End of an era: Αστέρες που δεν θα απολαύσουμε ξανά σε Παγκόσμιο Κύπελλο (vid)
i

Νεϊμάρ-Λιονέλ Μέσι-Κριστιάνο Ρονάλντο/©SPORTAL

End of an era: Αστέρες που δεν θα απολαύσουμε ξανά σε Παγκόσμιο Κύπελλο (vid)

Κώστας Τόπας 12:42 - 20.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:03 - 20.08.2024

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ έλαβε τέλος και μαζί με αυτό και η καριέρα πολλών αστέρων με τις εθνικές τους ομάδες.

Η Αργεντινή του μυθικού Λιονέλ Μέσι πέρασε στην αιωνιότητα! Στον καλύτερο τελικό Μουντιάλ όλων των εποχών επικράτησε της Γαλλίας του τρομερού Κιλιάν Εμπαπέ με 4-2 στα πέναλτι έπειτα από επικό ματς που έληξε 2-2 στην κανονική διάρκεια και 3-3 στην παράταση! Με αυτόν τρόπο ο 35χρονος αστέρας χάρισε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στου Αργεντινούς, μετά από 13.321 ημέρες.

Τρέλα και παράνοια για τους παγκόσμιους πρωταθλητές: Ολα όσα συνέβησαν στη θριαμβευτική υποδοχή (vids)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

10:22 - 20.12.2022

Τρέλα και παράνοια για τους παγκόσμιους πρωταθλητές: Ολα όσα συνέβησαν στη θριαμβευτική υποδοχή (vids)

Η αποστολή της εθνικής Αργεντινής προσγειώθηκε στο Μπουένος Άιρες και ο Λιονέλ Μέσι με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του έτυχαν συγκλονιστικής υποδοχής στο αεροδρόμιο από ένα εκατομμύριο και πλέον Αργεντινούς!

Το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφερε ανατροπή στην απόφαση του Λιονέλ Μέσι αναφορικά με το μέλλον του στην εθνική Αργεντινής.

«Ήξερα πως ο Θεός θα μου το έδινε. Είχα ένα προαίσθημα ότι θα γίνει δικό μου. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην Αργεντινή για να δούμε τους τρελούς πανηγυρισμούς. Ήταν το τρόπαιο που ήθελα σε όλη μου τη ζωή. Ήταν το όνειρο της παιδικής μου ηλικίας. Δεν αποσύρομαι από την εθνική ομάδα. Θέλω να συνεχίσω να παίζω ως πρωταθλητής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «Λίο», τον οποίο πάντως δύσκολα θα δούμε στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 που θα διεξαχθεί σε τέσσερα χρόνια στις Η.Π.Α, στον Καναδά και στο Μεξικό. Οπως για τελευταία φορά σε Μουντιάλ αγωνίστηκε και ο συμπαίκτες του, Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών για την «Αλμπισελέστε» στον τελικό κόντρα στους Γάλλους.

Από την άλλη, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, ήταν και το τελευταίο στην καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο.  Ο Πορτογάλος αστέρας που έφτασε τις 196 συμμετοχές με το εθνόσημο, μετά το τελευταίο σφύριγμα στον αγώνα με το Μαρόκο, έφυγε κλαίγοντας για τα αποδυτήρια, με τον τηλεοπτικό φακό να τον απαθανατίζει να κρύβει το πρόσωπό του. Ο 37χρονος μεσοεπιθετικός μπήκε αλλαγή στο 51ο λεπτό και ισοφάρισε το ρεκόρ συμμετοχών όλων των εποχών που κατείχε ο Μπάντερ Αλ Μουτάουα από το Κουβέιτ με 196. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να βοηθήσει την ομάδα του να ανατρέψει το σκορ απέναντι στους Μαροκινούς.

Ο Νεϊμάρ αποκάλυψε στην ταινία «Neymar & The Line Of Kings», που κυκλοφόρησε πριν το Μουντιάλ, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 ήταν και το τελευταίο που θα συμμετάσχει με την εθνική Βραζιλίας. Η καριέρα του «Νέϊ» με την «Σελεσάο» δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς αποκλείστηκε από την Κροατία στα προημιτελικά του Μουντιάλ του Κατάρ.

Μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Καρίμ Μπενζεμά ανακοίνωσε το τέλος του από την εθνική Γαλλίας. O Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, ανήμερα των 35ων γενεθλίων του αποφάσισε και έκανε γνωστό πως δεν θα αγωνιστεί ξανά με το εθνόσημο στο στήθος.

«Έκανα την προσπάθειά μου και τα λάθη που ήταν απαραίτητα για να φτάσω εδώ που βρίσκομαι σήμερα, είμαι περήφανος γι΄αυτό. Έγραψα την ιστορία μου και η δική μας τελειώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Μπενζεμά, ο οποίος πριν λίγο καιρό κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα, βρισκόταν κανονικά στην αποστολή της Γαλλίας για το Μουντιάλ, ωστόσο ένας τραυματισμός τον έθεσε εκτός πλάνων του Ντιντιέ Ντεσάν, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη Μαδρίτη, χωρίς να αγωνιστεί ούτε ένα λεπτό στο Κατάρ.

Ο Μέσι γυρίζει το πιο πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ της ζωής του (vids)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

11:16 - 20.12.2022

Ο Μέσι γυρίζει το πιο πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ της ζωής του (vids)

Ο Λιονέλ Μέσι γυρίζει ντοκιμαντέρ τη ζωή του, με τις κάμερες να καταγράφουν πλάνα από τη διαδρομή του στο τελευταίο του Μουντιάλ, όπου εκεί ο Αργεντινός αστέρας έμελλε να γράψει ιστορία.

Βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι αστέρες που στα γήπεδα του Κατάρ έδωσαν την τελευταία τους παράσταση με το εθνόσημο στο στήθος σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οπως οι Μάνουελ Νόιερ, Λούκα Μόντριτς, Γκιγιέρμα Οτσόα, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Σέρτζιο Μπούσκετς, Εντέν Αζάρ, Γκάρεθ Μπέιλ, Λουίς Σουάρες, Εντινσον Καβάνι, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, Πέπε, Τιάγκο Σίλβα, Αντουάν Γκριεζμάν, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Τόμας Μίλερ, Κέιλορ Νάβας και Ντάνι Άλβες.