Ασύλληπτο... στατιστικό με τα πέναλτι εναντίον της ΑΕΚ στον όμιλο του Europa

Ασύλληπτο... στατιστικό με τα πέναλτι εναντίον της ΑΕΚ στον όμιλο του Europa

Κώστας Τσίλης 09:38 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 14.08.2024

Έξι τέρματα έχει δεχθεί η ΑΕΚ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του ομίλου της στο Europa League και τα πέντε είναι από την άσπρη βούλα

Την παραμονή του παιχνιδιού με την Μαρσέιγ, ο Ματίας Αλμέιδα είχε πει στη συνέντευξη Τύπου πως «μακάρι να κερδίσουμε όπως στο Μπράιτον και ας έχουμε πάλι δυο πέναλτι». Δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα ζούσε μόνο το ένα σκέλος τελικά. Αυτό με τα δυο πέναλτι. Ούτε βέβαια και πως το δεύτερο θα ήταν ακραία αυστηρό. Παρόλα αυτά, μ' όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ στον όμιλο του Europa League, θα έπρεπε ίσως ο Αλμειδα να το περιμένει. 

Η Ένωση έχει ένα ασύλληπτο στατιστικό με τα πέναλτι, που είναι μάλλον απίθανο να έχει επαναληφθεί. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του ομίλου, έχει δεχθεί συνολικά έξι γκολ. Και τα πέντε είναι από την λευκή βούλα. Μόνο ένα έχει δεχθεί σε κανονική ροή αγώνα. Είναι αυτό του Βιτίνια χθες στο Βελοντρόμ. Το οποίο φυσικά ελέγχεται για επιθετικό φάουλ του επιθετικού της Μαρσέιγ. Όμως αυτό που συμβαίνει με τα πέναλτι εις βάρος της ΑΕΚ είναι ασύλληπτο. 

Δυο φορές από την άσπρη βούλα, ισοφάρισε το ματς η Μπράιτον στην Αγγλία. Και τελικά η ΑΕΚ κέρδισε με το γκολ του Πόνσε. Με ένα πέναλτι πήρε την ισοπαλία 1-1 ο Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ενώ με δυο εκτελέσεις από την άσπρη βούλα, κέρδισε με 3-1 χθες η Μαρσέιγ. Όσο για την ΑΕΚ, στα τρία πρώτα παιχνίδια του ομίλου της έχει βάλει συνολικά πέντε γκολ, έχει σκοράρει και στα τρία και ούτε μια φορά με πέναλτι.