Το ντέρμπι της Μαδρίτης έχει νικητή για την πιο ακριβή ενδεκάδα
i

©imago

Το ντέρμπι της Μαδρίτης έχει νικητή για την πιο ακριβή ενδεκάδα

Νεφέλη Μπισμπίκη 16:10 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:17 - 29.09.2024

Το πρώτο ντέρμπι μεταξύ Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης θα λάβει χώρα την Κυριακή 29/9, στο Civitas Metropolitano, αλλά όσον αφορά την χρηματιστηριακή αξία των ομάδων, οι «μερένγκες» είναι ξεκάθαρα νικητές.

Το ματς το οποίο ξεχωρίζει στην 8η αγωνιστική της La Liga την Κυριακή, δεν είναι άλλο από αυτό μεταξύ Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένα παιχνίδι στο οποίο θα κριθούν πολλά για τις δύο ομάδες, θα φανούν αδυναμίες αλλά και δυνατά σημεία, με τους Ντιέγκο Σιμεόνε και Κάρλο Αντσελότι να έρχονται αντιμέτωποι για πολλοστή φορά. Πριν ξεκινήσουν όμως όλα αυτά, φαίνεται πως η Ρεάλ Μαδρίτης υπερέχει της αντιπάλου της, τουλάχιστον στην χρηματιστηριακή αξία.

Είναι δύο ομάδες που φέτος το καλοκαίρι πραγματοποίησαν μεταγραφές, οι οποίες ενίσχυσαν το ρόστερ τους με παίκτες σημαντικής αλλά και μεγάλης διεθνούς παρουσίας. Η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκτησε τον Αύγουστο τον Χουλιάν Άλβαρες με 75 εκατομμύρια ευρώ αλλά και τον Κόνορ Γκάλαχερ, γεμίζοντας τα ταμεία της Τσέλσι με 42 εκατομμύρια.

O Κόνορ Γκάλαχερ

Όλη την λάμψη όμως έκλεψε για άλλη μία φορά η Ρεάλ Μαδρίτης, με την προσθήκη του Κιλιάν Εμπαπέ και τον Έντρικ, αλλά όπως και να έχει, διέθετε ήδη παίκτες όπως ο Τζουντ Μπέλιγχαμ ή ο Βινίσιους, οι οποίοι στοιχίζουν χρυσάφι.

Τα πολλά χρήματα παίζονται στην επίθεση, εκεί που η Ρεάλ ξεπερνά αρκετά την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Κιλιάν Εμπαπέ μπορεί να είναι εκτός λόγο τραυματισμού, αλλά αν έπαιζε , η διαφορά με τους «ροχιμπλάνκος» θα αυξανόταν κατά πολύ, αφού η μεταγραφή του στοίχισε 180 εκατομμύρια. Στα πλάγια βρίσκονται οι Ροντρίγκο και Βινίσιους, οι οποίοι αξίζουν από 110 και 180 εκατομμύρια αντίστοιχα. Το παζλ συμπληρώνει ,ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος έχει ίση αξία με τον Εμπαπέ.

Ο Τζούντ Μπέλιγχαμ

Η Ρεάλ Μαδρίτης κυριαρχεί και στη μεσαία γραμμή, με τους Φεντερίκο Βαλβέρδε και Ορελιέν Τσουαμενί να ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ο καθένας. Στην άμυνα η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική και αυτό γιατί και οι δύο ομάδες έχουν νέους ηλικιακά παίκτες αλλά και θρύλους, όπως οι Καρβαχάλ, Χοσέ Χιμένες και Ρούντιγκερ, οι οποίοι σε σχέση με το παρελθόν, κοστίζουν πολύ λιγότερο.

Ο Αργεντίνος Ναουέλ Μελίνα, το δεξί μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης, στοιχίζει 28 εκατομμύρια, βέβαια μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, η αξία του εκτοξεύτηκε στα 50. Από την αντίπαλη πλευρά, η αξία του Έντερ Μιλιτάο αυτή τη στιγμή είναι στα 60 εκατομμύρια και όπως βλέπουμε, η Ρεάλ δεν χάνει ούτε στην άμυνα.

Σάλος στη Ρεάλ με τον Ρούντιγκερ να χαστουκίζει μέλος του προπονητικού επιτελείου της Ρεάλ σε προπόνηση (vid)
LA LIGA

15:28 - 29.09.2024

Σάλος στη Ρεάλ με τον Ρούντιγκερ να χαστουκίζει μέλος του προπονητικού επιτελείου της Ρεάλ σε προπόνηση (vid)

Σάλος έχει ξεσπάσει στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά το γεγονός ότι ο Αντόνιο Ρούντιγκερ εθεάθη να χαστουκίζει σε προπόνηση, μέλος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας τους.

Φτάνοντας σε αυτούς που βρίσκονται κάτω από την εστία των δύο ομάδων, τα πράγματα είναι ίσα τόσο στην χρηματιστηριακή αξία όσο και στην ποιότητα. Οι Κουρτουά και Όμπλακ, είναι δύο σπουδαίοι τερματοφύλακες, κάτι που μας το αποδεικνύουν διαρκώς εδώ και πολλά χρόνια, ενώ όσον αφορά την αξία τους στην αγορά, λόγω του ότι θεωρούνται πλέον βετεράνοι, αξίζουν 28 εκατομμύρια ο καθένας.

Ο Τιμπό Κουρτουά με τον Γιαν Όμπλακ

Πέρα από τον χορό εκατομμυρίων, η Ατλέτικο Μαδρίτης, βρίσκεται πίσω από την Ρεάλ με 2 βαθμούς, στην τρίτη θέση του πίνακα της La Liga, αλλά όλα αυτά τα ποσά δεν θα έχουν καμία σημασία την ώρα του αγώνα.