Ο Ατρόμητος νίκησε τον Ιωνικό και κάνει όνειρα εξάδας (2-0)
i

Ατρόμητος/©intime

Ο Ατρόμητος νίκησε τον Ιωνικό και κάνει όνειρα εξάδας (2-0)

Sportal newsroom 18:55 - 08.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:44 - 20.08.2024

Γερά στο παιχνίδι των πλέι οφ έχει μπει ο Ατρόμητος που επιβλήθηκε με 2-0 του Ιωνικού και μείωσε την απόσταση από την εξάδα.

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Ατρόμητος που επικράτησε με 2-0 του Ιωνικού για τη 17η αγωνιστική της Superleague. Η ομάδα του Περιστερίου έφτασε τους 22 βαθμούς και μείωσε την απόσταση από τον Άρη (25β. σε 16 αγώνες) και τον Βόλο που έχει 26 βαθμούς σε 17 αγώνες.  Ο Ιωνικός, από την άλλη, έμεινε στους 8 βαθμούς και την τελευταία θέση.

Οποιοδήποτε σχέδιο είχαν οι δύο προπονητές ανατράπηκε στο δεύτερο λεπτό. Ο Τσίμπσαχ ανέτρεψε τον Κιάρτανσον μέσα στην περιοχή και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο παίκτης του Ατρόμητου ευστόχησε στο πέναλτι και έδωσε προβάδισμα στους Περιστεριώτες.

Μένοντας με παίκτη λιγότερο, ο Ιωνικός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και δημιούργησαν πολλές φάσεις. Ο Χουτεσιώτης, όμως, έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Κιάρτανσον, Ρομπάιγ και Φριτζόνσον.

Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος σημείωσε δεύτερο γκολ με τον Ροτάριου στο 58ο λεπτό και εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το ματς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις στιγμές τους με τον Φατιγκά αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στον αγώνα.

Ατρόμητος (Κόλμαν): Μάριτς, Κεχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Φριντζόνσον (78' Οικονομίδης), Έρλινγκμαρκ, Ρομπάιγ (84' Τζοβάρας), Κιάρτανσον (74' Τζαβίδας) , Ροτάριου (78' Κλωναρίδης).

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσίμπσαχ, Σόουζα, Βαλεριάνος, Μύγας (79' Ελευθεριάδης), Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Σάκιτς, Άοσμαν (56' Φατιγκά), Λοβέρα (29' Κάνιας), Μάντζης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η αποβολή και το πέναλτι στο ξεκίνημα του αγώνα άλλαξαν τα πάντα. Ο Ιωνικός έμεινε με δέκα παίκτες στο 2' και ο Κιάρτανσον έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του βάζοντας πολύ δύσκολα στους φιλοξενούμενους.

Ο MVP: Ο Ουαζντί Κεσχρίντα ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε για τον Ατρόμητο. Ο 27χρονος Τυνήσιος «κατάπιε» πολλά χιλιόμετρα και ήταν παντού μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Ατρόμητος πήρε το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε επίπεδο Superleague. Η ομάδα του Περιστερίου μετράει, πλέον, πέντε νίκες έναντι τεσσάρων του Ιωνικού σε ένα ζευγάρι που δεν έχει σημειωθεί ισοπαλία.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Δημήτρης Σπανός είδε την ομάδα του να μένει με δέκα παίκτες στο 2' αλλάζοντας τα όποια σχέδια είχε κάνει για το ματς. Ο Έλληνας προπονητής έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 29' με τον Κάνιας να παίρνει τη θέση του Λοβέρα, χωρίς να αλλάζουν πολλά πράγματα. Ο Κρις Κόλμαν βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες μετά το 2-0 αφού ακολουθούν ζόρικα ματς για την ομάδα του Περιστερίου. 

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Ο Ατρόμητος υποδέχεται στις 11 Ιανουαρίου τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του κυπέλλου. Οι Περιστεριώτες ταξιδεύουν στη Λαμία (14/1, 17:00) για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ιωνικός υποδέχεται τον Βόλο στις 16 Ιανουαρίου.