Ήρωας Όμπλακ, έστειλε την Ατλέτικο στους «8» και την Ίντερ σπίτι της!

Ήρωας Όμπλακ, έστειλε την Ατλέτικο στους «8» και την Ίντερ σπίτι της!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 00:42 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:44 - 13.08.2024

Μετά από μία συγκλονιστική «μάχη» 120 λεπτών η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε την πρόκριση κόντρα στην Ίντερ στο... θρίλερ των πέναλτι, με τον Γιάν Όμπλακ να βγαίνει μπροστά. Στην κανονική διάρκεια οι «ροχιμπλάνκος» έκαναν ανατροπή (2-1) για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Η Ατλέτικο έστειλε σπίτι της την Ίντερ και... πέταξε για τους «8»! Οι Μαδριλένοι «λύγισαν» τους Μιλανέζους στο κατάμεστο «Μετροπολιτάνο» με 2-1, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το ματς στα πέναλτι -μετά και από την παράταση- και εκεί με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιαν Όμπλακ, που απέκρουσε δύο εκτελέσεις, επικράτησαν με 3-2 και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.

Με τη φόρα από την εκπληκτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει ο κόσμος τους, αλλά και λόγω της πίεσης μετά την ήττα στο πρώτο ματς, οι «ροχιμπλάνκος» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να αιφινιδιάσουν τους φιλοξενούμενους. Στο 5ο λεπτό είχαν και την πρώτη τους καλή στιγμή, όταν ο Λίνο μετά από ένα εξαιρετικό σλάλομ από τα αριστερά έκανε ένα καλό σουτ, αλλά ο Ζόμερ απέκρουσε.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι έβγαλε αντίδραση, κατάφερε να κόψει τη φόρα με την οποία μπήκαν οι γηπεδούχοι και να τους κρατήσει μακριά από την περιοχή της, ενώ στο 13' είχε την πρώτη της σημαντική ευκαιρία, με τον Ντάμφρις να μη νικά τον Όμπλακ από κοντινή απόσταση. Τέλικα, ήταν και αυτή που πήρε προβάδισμα στο σκορ, όταν στο 33' χτύπησε στην κόντρα, με τον Μπαρέλα να γυρίζει εξαιρετικά στον Ντι Μάρκο που είχε πάρει θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με ένα πλασέ έκανε το 0-1.

Ωστόσο, η απάντηση της ομάδας του Σιμεόνε ήταν άμεση, αφού έπειτα από τρία λεπτά έφερε το ματς στα ίσια. Η άμυνα της Ίντερ αδράνησε τελείως, ο Γκριεζμάν εκμεταλλεύτηκε το δώρο των στόπερ της ιταλικής ομάδας και σκόραρε από κοντινή απόσταση για το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Όπως μπήκε στο πρώτο ημίχρονο έτσι μπήκε και στην επάνάληψη η Ατλέτικο. Με διάθεση να πιέσει και να απειλήσει. Και το έκανε στο 52', όταν ο Γιορέντε βρήκε εξαιρετικά τον Γκριεζμάν μέσα στην περιοχή, αλλά ο Γάλλος επιθετικός δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζόμερ. Από αυτή την ευκαιρία και μετά ο ρυθμός «πάγωσε» τελείως, με τους Ιταλούς να... βολεύονται.

Βέβαια, όσο κυλούσε ο χρόνος η Ατλέτικο άρχισε να παίρνει μεγαλύτερα ρίσκα, κάτι το οποίο έδωσε ξανά ρυθμό στο παιχνίδι. Ρυθμό και χώρους στους «νεαρτζούρι», που στο 76' έχασαν τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσουν» την πρόκριση, με τον Τουράμ να κάνει ένα τραγικό τελείωμα από θέση τετ α τετ. Μάλιστα, στο 81' έχασε και ο Μπαρέλα τετ α τετ, με τους Μαδριλένους στη συνέχεια να... βάζουν στο δικό τους μισό τους φιλοξενούμενους.

Και αφού έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 85', με τον Ντεπάι να τραντάζει το δεξί δοκάρι του Ζόμερ, στο 87' βρήκαν το πολυπόθητο γκολ, με τον Ολλανδό επιθετικό να ξαναχτυπά και μετά από ασίστ του Κόκε και νέα αδράνεια της αντίπαλης άμυνας να πλασάρει εύστοχα για το τελικό 2-1.

Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί αμφότερες οι ομάδες έβγαλαν κούραση, κάτι το οποίο είναι λογικό μετά από ένα τόσο απαιτητικό 90λεπτο. Ωστόσο, είχαν και από μία καλή στιγμή. Η Ίντερ με τον Τουράμ (94') και η Ατλέτικο με τον Ντεπάι (97'), αλλά καμία δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League – Πότε είναι η κλήρωση μέχρι και τον τελικό
CHAMPIONS LEAGUE

00:44 - 14.03.2024

Οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League – Πότε είναι η κλήρωση μέχρι και τον τελικό

Η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Ντόρτμουντ έκλεισαν εισιτήρια για τα προημιτελικά του Champions League. Η κλήρωση για την προημιτελική φάση, τα ημιτελικά και τον τελικό θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Εκεί ο έμπειρος Όμπλακ βγήκε μπροστά, απέκρουσε τις εκτελέσεις των Σάντσες και Κλάασεν, ενώ στο τέλος ο Λαουτάρο είχε μία κάκιστη εκτέλεση και έτσι η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 3-2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.