Παίρνει Ισπανό χαφ ο Αστέρας Τρίπολης – Φουλάρει και για τον Καραχάλιο

Ο Μούμο Μουνιόθ.

i

©IMAGO

Παίρνει Ισπανό χαφ ο Αστέρας Τρίπολης – Φουλάρει και για τον Καραχάλιο

Sportal newsroom 23:12 - 20.06.2024 / Ανανεώθηκε: 23:12 - 20.06.2024

Ο Αστέρας Τρίπολης προχωράει τη μεταγραφή του Μούμο Μουνιόθ, ενώ έχει σε προτεραιότητα και την περίπτωση του Ζήση Καραχάλιου.

Ο Αστέρας Τρίπολης φουλάρει για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις.

Οι Αρκάδες όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουν στην απόκτηση του Ισπανού χαφ Μούμο Μουνιόθ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την ισπανική Μπούργος.

Ο 29χρονος δεξιοόδαρος μέσος (13/4/95) με ύψος 1,80 είναι από τους παίκτες που τσέκαρε ο τεχνικός Μίλαν Ράσταβατς σε πρόσφατο ταξίδι του στην Ισπανία. Ο Μούμο Μουνιόθ ξεκίνησε την καριέρα του στην Ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια έπαιξε στη Χοσπιταλέτ, αλλά και στη δελύτερη ομάδα της Βαλένθια.

Από τη σεζόν 2019-2020 ήταν στην Μπούργος και συνολικά είχε μαζί της 152 συμμετοχές, 6 γκολ και 3 ασίστ. Τη σεζόν που πέρασε μέτρησε 35 παιχνίδια στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Ο Ζήσης Καραχάλιος σε μονομαχία με τον Στάικο του Πανσερραϊκού

Ο Αστέρας, ωστόσο, θέλει κι ελληνικό στοιχείο κι αναμένεται να κάνει άμεσα κόνηση για τον Ζήση Καραχάλιο.

Ο 28χρονος χαφ ήταν βασικό στέλεχος του ΠΑΣ Γιάννινα τα τρία τελευταία χρόνια και μέτρησε 85 ματς και μία ασίστ, ενώ στο παρελθόν έπαιξε στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, στον Λεβαδειακό και την Καρδίτσα.

Με τον υποβιβασμό των Ηπειρωτών όλα δείχνουν ότι θα μείνει ελεύθερος και θα κατηφορίσει στην Τρίπολη.

Σε ό,τι αφορά τον φορ μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τη Ντεφένσα για την αγορά του Χουάν Μιριτέλο, ο Αστέρας εξετάζει άλλες επιλογές και μία απ’ αυτές είναι ο Ολλανδός άσος της Λοτζ, Κάι Τέγιαν.

Ο Τέγιαν έχει με την πολωνική ομάδα συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο. Είναι 27 ετών, αριστεροπόδαρος κι εκτός από την κορυφή παίζει και στα άκρα. Στο παρελθόν έπαιξε στην ολλανδική Τοπ Ος και Σερίφ Τιρασπόλ, ενώ την περασμένη σεζόν είχε 7 γκολ και 3 ασίστ σε 30 αγώνες.