Ο Ατρόμητος έστησε «πάρτι» στο Περιστέρι με καλεσμένη τη Λαμία

Ατρόμητος - Λαμία

i

© Intime

Ο Ατρόμητος έστησε «πάρτι» στο Περιστέρι με καλεσμένη τη Λαμία

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 22:25 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:31 - 22.09.2024

Ο Ατρόμητος ήταν απολαυστικός κόντρα στη Λαμία (4-2) και πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα.

Μετά το σπουδαίο διπλό στην Τρίπολη, ο Ατρόμητος έδωσε συνέχεια στις νίκες με εκκωφαντικό τρόπο.

Οι Περιστεριώτες υποδέχτηκαν τη Λαμία στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League κι έστησαν «πάρτι», επικρατώντας με 4-2 και παίζοντας ταυτόχρονα όμορφα ποδόσφαιρο σε μία αναμέτρηση με γκολ και θέαμα.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μπήκε δυναμικά και με το… καλημέρα άνοιξε το σκορ. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Καρλίτος υποδέχτηκε την μπάλα, έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια κι από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή επιχείρησε ένα άπιαστο σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κόστιτς.

Η φάση πέρασε κι από τον έλεγχο του VAR, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Ισπανός φορ δεν πανηγύρισε το τέρμα του, σεβόμενος τη θητεία του στον σύλλογο της Φθιώτιδας την περασμένη σεζόν.

Στη συνέχεια ο Ατρόμητος ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο και πίεζε για ένα δεύτερο γκολ που θα απλοποιούσε την κατάσταση, με τη Λαμία να μην μπορεί να βγάλει σημεία αντίδρασης.

Στο 28ο λεπτό οι Περιστεριώτες έγιναν απειλητικοί για πρώτη φορά μετά το προβάδισμα που πήραν. Η μπάλα έφτασε στον Αθανασίου, ο οποίος από τα αριστερά εξαπέλυσε μία… οβίδα, με τον Κόστιτς να δηλώνει «παρών».

Ο τερματοφύλακας της Λαμίας ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών και στο 30΄ απέδειξε την κλάση του ξανά. Οι Μπακού και Καρλίτος συνδυάστηκαν εξαιρετικά και η μπάλα έφτασε στον Γιουμπιτάνα, ο οποίος όντας αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή επιχείρησε το πλασέ, με τον Σέρβο κίπερ να τον σταματάει.

Όλα έδειχναν πως ο Ατρόμητος θα πάει στα αποδυτήρια έχοντας στα χέρια του αυτό το μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα, ωστόσο η ομάδα της Φθιώτιδας κόντρα στη ροή του ματς βρήκε τη λύση και το έφερε στα ίσα.

Ο Ραντόνια βρέθηκε αμαρκάριστος στο δέυτερο δοκάρι έπειτα από μία σέντρα του Νούνιες από τα αριστερά και με μία όμορφη κεφαλιά βρήκε δίχτυα για το 1-1.

Το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι ολοκληρώθηκε με το σύνολο του Γκαρσία να είναι καλύτερο, αλλά τη Λαμία να δείχνει πως μπορεί να κάνει τη… ζημιά από το πουθενά.

Στην επανάληψη, οι Περιστεριώτες μπήκαν με το πόδι πατημένπο στο γκάζι με στόχο ένα δεύτερο γκολ και η πίεσή τους απέδωσε καρπούς άμεσα.

Στο 46΄ ο Ουάρντα απείλησε με ένα δυνατό αλλά άστοχο σουτ, ενώ στο 50΄ ήρθε το γκολ. Έπειτα από ένα γέμισμα, η μπάλα έφτασε στον Αιγύπτιο που βρισκόταν στα αριστερά, εκείνος έκανε το γύρισμα και ο Μπακού είχε εύκολο έργο για το 2-1.

Στο 62ο λεπτό ο Φαν Βέερτ απείλησε με ένα σουτ από ευνοϊκή θέση, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο Ατρόμητος ήταν το απόλυτο αφεντικό στο δεύτερο μέρος και δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο. Στο 68΄ ο Μπακού σημάδεψε το δοκάρι έπειτα από γύρισμα του Αθανασίου και δύο λεπτά αργότερα ο Φαν Βέερτ «κλείδωσε» το τρίποντο.

Οι Περιστεριώτες βγήκαν στην αντεπίθεση και ο πρώην φορ της ΑΕΚ από θέση τετ α τετ εκτέλεσε υποδειγματικά για το 3-1.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν ασταμάτητη και βρήκε και τέταρτο γκολ, στήνοντας «πάρτι» στο Περιστέρι. Στο 77΄ ο Ουάρντα σέρβιρε στον Αθανασίου και ο ακραίος μπακ με ένα σουτ το οποίο κόντραρε βρήκε δίχτυα για το 4-1. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ για τον ίδιο με τη φανέλα του Ατρομήτου.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι στα εναπομείναντα λεπτά ήταν να βρουν το γκολ της μείωσης στο φινάλε (89΄). Ο Ενρίκεζ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ο Χουτεσιώτης έδειχνε να μπλοκάρει την μπάλα, όμως αυτή του έφυγε μέσα από τα χέρια και πέρασε τη γραμμή για το τελικό 4-2.

Ατρόμητος (Πάμπλο Γκαρσιά): Χουτεσιώτης, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου (81’ Βρακάς), Τσιγγάρας (81’ Τσακμάκης), Ουεντραογκό, Μπάκου (81’ Έντερ), Ουάρντα, Γιουμπιτάνα (66’ Μίχορλ), Καρλίτος (39’ Φαν Βέερτ)

Λαμία (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Ραντόνια, Αντράντε, Σάντμπεργκ (46’ Μπίκοβ), Κορνέζος (74’ Σιμόνι), Γιαννούτσος, Ρινγκ, Νούνιες, Μέκιτς (56’ Ενρίκες), Φουρτάδο (79’ Σαραμαντάς), Βλαχομήτρος (56’ Γκουίντο)