο, με τους Θεσσαλούς να αμύνονται και την ομάδα του Ράσταβατς να έχει τον έλεγχο και να απειλεί. Βέβαια υπήρχε ξανά ζήτημα στην τελική προσπάθεια, με την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος να έρχεται στο 61', όταν ο Καλτσάς πήρε την κεφαλιά και ο Φεράρι απομάκρυνε, ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς την εστία. Έπειτα από τρία λεπτά ο Καλτσάς απείλησε ξανά με κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι Αρκάδες πίεζαν ολοένα και πιο πολύ και δημιουργούσαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν καμία από αυτές. Μάλιστα, στο έκτο λεπτό τον καθυστερήσεων είχαν την πιο σημαντική τους ευκαιρία, όμως με κάποιο τρόπο η μπάλα δεν μπήκε στην εστία του Βόλου, που πήρε το «διπλό», καθώς το 0-1 έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!