Ασχημάτιστη και με σοβαρά αμυντικά λάθη, η ΑΕΚ έχασε στο πρώτο τεστ με το βαρύ 6-0 από την Αλκμαάρ

Ασχημάτιστη και με σοβαρά αμυντικά λάθη, η ΑΕΚ έχασε στο πρώτο τεστ με το βαρύ 6-0 από την Αλκμαάρ

Κώστας Τσίλης 14:29 - 28.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:38 - 28.06.2024

Με πολλές απουσίες, βαριά πόδια από την σκληρή δουλειά και μπόλικα αμυντικά λάθη, η Ένωση γνώρισε βαριά ήττα στο πρώτο φιλικό της φετινής καλοκαιρινής προετοιμασίας

Έτσι κι αλλιώς για τον Ματίας Αλμέιδα, τα αποτελέσματα στα φιλικά προετοιμασίας ουδέποτε είχαν μεγάλη σημασία. Ακόμα και όταν ήταν υπέρ της ΑΕΚ. Το ίδιο ισχύει και για τώρα που έχασε η Ένωση από την Άλκμααρ με το βαρύ 6-0, στο πρώτο τεστ, μετά από μόλις μιας εβδομάδας δουλειά στην Ολλανδία. Βεβαίως ο Αλμέιδα ήξερε πως αυτό το φιλικό είχε πολλές ιδιαιτερότητες.

Αφενός οι απουσίες που υπάρχουν είναι δεδομένα πολλές. Μόλις και μετά βίας είχε μια κανονική διαθέσιμή ενδεκάδα ο Αλμέιδα και τερματοφύλακα από την ΑΕΚ Β. Αφετέρου, η ομάδα ακόμα είναι ασχημάτιστη και ως προς την ετοιμότητα της αλλά και ως προς την συνολική αγωνιστική της λειτουργία. Από την άλλη μεριά, σίγουρα στον Αλμέιδα δεν θα άρεσε καθόλου το γεγονός πως ακόμα και έτσι, η άμυνα δέχθηκε συνολικά πέντε γκολ. Και όλα, ήταν από σημαντικά ανασταλτικά λάθη.

Ο Αλμέιδα επέλεξε να ξεκινήσει και αυτό το πρώτο φιλικό της φετινής προετοιμασίας, μ' έναν σχηματισμό που ήταν ίδιος μ' αυτόν που εφάρμοζε πέρυσι. Με τον Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης, τον Μάνταλο να παίζει σε ρόλο ελεύθερο και τον Ελίασον με τον Φερνάντες στα δυο άκρα της επίθεσης. Ο Γιόνσον με τον Γαλανόπουλο ήταν στις θέσεις των δυο κεντρικών χαφ. Ο Ρότα και ο Χατζισαφί ήταν στα δυο άκρα της άμυνας και ο Μήτογλου με τον Μουκουντί στα στόπερ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε προσπαθώντας να πιέσει ψηλά την άμυνα της Αλκμαάρ. Και απ' αυτή την πίεση η Ένωση βρήκε δυο σημαντικές ευκαιρίες για γκολ στο 3ο και το 13ο λεπτό, με τον Γαλανόπουλο και τον Μάνταλο. Αλλά και τις δυο φορές, απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Ολλανδών. Από εκεί και πέρα όμως, ξεκίνησαν και τα αμυντικά λάθη.

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά τρία εξ αυτών, επέτρεψαν στους Ολλανδούς να βγουν στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και απέναντι στον Θεοχάρη. Κάτι που τους έκανε πολύ εύκολη την δουλειά τους στο σκοράρισμα. Και η Ένωση πήγε στο ημίχρονο ούσα πίσω στο σκορ ήδη με 3-0. Παρότι είχε κάποιες καλές προσπάθειες κυρίως με τον Φερνάντες από αριστερά, χωρίς να βρει ευκαιρία για να σκοράρει. Με τον Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης και τον Ελίασον στα δεξιά, να μπαίνουν ελάχιστα στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλμέιδα άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα. Και με εξαίρεση τον Τσιλούλη που έκανε και το ντεμπούτο του, τον Πήλιο, ίσως και τον Ζίνι, όλοι οι υπόλοιποι ήταν παίκτες από την ΑΕΚ Β. Αυτό έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο των Ολλανδών. Ειδικά όταν οι νεαροί ποδοσφαιριστές κουράστηκαν προς το τέλος του ματς και η Αλκμαάρ βρήκε την ευκαιρία να πάει το σκορ στο 6-0. Πάλι πάντως, με πολλά λάθη στην άμυνα.

Οι δυο ενδεκάδες που χρησιμοποίησε ο Αλμέιδα ήταν: ΑΕΚ (Α' ημιχρόνου): Θεοχάρης, Ρότα, Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Φερνάντες, Ελίασον, Γκαρσία. ΑΕΚ (Β' ημιχρόνου): Αγγελοπουλος, Κανελλοπουλος, Πηλιος, Χρυσόπουλος, ραντονια, φοφανα, ρουκουνακης, μαχαιρας, Ζίνι, τσιλουλης, Θεοδωριδης.