Οπαδός της Αταλάντα τέθηκε υπό κράτηση μετά από ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ματς με την Μαρσέιγ (vid)

Οπαδός Αταλάντα

i

Prtscr

Οπαδός της Αταλάντα τέθηκε υπό κράτηση μετά από ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ματς με την Μαρσέιγ (vid)

Κώστας Τόπας 10:36 - 03.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:36 - 29.05.2024

Στη σύλληψη ενός οπαδού της Αταλάντα προχώρησαν οι γαλλικές αρχές, καθώς εθεάθη να κάνει ναζιστικούς χαιρετισμούς και μιμήσεις πιθήκων κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην Μαρσέιγ.

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη και την κράτηση ενός οπαδού της Αταλάντα. Αυτή η σύλληψη συνδέεται με τις ενέργειες ορισμένων Ιταλών οπαδών στο γήπεδο της Μαρσέιγ, μερικοί από τους οποίους εθεάθησαν να κάνουν ναζιστικούς χαιρετισμούς και μιμήσεις μαϊμούδων. Σε σύντομο μήνυμα στο Twitter, ο Νομάρχης αναφέρει ότι μόνο ένα άτομο συνελήφθη για αυτό.

«Ο δράστης συνελήφθη, τέθηκε υπό κράτηση και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη», ανέφερε η ανάρτηση. Το απόγευμα της Πέμπτης (02/05), η νομαρχία ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με τον εισαγγελέα για να εξετάσει τα γεγονότα, μετά τη μετάδοση στα κοινωνικά δίκτυα σεκάνς όπου γίνεται αντιληπτός ένας ναζιστικός χαιρετισμός και μια μίμηση μαϊμού τουλάχιστον.

Αυτές οι ενέργειες προκάλεσαν την αγανάκτηση της πολιτικής τάξης, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Μπενουά Παγιάν, δημάρχου της Μασσαλίας. «Καταδικάζω απερίφραστα τη συμπεριφορά ορισμένων οπαδών της Ιταλίας κατά τη διάρκεια της Μαρσέιγ - Αταλάντα. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση σε ένα γήπεδο ή έξω από αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Μασσαλίας.

«Η UEFA και τα δικαστήρια πρέπει να είναι αμείλικτα μπροστά σε τέτοιες ενέργειες: είναι απαράδεκτες και αφόρητες. Η Μασσαλία και η Νότια Περιφέρεια θα πολεμούν πάντα τον ρατσισμό, από όπου κι αν προέρχεται!», ανέφερε στα κοινωνικά δίκτυα ο Ρενό Μιζελιέ, πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της Προβηγκίας

Μέσα σε αποθέωση η άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο «Ελ. Βενιζέλος»