Η Άστον Βίλα θύμισε στη Μπάγερν το 1982 κι έγραψε ιστορία - Ανατροπή και παλικαρίσια νίκη για τη Γιουβέντους

Η Άστον Βίλα θύμισε στη Μπάγερν το 1982 κι έγραψε ιστορία - Ανατροπή και παλικαρίσια νίκη για τη Γιουβέντους

Γιώργος Σακελλαρίου 00:05 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 03.10.2024

Η Άστον Βίλα σε ένα ματς θρίλερ λύγισε 1-0 τη Μπάγερν. Η Γιουβέντους επικράτησε 3-2 στη Λειψία.

Μνήμες 1982 στο Μπέρμιγχαμ!

Η Άστον Βίλα επέστρεψε στην κορυφαία διοργάνωση και ήταν γραφτό να πετύχει την πρώτη νίκη της κόντρα στη Μπάγερν.

Οι «χωριάτες» που είχαν ήδη μία νίκη στο Champions League, υποδέχθηκαν τους Βαυαρούς, τους οποίους είχαν νικήσει 1-0 στον τελικό του πρωταθλητριών το 1982 με 1-0 και κατέκτησαν το τρόπαιο. Με το ίδιο σκορ νίκησαν τους Γερμανούς και το βράδυ της Τετάρτης στο Μπέρμιγχαμ, διπλασίασαν τις νίκες τους και στις εξέδρες επικρατούσε πανζουρλισμός.

Στο 22’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Τόρες, στη συνέχεια και η Μπάγερν είχε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά το ματς το σφράγισε ο Ντουράν με απίθανη εκτέλεση στο 79’ εκτός περιοχής.

Ματσάρα στη Γερμανία

Στη Λειψία έγινε εκπληκτικό παιχνίδι. Η Γιουβέντους έχασε νωρίς δύο παίκτες. Ο Μπρέμερ κι ο Νίκο Γκονζάλες έγιναν αναγκαστική αλλαγή στο 6’ και το 12’, αντίστοιχα.

Η Λειψία ήταν πιο επικίνδυνη και με τον Μπέντζαμιν Σέσκο, ο οποίος είναι σε τρομερή κατάσταση από την αρχή της σεζόν, άνοιξε το σκορ στο 30’.

Ο Σλοβένος φορ με φοβερό κοντρόλ και άμεση εκτέλεση έκανε το 1-0, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η «Μεγάλη Κυρία» απέδειξε πόσο βαριά φανέλα έχει.

Ο Βλάχοβιτς στο 50’ ισοφάρισε και στο 59’ αποβλήθηκε ο Ντι Γκρεγκόριο για φάουλ εκτός περιοχής. Στην εξέλιξη η Λειψία μέσω VAR κέρδισε πέναλτι για χέρι αντιπάλου και ο Σέσκο στο 65’ σημείωσε το 2-1.

Πάλι, όμως, η Γιουβέντους δεν παρέδωσε τα όπλα. Στο 68’ ο Βλάχοβιτς με τρομερό αριστερό σουτ έκανε το 2-2 και ο Κονσεϊσάο, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 12’ αντί του Γκονζάλες, έκανε το 2-3.

Οι Γερμανοί πίεσαν στο φινάλε, έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες και στο 100' ο Περέν απέκρουσε την κεφαλιά του Όρμπαν, σφραγίζοντας μία παλικαρίσια ανατροπή και νίκη των Ιταλών.