Ο Ατρόμητος είναι κοντά στον θρύλο της Παρτιζάν - Πιάνει δουλειά με τον Παναιτωλικό, έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα (vid)

Ο Σάσα Ίλιτς.

i

©intime

Ο Ατρόμητος είναι κοντά στον θρύλο της Παρτιζάν - Πιάνει δουλειά με τον Παναιτωλικό, έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:15 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:31 - 14.08.2024

Ο Ατρόμητος έχει έρθει σε συμφωνία με τον 46χρονο Σέρβο τεχνικό Σάσα Ίλιτς. Αγωνίστηκε στην Ελλάδα με τη φανέλα της Λάρισας.

Έναν από τους πλέον ανερχόμενους προπονητές στη Σερβία φέρνει ο Ατρόμητος.

Οι Περιστεριώτες μετά το διαζύγιο με τον Κρις Κόλμαν ήταν σε αναζήτηση προπονητή. Στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ υπηρεσιακός προπονητής ήταν ο Γιώργος Κορακάκης και πλέον στον πάγκο του Ατρόμητου θα βρίσκεται ο Σάσα Ίλιτς. Ένας τεχνικός, ο οποίος έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα ως παίκτης. Συγκεκριμένα, ήρθε στην ΑΕΛ τον Γενάρη του 2009 δανεικός από τη Σάλτσμπουργκ και έφυγε το καλοκαίρι του ίδιου έτους έχοντας μετρήσει 18 αγώνες, 1 γκολ και 2 ασίστ. Το ένα γκολ και τη μία ασίστ, μάλιστα, τα είχε στον αγώνα με την ΑΕΚ στις 10/5/19 για τα playoffs, όπου η Ένωση επικράτησε 3-2.

Δείτε το γκολ του Ίλιτς.

Ο 46χρονος (γεννημένος στις 30/12/77 στο Ποζάρεβατς) προπονητής ανέλαβε την Τσουκαρίτσκι τον Αύγουστο του 2021. Παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη του επαγγελματική εμπειρία ως προπονητής την οδήγησε στην 3η θέση του πρωταθλήματος πίσω από τα μεγαθήρια της χώρας Ερυθρό Αστέρα και Παρτίζαν. Σε 27 αγώνες είχε μόλις 4 ήττες. Οι δύο ήταν από τον Ερυθρό Αστέρα και μία είχε από την Παρτίζαν. Έτσι, την οδήγησε στα προκριματικά του Conference League.

Το καλοκαίρι του 2022 πήγε στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Έχασε το πρωτάθλημα της Βουλγαρίας ακριβώς την τελευταία αγωνιστική και για έναν βαθμό κόντρα στη μόνιμη τα τελευταία χρόνια (12 σερί) πρωταθλήτρια, τη Λουντογκόρετς. Να σημειωθεί ότι την προτελευταία αγωνιστική ήρθε 1-1 με την ΤΣΣΚΑ 1948 χάνοντας πέναλτι στο 92’! Εκείνη τη σεζόν, μάλιστα, κατέγραψε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών για την ΤΣΣΚΑ με 84 και την οδήγησε κι αυτήν στα προκριματικά του Confererence League.

Ο Ίλιτς έχει τεράστιες παραστάσεις ως ποδοσφαιριστής, αγωνιζόμενος στις Θέλτα, Γαλατά, Σάλτσμπουργκ. Είναι ο απόλυτος θρύλος και ρέκορντμαν συμμετοχών στην Παρτίζαν σε δύο θητείες του με περισσότερες από 500 συμμετοχές. Αγωνίστηκε στην Παρτίζαν από το 1996 έως το 2005 και από το 2010 έως το 2019. Ήταν συνεργάτης του ομοσπονδιακού προπονητή της Σερβίας, Ντράγκαν Στοΐκοβιτς, ενώ έχει διατελέσει και πρώτος προπονητής των μικρών εθνικών ομάδων.

Ο Ίλιτς ήταν εξ αρχής μία από τις δύο περιπτώσεις που είχε ξεχωρίσει ο Ατρόμητος. Οι επιτυχίες του σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του για προπονητής ήταν στοιχεία που έπαιξαν ρόλο. Οι Περιστεριώτες, παράλληλα, είχαν εξαιρετικές συστάσεις από πολλούς ανθρώπους που γνωρίζουν τη δουλειά του 46χρονου προπονητή.

Οι διαπραγματεύσεις, πάντως, δεν ήταν απλές. Ο Ίλιτς είχε ομάδα μέχρι πριν από λίγους μήνες και προέρχεται από πετυχημένες σεζόν, αλλά έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις σε θέματα που είχαν να κάνουν κυρίως με το οικονομικό, διότι σε όλα τα υπόλοιπα θέματα υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων.

Ο Ίλιτς πιστεύει πάρα πολύ στο πλάνο που του παρουσιάστηκε από τον Ατρόμητο κι έχει πολύ καλή άποψη για το ρόστερ. Σημαντικό το γεγονός ότι έχει παρακολουθήσει σχεδόν όλες τις φετινές αναμετρήσεις της ομάδας.

Η υπόθεσή του, πάντως, όπως αναφέραμε ήταν περίπλοκη κι αυτό γιατί τις τελευταίες μέρες προέκυψε ενδιαφέρον για τον Ίλιτς από ομάδες της Τουρκίας, ενώ είχε κρούση κι από τη Σερβία για να εργαστεί στις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του.

Κόουλμαν: «Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να πάω σε άλλη ομάδα εκτός του Ατρομήτου στην Ελλάδα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:31 - 12.10.2023

Κόουλμαν: «Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να πάω σε άλλη ομάδα εκτός του Ατρομήτου στην Ελλάδα»

Ο Κρις Κόουλμαν έδωσε συνέντευξη στον bwinΣΠΟΡ FM, μιλώντας για τη θητεία του στον Ατρόμητο και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να πάει σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, Ατρόμητος και Ίλιτς έχουν προφορική συμφωνία κι αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, αυτή θα σφραγιστεί αύριο με την υπογραφή των συμβολαίων και κατόπιν θα πραγματοποιήσει και την πρώτη του προπόνηση, η οποία είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τρίτης. Ο Σάσα Ίλιτς θα έρθει μαζί με δύο βοηθούς του και αυτό που επίσης εκτίμησαν στον σύλλογο, είναι ότι με το που επιτεύχθηκε συμφωνία, ήθελε άμεσα να πιάσει δουλειά για να μην χαθεί χρόνος κι έτσι θα βρίσκεται στον πάγκο στον σαββατιάτικο εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Δείτε τον Ίλιτς ως παίκτης της ΑΕΛ σε μονομαχία με τον Καραγκούνη: