Απίθανη ανατροπή με αργεντίνικη υπογραφή ο Αστέρας κόντρα στον αυτόχειρα Άρη

Απίθανη ανατροπή με αργεντίνικη υπογραφή ο Αστέρας κόντρα στον αυτόχειρα Άρη

Γιώργος Σακελλαρίου 17:57 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:52 - 14.08.2024

Ο Άρης βρέθηκε να προηγείται 2-0 στην Τρίπολη, αλλά ο Αστέρας με δύο γκολ του Αργεντινού φορ Μιριτέλο και του ηγέτη του Μουνάφο επικράτησε 3-2 κι έκανε τεράστιο βήμα για την είσοδο στα playoffs.

Η αυλαία της Stoiximan Superleague στο 2024 άνοιξε με ματσάρα.

Ο Άρης ήθελε τη νίκη για να εδραιωθεί στην εξάδα κι έδειχνε από το πρώτο τέταρτο ικανός να την κατακτήσει. Προηγήθηκε 2-0, αλλά νόμιζε ότι το ματς τελείωσε. Ο αξιόμαχος Αστέρας Τρίπολης μείωσε στο τέλος του πρώτου μέρους, εξαπέλυσε αντεπίθεση στο δεύτερο και πήρε μία τεράστια νίκη με 3-2. Έτσι, οι Αρκάδες μείωσαν στον έναν βαθμό τη διαφορά από τους «κιτρινόμαυρους» και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την είσοδό τους στα playoffs.

Ο τεχνικός του Αστέρα Μίλαν Ράσταβατς επανέφερε στην ενδεκάδα τον Νίκο Παπαδόπουλο αντί του νεαρού Γραμματικικάκη, ενώ δεξί μπακ ήταν ο Καρμόνα. Οι υπόλοιποι ήταν οι ίδιοι που αγωνίστηκαν στο νικηφόρο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Αριστερό μπακ έπαιξε ο Χουχούμης και στόπερ οι Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς. Στα χαφ οι Μουνάφο, Γκος, τη μεσοεπιθετική τριάδα αποτελούσαν οι Ζουγλής, Καλτσάς, Ρεγκίς στην κορυφή ξεκίνησε ο Μιριτέλο.

Ο Άκης Μάντζιος είχε τον Κουέστα στο τέρμα, στην άμυνα ήταν οι Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, στα χαφ οι Πάρδο, Ζιλ, στα άκρα οι Σουλεϊμάνοφ, Παναγίδης και ο Σαμόρα πίσω από τον Μορόν.

Φουριόζος Άρης

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και με παίκτη κλειδί τον Σαμόρα βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 2-0 μόλις στο 14’!

Στο 6’ ο Χουχούμης έσπρωξε τον Σαμόρα στην περιοχή, ο Ευαγγέλου καταλόγισε το πέναλτι και ο Μορόν ευστόχησε για το 1-0. Στο 14’ ο Σαμόρα έφυγε στην πλάτη του Χουχούμη γύρισε από δεξιά και ο Σουλεϊμάνοφ με αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο. Στο 22’ εκτέλεσε φάουλ ο Πάρδο και η μπάλα κατέληξε στο τείχος κι έφυγε κόρνερ.

Μείωσαν οι Αρκάδες

Μετά το 30’ οι Αρκάδες, που έως τότε δεν απειλούσαν ανέβασαν ρυθμούς. Στο 32’ ο Μιριτέλο έβαλε την προβολή στον Κουέστα και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο επόμενο λεπτό, πάλι ο Σαμόρα έφυγε στην πλάτη του Χουχούμη και γύρισε στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Σουλεϊμάνοφ σημάδεψε τον Παπαδόπουλο.

Στο 35’ φάουλ του Γκος με το αριστερό, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα και στο 41’ άγγιξε το 2-1 ο Αστέρας. Ο Καρμόνα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ρεγκίς σε κενή εστία αιφνιδιάστηκε κι έστειλε άουτ τη μπάλα!

Στο 45’, όμως, ο Αστέρας μείωσε. Ο Μοντόγια ανέτρεψε τον Καλτσά, ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μιριτέλο ευστόχησε και μείωσε το σκορ.

Ισοφάριση με Μιριτέλο

Ο Μάντζιος έριξε στη μάχη τον Μενέντες, αλλά οι Αρκάδες είχαν ψυχολογία με τη μείωση του σκορ και στο 52’ έφτασε στην ισοφάριση. Σέντρα του Μουνάφο, κεφαλιά του Ρεγκίς και νέα κεφαλιά του Μιριτέλο στη μικρή περιοχή για το 2-2. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά εξετάστηκε στο VAR και ήταν όλα νόμιμα, οπότε ο Άρης έχασε το προβάδισμα που είχε.

Ανατροπή οι γηπεδούχοι

Η ομάδα του Ράσταβατς είχε την ψυχολογία με το μέρος της και στο 61’ βρήκε και τρίτο γκολ! Ο Ζουλ έκανε λάθος, ο Ζουγλής έκλεψε και γύρισε στον Μουνάφο, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 3-2!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

 Στην αντίδραση που έβγαλε ο Αστέρας Τρίπολης, από το ημίωρο και μετά, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε με δύο γκολ πίσω. Οι Αρκάδες δεν το έβαλαν κάτω, πίεσαν τον Άρη κι εκμεταλλεύτηκαν τη νωχελικότητα των παικτών του Μάντζιου, τα πολλά λάθη και το γεγονός ότι πίστεψαν πως το ματς τέλειωσε στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Πήραν πανεύκολα το κέντρο και έφτασαν σε μια σπουδαία ανατροπή. 

MVP 

Παίκτης ορχήστρα για τον Αστέρα ο αρχηγός του Μουνάφο που καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα του απο τον άξονα, κυριαρχώντας κατά κράτος στη μεσαία γραμμή έναντι των… soft παικτών του Άρη. Εκτός της σπουδαίας δουλειάς που έκανε ανασταλτικά και οργανωτικά, ήταν και αυτός που πάτησε περιοχή και με το δικό του γκολ, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

 ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ 

Μέσα σε έξι λεπτά ήρθε η απόλυτη ανατροπή για τον Αστέρα και ταυτόχρονα ένα απίστευτο Βατερλώ για τον Άρη. Σε αυτό το διάστημα έκανε την ανατροπή, βυθίζοντας στην απελπισία τον τραγικό Άρη.

Τέλος κι επίσημα από τον ΑΠΟΕΛ ο Φετφατζίδης, ολοκληρώνεται η μεταγραφή του στον Άρη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:32 - 03.01.2024

Τέλος κι επίσημα από τον ΑΠΟΕΛ ο Φετφατζίδης, ολοκληρώνεται η μεταγραφή του στον Άρη

Ο ΑΠΟΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποίησε το τέλος της συνεργασίας του με τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ολοκληρώνεται η μεταγραφή του 33χρονου Έλληνα μεσοεπιθετικού στον Άρη.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνο, Ζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Καρμόνα, Μουνάφο (91' Βαλιέντε), Γκος (74’ Αλάγκμπε), Ζουγλής (74’ Σίτο), Ρεγκίς (91' Χριστόπουλος), Καλτσάς, Μιριτέλο (83’ Μάντζης).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Πάρδο (82’ Ρουπ), Ζιλ (67’ Σαβέριο), Σαμόρα (53’ Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ, Παναγίδης (46’ Μενέντες), Μοντόγια (82’ Φεράρι), Μορόν.