Από τον Ανατολάκη έως τον Βέργο οι παίκτες που συνδέουν Ατρόμητο και Ολυμπιακό
i

© PrtScr

Από τον Ανατολάκη έως τον Βέργο οι παίκτες που συνδέουν Ατρόμητο και Ολυμπιακό

Γιάννης Λιβανός • 18:34 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 14.08.2024

Ενόψει της αναμέτρησης του Ατρόμητου με τον Ολυμπιακό απόψε (21/12) στις 20:30 το sportal.gr θυμάται και σας θυμίζει ποιοι είναι οι παίκτες με κοινό παρελθόν τόσο στους Περιστεριώτες όσο και στους «ερυθρόλευκους».

Ατρόμητος και Ολυμπιακός αναμετρώνται απόψε στις 20:30 στο Περιστέρι και το Sportal.gr δράττεται της ευκαιρίας και σας παρουσιάζει τους παίκτες που συνδέουν τις δύο ομάδες μεταξύ τους. Επειδή οι εν λόγω παίκτες αριθμούνται στους 16 θα αναφέρουμε σε λίγες γραμμές δύο λόγια για τον καθένα.

Γιώργος Ανατολάκης: Η αρχή του κοινού παρελθόντος

Ο Γιώργος Ανατολάκης με πολυετή θητεία στον Ολυμπιακό από το 1997 έως το 2007 καταγράφοντας 364 συμμετοχές πήγε ως ελεύθερος  για τα «τελευταία ένσημα» στον Ατρόμητο. Εκεί έπαιξε 28 φορές και έβαλε τίτλους τέλους σε μία καριέρα 26 ετών.

Στυλιανός Σφακιανάκης

Μετά τον Ανατολάκη, άλλος ένας παίκτης που έγινε κάτοικος Περιστερίου. Ο Στέλιος Σφακιανάκης αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό μία τετραετία (1996-2000) πραγματοποιώντας μόλις 28 συμμετοχές τις οποίες συνδύασε με πέντε γκολ. Ήταν δύσκολο για τον 20χρονο τότε παίκτη να «χωρέσει» στην ίδια ομάδα με Στέλιο Γιαννακόπουλο, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτο, Αλεξανδρή, Νινίαδη και Πουρσανίδη. Στον Ατρόμητο πήγε το 2009 και έμεινε μία τριετία, προτού μετακομίσει στον Παναιτωλικό το 2012. Το κοντέρ έγραψε 86 παρουσίες, 8 γκολ και 4 ασίστ.

Ανδρέας Τάτος: το μεγάλο ατού του Ατρόμητου που δεν στέριωσε στον Ολυμπιακό

Την προηγούμενη χρονιά από τον Σφακιανάκη, στον Ατρόμητο έφτασε ένας πιτσιρικάς 19 ετών, ονόματι Ανδρέας Τάτος. Στο Περιστέρι ο αριστοτέχνης επιτελικός χαφ κατέγραψε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Συνολικά με το αστέρι στο στήθος έπαιξε 109 φορές, σημειώνοντας πέντε γκολ και ισάριθμες τελικές πάσες. Οι εμφανίσεις του με τους Περιστεριώτες ανάγκασαν τον Ολυμπιακό να τον αγοράσουν το 2011. Ιδιοκτησιακά ανήκε στους ερυθρόλευκους μέχρι το 2014, χωρίς όμως να κατορθώσει «να πιάσει» ως παίκτης. Το 2012 με τον Ολυμπιακό κατέγραψε λίγες εμφανίσεις (αριθμημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού) και έκτοτε... τίποτα. Μεταγράφηκε στον Άρη το 2013, ενώ σήμερα παίζει μπάλα στην Καλαμάτα, στην λεγόμενη Μαύρη Θύελλα.

Kώστας Γιαννούλης

Άλλη μία περίπτωση παίκτη που έδειξε τα διαπιστευτήρια του στον Ατρόμητο, που αποτέλεσε τον «οδηγό» για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Στους «κυανόλευκους» έπαιξε από το 2011 έως το 2014, πραγματοποιώντας 114 συμμετοχές, 2 γκολ και 4 ασίστ. Στο λιμάνι του Πειραιά έμεινε μία χρονιά πανηγυρίζοντας το ντάμπλ εκείνης της σεζόν. Επαίξε 14 φορές και έβγαλε δύο ασίστ. Οι εμφανίσεις του παρολ' αυτά δεν έπεισαν τους «ερυθρόλευκους» να τον κρατήσουν παραπάνω στο ρόστερ τους.

Κώστας Μήτρογλου: Η αρχή των δανεισμών από τον Πειραιά στο Περιστέρι

Το 2011 στο τιμόνι του Ολυμπιακού βρισκόταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος δεν ήταν υποστηρικτής του Κώστα Μήτρογλου. Αυτό ώθησε τον Έλληνα φορ να βρει ποδοσφαιρική στέγη για να παίξει την μπάλα που ξέρει και να γυρίσει να κερδίσει τον Βαλβέρδε ή όποιον άλλο προπονητή βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών. Με τους Περιστεριώτες ο Μήτρογλου πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, πετυχαίνοντας 19 γκολ σε 39 εμφανίσεις, συμμετέχοντας σε άλλα 2 που έδωσε ασίστ. Στον Ολυμπιακό γύρισε το καλοκαίρι του 2012, όπου είχε την τύχη να μην βρει τον Βαλβέρδε, που μετακόμισε για Ισπανία κι ως εκ τούτου η θέση του στο ρόστερ της επόμενης σεζόν έμοιαζε σχεδόν σίγουρη. Για τα επιτεύγματα του στην ομάδα του Πειραιά δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Τα 82 γκολ και οι 20 ασίστ τα λένε όλα!

