Ο Τζον Ντουράν, το «διαμάντι» του Έμερι που τον ήθελαν 40 ομάδες και «κυνηγάει» τον Χάαλαντ

Ο Τζον Τουράν πανηγυρίζει με τη φανέλα της Άστον Βίλα - Φωτ. IMAGO

Ο Τζον Ντουράν, το «διαμάντι» του Έμερι που τον ήθελαν 40 ομάδες και «κυνηγάει» τον Χάαλαντ

Κώστας Τόπας 15:33 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:33 - 22.09.2024

Ο Τζον Ντουράν της Άστον Βίλα, είναι ο παίκτης κάτω των 21 ετών που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ αυτή τη σεζόν στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης κι «απειλεί» τον Έρλινγκ Χάαλαντ στην Premier League

Στην Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι τρίβουν τα χέρια τους. Στο μεταγραφικό παζάρι το πιο ακριβό και δύσκολο να βρεις είναι το γκολ. Και η ομάδα του Ισπανού τεχνικού έχει την ευχέρεια να διαθέτει δύο επιθετικούς, οι οποίοι τη φετινή σεζόν βρίσκονται σε τρομερή φόρμα.

Ο ένας είναι ο Όλι Γουότκινς, ο οποίος έως τώρα έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του, πετυχαίνοντας 73 γκολ και 28 ασίστ, σε 175 εμφανίσεις με τους «villagers». Ο δεύτερος είναι ο Τζον Ντουράν, ο οποίος είχε ήδη προειδοποιήσει την περασμένη σεζόν, αλλά έχει ξεκινήσει φουριόζος φέτος.

Ο Κολομβιανός, με το παρατσούκλι «νέος Φαλκάο», μόλις 20 ετών, είναι το μεγάλο διαμάντι της Άστον Βίλα και του Ουνάι Έμερι αυτή τη στιγμή. Έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ αυτή τη σεζόν (πέντε στο σύνολο) από όλους τους παίκτες κάτω των 21 ετών στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, προσπερνώντας στη σχετική κατάταξη τους Λαμίν Γιαμάλ και Αντρέι Σάντος, οι οποίοι έχουν βρει δίχτυα τέσσερις φορές.

Πρόκειται για έναν γρήγορο, δυνατό φορ, με μεγάλη ευκολία στο να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και μεταδίδει ενέργεια στους συμπαίκτες του. Παίζει λίγα λεπτά, αλλά αυτό που κάνει καλά δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα των τερμάτων που πετυχαίνει.

Μετά τον Χάαλαντ ο Ντουράν

Χωρίς να έχει ξεκινήσει ακόμα ως βασικός στην Premier League, σκοράρει ένα γκολ κάθε 33 λεπτά. Συγκεκριμένα, μετράει τέσσερα γκολ σε πέντε αγώνες, στους οποίους πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας λιγότερο από μισή ώρα ανά παιχνίδι. Το βέβαιο είναι ότι χτυπάει με όλη του τη δύναμη την πόρτα της ενδεκάδας, με τον Ουνάι Έμερι να παρακολουθεί την εξέλιξη του 20χρονου Κολομβιανού επιθετικού.

Αξιο αναφοράς μάλιστα είναι το γεγονός ότι στην ιστορία της Premier League, μόνο ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει καλύτερο ποσοστό γκολ ανά λεπτά από τον Τζον Ντουράν (μεταξύ των παικτών που έχουν σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ) Ο νεαρός φορ έχει σκοράρει εννέα γκολ στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος σε 719 λεπτά!

40 ομάδες τον ήθελαν το καλοκαίρι!

Αν και δεν είχε ακόμη εκμεταλλευτεί την ευρωπαϊκή σκηνή, γνώριζε τις δυνατότητές του και επειδή του ήταν δύσκολο να κερδίσει λεπτά ως αλλαγή, πολλές ομάδες ενδιαφέρθηκαν να τον υπογράψουν αυτό το καλοκαίρι.

Ακόμη και ο ίδιος ήθελε να φύγει, όπως παραδέχτηκε πριν από μερικές εβδομάδες ο Μόντσι, αθλητικός διευθυντής.

«Αν υπάρχει μια ομάδα που πιστεύει πραγματικά ότι ο Ντουράν μπορεί να γίνει ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο, αυτή είναι η Άστον Βίλα. Δεν υπάρχουν λιγότεροι από 40 σύλλογοι που θέλουν τον Ντουράν», είπε χαρακτηριστικά.