Η νέα Άστον Βίλα του Έμερι: Μια επανάσταση άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ

Ουνάι Έμερι

i

©intime

Η νέα Άστον Βίλα του Έμερι: Μια επανάσταση άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ

Κώστας Τόπας 14:14 - 26.07.2024

Η Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι, είναι ο πιο δραστήριος σύλλογος της Premier League στη μεταγραφική αγορά, όντας αυτός που ξόδεψε τα περισσότερα αλλά κι αυτός που κέρδισε τα περισσότερα από τις πωλήσεις παικτών.

Έτοιμη για την περιπέτειά της στο Champions League είναι η Άστον Βίλα. Μετά την υπογραφή μιας ιστορικής σεζόν με τον Ουνάι Έμερι στο τιμόνι, η αγγλική ομάδα θα αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση για την επόμενη σεζόν. Μια πρόκληση που λόγω του μεγέθους της απαιτεί σημαντική επένδυση σε μεταγραφές.

Χωρίς να χάσει χρόνο, η ομάδα του Έμερι μπήκε δυνατά από την αρχή της μεταγραφικής αγοράς και, σήμερα, είναι η ομάδα που έχει ξοδέψει τα περισσότερα για νέους παίκτες και αυτή που έχει τα περισσότερα έσοδα από πωλήσεις, μετακινώντας πάνω από 300 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ όλων των μεταγραφών της.

Θρύλος της Premier League που είπε ότι είναι «καλύτερος του Μέσι» παίζει ακόμα μπάλα στα 39 του
REST OF THE WORLD

13:44 - 26.07.2024

Θρύλος της Premier League που είπε ότι είναι «καλύτερος του Μέσι» παίζει ακόμα μπάλα στα 39 του

Ένας ανερχόμενος αστέρας του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής που κάποτε επισκίασε τον σπουδαίο Λιονέλ Μέσι καθ' οδόν για να γίνει θρύλος σκόρερ της Premier League εξακολουθεί να αγωνίζεται στα 39 του.

Ανάμεσα στους παίκτες που έχασε η Άστον Βίλα ξεχωρίζουν πάνω από όλα αυτά των Ντάγκλας Λουίζ και Μούσα Ντιάμπι. Ο Βραζιλιάνος πηγαίνει στη Γιουβέντους, σε μια μεταγραφή στην οποία η σύντροφός του εντάχθηκε και στη γυναικεία ομάδα, με αντάλλαγμα 51,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο Γάλλος στη Σαουδική Αραβία για να παίξει στην Αλ Ιτιχάντ, με αμοιβή 60 εκατ. ευρώ.

Ο Ντάγκλας Λουίζ ήταν η «άγκυρα» της ομάδας σε όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, ο παίκτης μέσω του οποίου η ομάδα του Έμερι επηρέασε όλο το παιχνίδι της Άστον Βίλα, ενώ πρόσθεσε εννέα γκολ και πέντε ασίστ σε 35 αγώνες. Ο Ντιάμπι ήταν επίσης θεμελιώδης, αλλά στην περίπτωσή του από την υπερχείλιση και την ταχύτητα, εναλλάσσοντας έναν βασικό και ανατρεπτικό ρόλο και υπογράφοντας έξι γκολ και οκτώ ασίστ σε όλη τη διάρκεια της πορείας στην Premier League.

Τα 110 εκατομμύρια ευρώ που έχουν απομείνει στα ταμεία του συλλόγου προστίθενται στα περισσότερα από 10 εκατομμύρια από τη μεταγραφή του νεαρού Ιροεγμπούναμ στην Έβερτον και τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η Νις για την απόκτηση του Μόργκαν Σάνσον.

Μία από τις βασικές θέσεις που έπρεπε να ενισχυθούν μετά την αποχώρηση του Ντάγκλας Λουίζ ήταν ο στόπερ. Ο εκλεκτός ήταν ο Αμαντού Ονάνα ο οποίος κόστισε στην Άστον Βίλα σχεδόν 60 εκατομμύρια ευρώ. Η επόμενη πιο ακριβή υπογραφή είναι ο Ίαν Μάατσεν. Αφού πέτυχε τον δανεισμό του στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, η ομάδα του Έμερι τον υπέγραψε από την Τσέλσι με αντάλλαγμα 44 εκατομμύρια ευρώ για να ανταγωνιστεί τον Ντιγνέ και τον Άλεξ Μορένο, αν και ένας από τους δύο θα μπορούσε να φύγει πριν τελειώσει η αγορά.

Οπως μεταγραφές έγιναν και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι των «βίλατζερς». Ο Κάμερον Άρτσερ (16 εκατ. ευρώ), ο Τζέιντεν Φιλογένε (16 εκατ. ευρώ), ο Σάμιουελ Ίλινγκ Τζούνιορ (14 εκατ. ευρώ) και ο Λιούις Ντόμπιν (8 εκατ. ευρώ) θα δώσουν στην ομάδα του Έμερι μια νέα πνοή. Ως κοινό σημείο όλων των υπογραφών που αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής, καμία δεν είναι άνω των 22 ετών, καθιστώντας σαφές το μακροπρόθεσμο έργο που θέλει να χτίσει η Άστον Βίλα.

Επιπλέον, η Άστον Βίλα έκανε δικό της και τον Έντσο Μπαρενετσέα (8 εκατ. ευρώ), έναν 23χρονο Αργεντινό φορ που ανήκε στη Γιουβέντους, και τον Ρος Μπάρκλεϊ (6 εκατ. ευρώ), που θα δώσει εμπειρία και ευελιξία στη μεσαία γραμμή. Σαν να μην έφτανε αυτό, η αγορά δεν έχει τελειώσει ακόμα, με ονόματα όπως ο Ζοάο Φέλιξ να ακούγονται ως πιθανές υπογραφές.