Οι τερματοφύλακες... μοίρασαν τους βαθμούς στο Ατρόμητος - Άρης
i

© Intime

Οι τερματοφύλακες... μοίρασαν τους βαθμούς στο Ατρόμητος - Άρης

Αλέξης Σαββόπουλος 22:24 - 18.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:32 - 18.08.2024

Χάρη σε δυο δώρα απο τους δυο τερματοφύλακες, Κοσέλεφ και Κουέστα, Ατρόμητος και Αρης μοιράστηκαν απο ένα βαθμό στο Περιστέρι (1-1).

Οι δυο τερματοφύλακες του Ατρόμητου και του Αρη έγιναν αθελά τους οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της πρεμιέρας των δυο ομάδων στη φετινή Σούπερ Λιγκ και με δυο κακές τους εκτιμήσεις διαμόρφωσαν το τελικό 1-1. Φανερά ανέτοιμες οι δυο ομάδες, με αρκετά νέα πρόσωπα και έλλειψη ρυθμού, μοιράστηκαν από ένα βαθμό και έδειξαν ότι θέλουν χρόνο ακόμη για να βρουν τις προσαρμογές του και δρόμο για να διανύσουν μέχρι να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Ο Ακης Μάντζιος επέλεξε το συνηθισμένο του 4-2-3-1 με τον Μοντόγια όμως αμυντικό χαφ αναγκαστικά λόγω της απουσίας του Ζουλ και τον Φρίντεκ βασικό με μόλις τρεις προπονήσεις στην ουσία. Στόχος του Αρη ήταν να μπλοκάρει τον Καρλίτος και την επικίνδυνη επιθετική τετράδα του Ατρόμητου και σε γενικές γραμμές τα κατάφερε, με εξαίρεση τη φάση του Μπάκου στο 11΄.

Επιθετικά οι φιλοξενούμενοι στηρίχτηκαν στο πρώτο ημίχρονο στα κέφια του Μάνου Γκαρθία και τις εξάρσεις των Φετφατζίδη και Σαβέριο. Υπήρχε όμως μια δυσκολία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά και κάποια αβίαστα λάθη που έδωσαν χώρους που δεν τους εκματαλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και κυρίως ο Ουάρντα που ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων. Ο Αρης θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 43΄ στην καλύτερη (από τις ελάχιστες σε ένα κλειστό ματς) στιγμή του πρώτου ημιχρόνου αλλά το σουτ του Μορόν μέσα απο την μικρή περιοχή έκοψε σωτήρια ο Μπρόρσον.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πιο δραστήριο τον Ατρόμητο που στο 47΄ απείλησε με την πρώτη τελική του Φαν Φέερτ σε πάσα του Αθανασίου αλλά και καθοριστική επέμβαση του Μάγιο στο 55΄ προ του Μπρόρσον. Ο Αρης αδυνατούσε μα κρατήσει μπάλα και να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή σε αντίθεση με τον Ατρόμητο που βρήκε μια ακόμη τελική στο 63΄ με ένα σουτ του Ουάρντα. Κόντρα στη ροή του αγώνα και στην πρώτη του σοβαρή επίθεση στην επανάληψη, ο Αρης πήρε προβάδισμα στο 67΄ με αυτογκόλ του Μπρόρσον απο κακή έξοδο του Κοσέλεφ που έστειλε την μπάλα στο σώμα του Σουηδού.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Κουέστα μιμήθηκε το λάθος του Κοσέλεφ κάνοντας πέναλτι πάνω στον Μίχορλ κάνοντας μια πολύ κακή έξοδο, πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ουάρντα. Η είσοδος των Σαμόρα, Ντιαντί και Σιφουέντες έκανε πιο επιθετικό τον Αρη στο τελευταίο τέταρτο που κυνήγησε το δεύτερο γκολ, αλλά τα σουτ των Ντιαντί, Σαμόρα και Μάνου Γκαρθία δεν βρήκαν στόχο και έτσι οι δυο ομάδες μοιραστηκαν απο ένα βαθμό στην πρεμιέρα τους στην Σούπερ Λιγκ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στις δυο κακές εκτιμήσεις των δυο έμπειρων κατά τα άλλα τερματοφυλάκων, του Κοσέλεφ και του Κουέστα που πρέσφεραν δυο εύκολα γκολ σε ένα κλειστό κατά τα άλλα ματς δίχως πολλές φάσεις και μέτριο ρυθμό.

MVP

ΟΥΓΚΟ ΜΑΓΙΟ

Ο πολύπειρος Ισπανός μπακ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Αρη έκανε ένα πολύ γεμάτο παιχνίδι τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο να προσαρμοστεί και μετά εξαφάνισε τον Ουάρντα, είχε καίριες επεμβάσεις στην πλευρά του αλλά και συνεχόμενα ανεβάσματα και συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του.

Ατρόμητος: Κοσέλεφ, Αθανασίου, Μπρόρσον, Μανσούρ, Κίνι, Έντερ Γκονζάλεζ, Ουεντραόγκο, Μπάκου (76΄ Γιουμπιτάνα), Ουάρντα (90+3 Καραμάνης), Καρλίτος (55΄Μίχορλ), Φαν Βέερτ.

Αρης: Κουέστα, Φρίντεκ (69΄ Ντιαντί), Μπράμπετς, Βέλεθ, Μάγιο, Μοντόγια, Μόντσου, Γκαρθία, Φετφατζίδη (69΄ Φετφατζίδης), Σαβέριο, Μορόν (74΄ Σαμόρα).

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!