Ο κέρβερος Ράγια κράτησε όρθια την Άρσεναλ – Έγραψε ιστορία η Μπρεστ
i

©IMAGO

Ο κέρβερος Ράγια κράτησε όρθια την Άρσεναλ – Έγραψε ιστορία η Μπρεστ

Γιώργος Σακελλαρίου 23:55 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:00 - 20.09.2024

Αταλάντα και Άρσεναλ έμειναν στο 0-0. Η Μπρεστ νίκησε 2-1 τη Στουρμ Γκρατς.

Ο Νταβίντ Ράγια έκανε την απόκρουση της χρονιάς και η Άρσεναλ έφυγε με τον βαθμό από την έδρα της Αταλάντα στην πρώτη αγωνιστική του Champions League.

Ο Ισπανός γκολκίπερ της Άρσεναλ στο 51’ βρέθηκε απέναντι στον διεθνή επιθετικό της Αταλάντα Ρετέγκι. Ο τελευταίος εκτέλεσε πέναλτι, ο Ράγια έπεσε στη δεξιά γωνία κι απέκρουσε, αλλά η μπάλα επέστρεψε στον Ιταλό φορ. Αυτός επιχείρησε την κεφαλιά και ο Ράγια στη γραμμή απέκρουσε εκπληκτικά!

Στη συνέχεια παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, σε μία μοιρασμένη αναμέτρηση, δεν μπήκε γκολ κι έμειναν έτσι στο 0-0.

Η πρωτάρα στον θεσμό Μπρεστ, παράλληλα, έγραψε ιστορία. Υποδέχθηκε τη Στουρμ Γκρατς κι επικράτησε 2-1. Ο Μανιετί στο 23’ άνοιξε το σκορ με δεξί σουτ εκτός περιοχής και στο 45’+1’ ο Φερνάντες στην προσπάθειά του ν’ απομακρύνει γύρισμα από αριστερά, πέτυχε αυτογκόλ για το 1-1.

Ονειρική πρεμιέρα για τη Μονακό που νίκησε την Μπαρτσελόνα των δέκα παικτών - Με buzzer beater η Ατλέτικο «λύγισε» τη Λειψία
CHAMPIONS LEAGUE

23:57 - 19.09.2024

Ονειρική πρεμιέρα για τη Μονακό που νίκησε την Μπαρτσελόνα των δέκα παικτών - Με buzzer beater η Ατλέτικο «λύγισε» τη Λειψία

Έκανε την έκπληξη η Μονακό στην πρεμιέρα της League Phease του Champions League, επικρατώντας 2-1 της Μπαρτσελόνα (που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 11ο λεπτό). Νίκη με το ίδιο σκορ για την Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Λειψίας με γκολ του Χιμένες στις καθυστερήσεις.

Οι Γάλλοι, όμως, ήταν ανώτεροι και στο 56’ έφτασαν και σε δεύτερο γκολ. Ο Σιμάν σε μία διεκδίκηση με τον Αϊγκού, νίκησε κατά κράτος τον Αϊγκού, κάλυψε εξαιρετικά με το σώμα τη μπάλα και με αριστερό γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 2-1.

Στο 87’ αποβλήθηκε για τους Αυστριακούς ο Λαβάλ και εκεί τελείωσαν όλα, με τη Μπρεστ να έχει μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε και για ένα τρίτο γκολ.