Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε στο 92' την ήττα κόντρα στην ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Athens Kallithea!

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε στο 92' την ήττα κόντρα στην ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Athens Kallithea!

Γιώργος Σακελλαρίου 23:59 - 01.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:19 - 02.09.2024

Ο Τετέ στο 92' έσωσε έναν βαθμό για τον κακό Παναθηναϊκό με το τελικό 2-2. Η Καλλιθέα με Βαλμπουενά άγγιξε τη νίκη έπειτα από τρομερή εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός τα είχε όλα με το μέρος του.

Ψυχολογία από την τρομερή πρόκριση επί της Λανς. Επιστροφή στο σπίτι του, στη Λεωφόρο με τον κόσμο στο πλευρό του, κόντρα στην Athens Kallithea που είχε 23 τελικές στη Λεωφόρο!

Στην επίθεση ήταν Ιωαννίδης, Τετέ και Μαντσίνι που είχε ασίστ με τους Γάλλους, αλλά και ο Τζούριτσιτς. Μία ποιοτική τετράδα για να πάρει ένα τρίποντο πριν την διακοπή.

Κι όμως, η νεοφώτιστη Athens Kallithea, έπαιξε σαν μεγάλη ομάδα. Υπήρχαν στιγμές που η ομάδα του Ντονάτι παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου, έβαλε δύο γκολ και θα μπορούσε να βάλει 3-4 ακόμα!

Ο Μουτίνιο έβαλε μπροστά στο σκορ τους τυπικά γηπεδούχους και απάντησε ο Τζούριτσιτς, αλλά ο πρώην ερυθρόλευκος Βαλμπουενά έβαλε μπροστά ξανά στο σκορ την Athens Kallithea. Μέχρι που ήρθε ο Τετέ στο 92’ και γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από ήττα. Αν και μπορεί να ειπωθεί ότι και στο 95’ τον γλίτωσε ο Ντραγκόφσκι!

Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός έκανε τη δεύτερη γκέλα του, μετά την ήττα από την Τρίπολη στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά έχει χάσει πέντε βαθμούς ήδη σε τρία… εντός έδρας ματς.

Τρομερή Καλλιθέα και 1-0!

Ο Παναθηναϊκός τυπικά ήταν φιλοξενούμενος, αλλά ουσιαστικά γηπεδούχος και είχε την πρώτη φάση στο ματς. Στο 4’ κάθετη του Τετέ στον Ιωαννίδη, πλάσαρε ο διεθνής φορ και ο Πασαλίδης έβαλε την κόντρα σε κόρνερ.

Στο 5’ σε γέμισμα του Μαντσίνι από δεξιά, γυριστή κεφαλιά του Σένκεφελντ στο ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ.

Σ’ εκείνο το σημείο η Καλλιθέα έπαιξε το ποδόσφαιρό της, υπήρχαν στιγμές που κυριάρχησε (!), ενώ η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού ήταν άφαντη.

Στο 8’ απέκρουσε σε κόρνερ ο Ντραγκόφσκι το δεξί σουτ του Ντεμέτριους και στο 11’ ο Πασαλίδης έστειλε τη μπάλα με γυριστό στην εστία, αλλά ήταν πίσω από τον Ντραγκόφσκι εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 13’ η Καλλιθέα άγγιξε το γκολ. Σ' εκτέλεση κόρνερ του Ματίγια, κεφαλιά του Ουλντρίκις στην καρδιά της άμυνας, έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι και στο 14’ αριστερό σουτ του Μουτίνιο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έφυγε ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι.

Στο 28’ έγινε αυτό που φαινόταν. Η Καλλιθέα άνοιξε το σκορ. Καλή ανάπτυξη από τους γηπεδούχους, γύρισμα του Ντεμέτριους από αριστερά και ο Μουτίνιο σε κενή εστία έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Άμεση απάντηση!

Ο Παναθηναϊκός αντεπιτέθηκε και στο 30’ σε μπαλιά του Μλαντένοβιτς, πλασέ του Τετέ από το ύψος του πέναλτι κατέληξε στα χέρια του Μπαραγάν.

Στο 32’ έγινε το 1-1. Κόρνερ του Τετέ, απομάκρυνε η άμυνα, ο Γεντβάι με το κεφάλι από το ύψος του πέναλτι επανέφερε στη μικρή περιοχή και ο Τζούριτσιτς με γυριστή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Ματσάρα!

Το παιχνίδι έγινε ροντέο με τον Παναθηναϊκό να βλέπει την Καλλιθέα να χάνει απίστευτες φάσεις και να έχει και δοκάρι!

Στο 35’ κεφαλιά του Ντεμέτριους έδιωξε ο Ντραγκόσκι, σουτ του Ματίγια κόντραρε και νέο σουτ του Ντεμέτριους κόντραρε σε κόρνερ, ενώ στο 36’ κεφαλιά του Μιρίν απομάκρυνε ο Ντραγκόφσκι, δυνατό σουτ του Ντιμπά από τη μικρή περιοχή κατέληξε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια νέο σουτ εντός περιοχής του αμαρκάριστου Ματίγια έφυγε άουτ, με τον κόσμο του τριφυλλιού να μην πιστεύει στα μάτια του!

