Το τρομερό σερί του Αστέρα μακριά από την Τρίπολη και η βαθμολογική συγκομιδή που χτυπάει τους «μεγάλους»

Αστέρας Τρίπολης

i

©Intime

Το τρομερό σερί του Αστέρα μακριά από την Τρίπολη και η βαθμολογική συγκομιδή που χτυπάει τους «μεγάλους»

Κώστας Τόπας 13:12 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:05 - 14.08.2024

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ο Αστέρας για το 2023, φεύγοντας με το «διπλό» από το Ηράκλειο. Το τρομερό σερί μακριά από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και η απίστευτη συγκομιδή των Αρκάδων στις τελευταίες έξι αγωνιστικές.

Ο Αστέρας κατάφερε σίφουνας από το Ηράκλειο, επικρατώντας 2-0 του ΟΦΗ για την 15η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Με αυτόν τον τρόπο, οι Αρκάδες έφτασαν τους 20 βαθμούς και πλέον βρίσκονται στο -4 από τον πέμπτο Άρη στην κατάταξη.

Το εντυπωσιακό εκτός έδρας σερί

Μετά από αυτή τη νίκη, ο Αστέρας διεύρυνε ένα απίστευτο σερί που «τρέχει» μακριά από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς παραμένει χωρίς ήττα από την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα στις 3 Σεπτεμβρίου, ο Άρης πήρε τη νίκη στο «Βικελίδης» επί των «κιτρινομπλέ» με 3-2. Εκτοτε, ο Αστέρας μετράει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στη Stoiximan Super League. Αν υπολογίσει κανείς και το τρίποντο στο Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Καμπανιακό (1-3), τότε οι νίκες φτάνουν τις πέντε στον αριθμό.

Αξιο αναφοράς ωστόσο είναι το γεγονός ότι ο απολογισμός του Αστέρα μακριά από την Τρίπολη είναι καλύτερος απ' ότι στο «σπίτι» του. Στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» οι Αρκάδες έχουν πανηγυρίσει μόλις δύο νίκες (ΟΦΗ 3-0 και Πανσερραϊκό 1-0), έχοντας παράλληλα πέντε ήττες και μία ισοπαλία.

Στο Top-5 με την καλύτερη συγκομιδή

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά. Το 2023, οι Αρκάδες το αποχαιρέτησαν με τρίποντο, το οποίο προστέθηκε στο σακούλι της, ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πάντως, ο Αστέρας είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στις τελευταίες έξι αγωνιστικές.

Ράσταβατς: «Είμαι χαρούμενος που έχουμε τον Γραμματικάκη, έδειξε την ποιότητά του»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:11 - 21.12.2023

Ράσταβατς: «Είμαι χαρούμενος που έχουμε τον Γραμματικάκη, έδειξε την ποιότητά του»

Ειδική αναφορά στον νεαρό τερματοφύλακα, Γραμματικάκη, έκανε ο Μίλαν Ράσταβατς μετά τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του ΟΦΗ, αποθεώνοντάς τον για την καλή του εμφάνιση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον συγκεκριμένο αριθμό αγώνων, οι «κιτρινομπλέ» έχουν συγκεντρώσει 12 βαθμούς, όσους δηλαδή συλλέξαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Ενώ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει 11 βαθμούς μετά από τις τελευταίες έξι βαθμούς. Μόνο, ο ΠΑΟΚ πήρε περισσότερους (18).