Σύγχρονος... φονέας των γιγάντων η Καλλιθέα, μετά τον Παναθηναϊκό σταμάτησε και την ΑΕΚ
i

© Intime

Σύγχρονος... φονέας των γιγάντων η Καλλιθέα, μετά τον Παναθηναϊκό σταμάτησε και την ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 23:00 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:13 - 22.09.2024

Για ακόμη μία φορά η Καλλιθέα πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση και έβαλε «μπλόκο» (και) στην ΑΕΚ (1-1), πριν εκείνη υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena».

Η ΑΕΚ πριν πάει απόψε στην Λεωφόρο για να παίξει με την Athens Kallithea, είχε δει την αντίπαλό της να δυσκολεύει πολύ τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και να παίρνει ισοπαλία που θα μπορούσε να ήταν και νίκη με τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο. Ήταν υποψιασμένη για το πόσο δεμένη ομάδα ήταν η ομάδα του Ντονάτι. Αλλά παρόλα αυτά δεν κατάφερε να την… λυγίσει και έμεινε στο 0-0. Κυρίως διότι τις ευκαιρίες που έφτιαξε, που δεν ήταν και λίγες, δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει.

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ με τις συνολικά επτά απουσίες που της προέκυψαν, χρειάστηκε να πάει σ’ αυτό το ματς με την «τράπουλα» της ενδεκάδας ανακατεμένη. Με τον Πινέδα δεξί μπακ, με τον Περέιρα για πρώτη φορά βασικό στον άξονα και με τον Μάνταλο πίσω από τον φορ. Και γι αυτό και στο πρώτο ημίχρονο είχε ζητήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά έκανε ευκαιρίες. Υπήρχε φάση στην οποία οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν πέντε σουτ. Αλλά κανένα δεν βρήκε δίχτυα, κυρίως λόγω του Μπαραγκάν. Δεν απειλήθηκε η Ένωση από τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν τους έβαλε με πίεση και στα καρέ τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν πιο επιθετική και πιο πιεστική. Όμως αυτό άφησε κενά στα μετόπισθεν, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν στις αντεπιθέσεις τους. Η ΑΕΚ έκανε και έχανε ευκαιρίες. Ο Αλμέιδα ανακάτεψε και άλλο την τράπουλα ρίχνοντας στο γήπεδο ότι τελευταία όπλα είχε. Μέχρι και με τον Τσιλούλη δεξί μπακ έπαιξε για περίπου μισό ημίχρονο. Όμως καμία από τις ευκαιρίες που έφτιαξε, δεν κατάφερε να τις κάνει γκολ. Μόνο κερδισμένα κόρνερ είχε. Και μάλιστα στο φινάλε χρειάστηκε μια απόκρουση από τον Στρακόσα σε τετ α τετ, για να μην χάσει η ΑΕΚ ολόκληρο το ματς.

ATHENS KALLITHEA (Μασίμο Ντονάτι): Μπαραγάν, Μανθάτης, Χάνουσεκ, Μιριν, Μότοκ, Πασαλίδης (72’ Τσιβελεκίδης), Μερκάτι (67’ Εντιαγέ), Ντιμπά, Ντεμέτριους (67΄Βασιλόγιαννης), Μουτίνιο (72’ Βαλμπουενά), Τζιάνι (87’ Σοϊρι)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Πινέδα, Βίντα, Μουκουντί (37’ Κάλενς) , Πήλιος, Σιμάνσκι (66’ Γιόνσον), Περέιρα (75’ Τσιλούλης), Κοϊτά (66’ Τσούμπερ), Ελίασον (76’ Φερνάντες), Μάνταλος, Πιερό

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ παρά τις απουσίες της, βρήκε φάσεις στο ματς. Αλλά δεν κατάφερε να τις κάνει γκολ. Είτε διότι ήταν άστοχη, είτε διότι απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας.

MVP

Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς και ειδικά με την εκπληκτική απόκρουση που έκανε στο πρώτο ημίχρονο σε σουτ του Σιμάνσκι, πολυτιμότερος του γηπέδου ήταν ο Μπαραγάν. Σημαντικές αποκρούσεις έκανε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων και κράτησε το μηδέν.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Με το κλασικό πλέον 4-2-3-1 ο Ματίας Αλμέιδα και σ’ αυτό το παιχνίδι. Αλλά ξανά με αλλαγές στην επιθετική αλλά και την μεσαία γραμμή. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Πιερό, με τον Ελίασον και τον Κοίτά στα δυο άκρα. Ο Μάνταλος ήταν πίσω από τον φορ και ο Περέιρα μαζί με τον Σιμάνσκι στα χαφ. Από την άλλη μεριά, ο Μάσιμο Ντονάτι, πήγε με το κλασικό του 3-5-2, το οποίο στην άμυνα γινόταν επί της ουσίας 5-4-1.