«Λάμπει» σε πρωτάθλημα και Ευρώπη η Άστον Βίλα του Έμερι

Άστον Βίλα

i

© Glomex

«Λάμπει» σε πρωτάθλημα και Ευρώπη η Άστον Βίλα του Έμερι

Πάνος Κορομηλάς • 16:25 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:36 - 14.08.2024

Η Άστον Βίλα «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League με τη νίκη επί της Λέγκια Βαρσοβίας και με την καθοδήγηση του Ουνάι Έμερι μοιάζει ικανή για διάκριση εντός και εκτός των αγγλικών συνόρων.

Συνέχεια στην εξαιρετική σεζόν που κάνει έδωσε η Άστον Βίλα, με τη νίκη - πρόκριση επί της Λέγκια Βαρσοβίας στο «Βίλα Παρκ». Η ομάδα του Ουνάι Έμερι, έφτασε στην τέταρτη νίκη της στον όμιλο χάρις σε δύο γκολ των Ντιαμπί και Μορένο και επιβεβαιώνει πως οι βλέψεις της για τη φετινή χρονιά είναι υψηλές.

Η πρόκριση αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς πως η τελευταία χρονιά που ο σύλλογος του Μπέρμιχγαμ έφτασε σε νοκ - άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν τη σεζόν 2008-2009. Τότε συγκεκριμένα, είχε φτάσει μέχρι την φάση των «32» του UEFA Cup, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Στη μάχη της «εξάδας» στην Premier League

Η πορεία της Άστον Βίλα με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο είναι εντυπωσιακή. Βρίσκεται στην τέταρτη θέση της Premier League, μόλις στον -2 από την κορυφή, έχοντας σταθεροποιήσει αρκετά την απόδοσή της στο τελευταίο διάστημα. Μετρά μόλις μία ήττα στις τελευταίες 11 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με τη νίκη επί της Τότεναμ στο Λονδίνο να ξεχωρίζει.

Οι εμφανίσεις της ως τώρα δείχνουν πως είναι ικανή να μπει «σφήνα» στην πρώτη εξάδα αν και η σεζόν έχει ακόμα δρόμο. Χαρακτηριστικό της δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο, είναι πως διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στην κατηγορία πίσω μόνο από τη Μάντσεστερ Σίτι, με 31 γκολ σε 13 αγωνιστικές. 

Κοιτάζει ψηλά και στην Ευρώπη

Αντίστοιχα, θετικές είναι και οι προοπτικές για μια διάκριση στο Conference League. Ο Ουνάι Έμερι, έχει αποδείξει στο παρελθόν πως έχει τον τρόπο να πραγματοποιεί εξαιρετικές πορείες στην Ευρώπη, μετρώντας τέσσερις κατακτήσεις τίτλων Europa League με Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ

Πρόκριση για Άστον Βίλα και Φιορεντίνα
CONFERENCE LEAGUE

00:19 - 01.12.2023

Πρόκριση για Άστον Βίλα και Φιορεντίνα

Η Άστον Βίλα επικράτησε κόντρα στη Λέγκια Βαρσοβίας (2-1) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Europa Conference League, ενώ την ίδια ώρα στον επόμενο γύρο πέρασε η Φιορεντίνα, η οποία επιβλήθηκε της Γκενκ με 2-1.

Το πρώτο βήμα για μια ακόμη θετική πορεία του Ισπανού τεχνικού στην Ευρώπη έγινε, με την εξασφάλιση της πρόκρισης. Την τελευταία αγωνιστική, χρειάζεται μόλις ένα βαθμό απέναντι στη Ζρίνσκι για να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου και να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.