Οι δύο επόμενες φάσεις ανήκαν στον Παναθηναϊκό. Στο 42’ αριστερό πλασέ του Τετέ απο το ύψος του πέναλτι απέκρουσε στη δεξιά γωνία ο Μπαραγάν και στο 45’+1’ δεξί σουτ του Τσέριν εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Μπαραγάν. Στο 45’+3’ αριστερό σουτ του Ματίγια έφυγε δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών. Η Καλλιθέα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 16 τελικές!!!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι κακός τόσο επιθετικά, όσο και ανασταλτικά και είχε τον Αράο να διορθώνει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή, αλλά όχι και να κάνει παιχνίδι με τον Τσέριν. Ο Ιωαννίδης ήταν εγκλωβισμένος, ο Μαντσίνι άφαντος και οι Τετέ, Τζούριτσιτς με λίγες καλές στιγμές.

Στο 50’ προβολή του Μότοκ κατέληξε στα χέρια του Ντραγκόφσκι και στο 51’ κεφαλιά του Τσέριν στην καρδιά της άμυνας έφυγε άουτ.

Στο 54’ ο Ντιμπά έκλεψε από τον Μαντσίνι, ο Ουλντρίκις εντός περιοχής σούταρε με το αριστερό κι έβαλε ο Σένκεφελντ την κόντρα σε κόρνερ.

Ο Αλόνσο πέρασε τον Μαξ αριστερό μπακ, αφού είχε προηγηθεί η είσοδος του Βαγιαννίδη, ενώ έβαλε και τον Πελίστρι αντί του αρνητικού Μαντσίνι.

Στο 62’ αριστερό σουτ του Ουλντρίκις από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής έφυγε ένα μέτρο από το δεξί δοκάρι και στο 64’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-1. Φοβερή κομπίνα, ο Χάνουσεκ αριστερά εντός περιοχής σούταρε με το δεξί και απέκρουσε σε κόρνερ ο Ντραγκόφσκι!

Στο 66’ δεξί σουτ του Μαξ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Μπαραγάν.

Ο Αλόνσο πέρασε και τον Μπακασέτα στο ματς, έκανε τέσσερις αλλαγές έναντι καμία της Καλλιθέας και ο Παναθηναϊκός πήρε τον απόλυτο έλεγχο. Στο 70’ ο Παναθηναϊκός άλλαξε ωραία τη μπάλα, ο Τετέ πέρασε την πάσα στον Ιωαννίδη, ο οποίος από το πέναλτι έκανε το αριστερό πλασέ κι απέκρουσε με τα πόδια ο Μπαραγάν. Στη συνέχεια δεξί σουτ του Αράο εκτός περιοχής πέρασε δύο μέτρα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 73’ δεξί πλασέ του Μπακασέτα εντός περιοχής κατέληξε στα χέρια του Μπαραγάν.

Γκολ ο Βαλμπουενά!

Ο Ντονάτι έδωσε χρόνο στον Βαλμπουενά και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού σκόραρε στο 80'! Ο Τετέ έχασε τη μπάλα στο κέντρο, ο Ουλντρίκις έδωσε στον Μουτίνιο, αυτός εντός περιοχής γύρισε στον αμαρκάριστο Βαλμπουενά, ο οποίος νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 2-1!

Στο 82' ο Βαγιαννίδης σκόραρε σε κενή εστία σε γύρισμα του Μαξ από αριστερά, αλλά ο Έλληνας μπακ ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Ισοφάριση με Τετέ

Το τριφύλλι ήταν με την πλάτη στον τοίχο, πάλεψε να αποφύγι την ήττα και στο 92' έγινε το 2-2. Ο Πελίστρι έκανε από δεξιά εκτός περιοχής κάτι σαν σουτ γύρισμα και ο Τετέ αριστερά στη μικρή περιοχή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 95' η Καλλιθέα έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-2! Από πάσα του Μανθάτη ο Μουτίνιο έφυγε τετ α τετ με τον Ντραγκόφσκι κι επιχείρησε να σκάψει, αλλά ο Πολωνός γκολκίπερ μπλόκαρε!

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγάν, Μανθάτης, Πασαλίδης (71’ Τζιβελεκίδης), Μιρίν, Μοτόκ, Ματίγια (86' Ματίγεβιτς), Ντιμπά (76’ Μερκάτι), Ντεμέτριους (71’ Βαλμπουενά), Μουτίνιο, Ουλντρίκις (86' Μουστακόπουλος), Χάνουσεκ.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς (58’ Μαξ), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Αράο, Τσέριν (82' Σπόραρ), Τζούριτσιτς (67’ Μπακασέτας), Μαντσίνι (58’ Πελίστρι), Τετέ, Ιωαννίδης.

Φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση Athens Kallithea - Παναθηναϊκός 2-2

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!