Μιχάλης Σηφάκης

Ο Κρητικός γκολκίπερ έπαιξε ως δανεικός από τον ΟΦΗ στον Ολυμπιακό το 2007-2008, όπου υπήρξε σκιά του Αντώνη Νικοπολίδη και ως εκ τούτου πραγματοποίησε μόλις 7 συμμετοχές με τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος. Στον Ατρόμητο πήγε τη σεζόν 2013-2014, παίζοντας μόλις 16 παιχνίδια μέσα στην χρονιά, κρατώντας σε έξι από αυτά ανέπαφη την εστία του.

Γιάννης Μανιάτης

Έπειτα από επτά χρόνια και 152 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα, εκ των οποίων αρκετές ως αρχηγός, τον Φεβρουάριο του 2017 ο Γιάννης Μανιάτης άφησε τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά και ανηφόρισε για το Περιστέρι. Στον Ατρόμητο έπαιξε μέχρι το τέλος της χρονιάς, πραγματοποιώντας μόλις 12 συμμετοχές.

Ανδρέας Γιαννιώτης: το Περιστέρι σταθμός για να τον πιστέψουν στον Ολυμπιακό

Ένας ακόμη παίκτης που αναδείχθηκε μέσα από τις εμφανίσεις του στον Ατρόμητο είναι ο Ανδρέας Γιαννιώτης. Ο Έλληνας πορτιέρο αν και ανήκε στον Ολυμπιακό από το 2012, αποφασίστηκε να αποδεσμευτεί το 2017. Τότε «μετακόμισε» στο Περιστέρι για λογαριασμό του Ατρομήτου. Πραγματοποιώντας κάποιες εντυπωσιακές εμφανίσεις,(συνολικά είχε 26 συμμετοχές), κέρδισε τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού οι οποίοι τον απέκτησαν ξανά το 2018. Εντούτοις κάποιες κακές στιγμές του με τα ερυθρόλευκα, όπως αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ στο φάληρο είχαν σαν αποτέλεσμα να διέλθει κρίση και να τον αντικαταστήσει ο Ζοσε Σα. Το 2020 επέστρεψε στον Ατρόμητο «γράφοντας» 74 συμμετοχές, όντας μάλιστα εκ των αρχηγών «του αστεριού».

 Φελίπε Mπρούνο

45 εμφανίσεις, 4 γκολ και 7 ασίστ με τον Ατρόμητο ήταν αρκετές για να τραβήξει τα βλέμματα των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Φελίπε Μπρούνο. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός τον αγόρασε το 2019. Στους «ερυθρόλευκους» δεν στέριωσε, κάτι που μαρτυρούν οι λιγοστές (12) εμφανίσεις του, εντούτοις ήταν μέλος ενός νταμπλ, ενώ έπαιξε και στον τελικό κυπέλλου του 2020 κόντρα στην ΑΕΚ.

Μπάλαζ Μέγερι

Ο Ούγγρος τερματοφύλακας μεταγράφηκε το 2010 στα 20 του στον Ολυμπιακό από την προσεχή αντίπαλο του στο Conference League Φερεντσβάρος, μετρώντας συνολικά 73 συμμετοχές, στα πέντε χρόνια που έμεινε στο λιμάνι του Πειραιά. Στον Ατρόμητο ο Μέγερι έπαιξε δύο σεζόν (2018-2020) καταγράφοντας συνολικά 53 παρουσίες κάτω απ΄τα «κυανόλευκα» γκολπόστ.

 Θανάσης Ανδρούτσος και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Ο Θανάσης Ανδρούτσος είναι ακόμη μέλος του Ολυμπιακού. Λίγοι θυμούνται ωστόσο πως έχει περάσει ως δανεικός από τον Ατρόμητο τη σεζόν 2019-2020, χρονιά στην οποία πραγματοποίησε 31 συμμετοχές, σημειώνοντας 4 τέρματα και μοιράζοντας 1 ασίστ. O Λάζαρος απ΄την άλλη πήγε στο Περιστέρι έναν χρόνο αργότερα. Αφότου αφέθηκε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, ο έμπειρος φορ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ατρόμητο, στον οποίο έμεινε μία χρονιά πραγματοποιώντας 26 εμφανίσεις, τις οποίες συνδύασε με τέσσερα τέρματα και μία τελική πάσα.

Κυριάκος Παπαδόπουλος και Νίκος Βέργος 

Δύο παίκτες από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού που μετέπειτα έπαιξαν στον Ατρόμητο. Ο Νίκος Βέργος είναι στο ρόστερ των κυανόλευκων φέτος έχοντας μέχρι στιγμής  14 συμμετοχές και 3 γκολ, με πιο πρόσφατο αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν μέλος των Περιστεριωτών τη σεζόν 2021-2022 έχοντας 16  παρουσίες. Με τον Ολυμπιακό ο Νίκος Βέργος  είχε 10 εμφανίσες και 1 γκολ, ενώ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε συνολικά 17 εμφανίσεις.

Πιερ Κούντε και Ακιμπού Καμαρά: Οι δανεικοί από τον Ολυμπιακό που παίζουν στο Περιστέρι.

Οι δύο παίκτες αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του Ολυμπιακού με τον οποίο έχουν ακόμη συμβόλαιο. Ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν χάρμα ιδέσθαι τη σεζόν 2021-2022, όμως έκτοτε είχε κατηφόρα στην απόδοση του. Αυτό ώθησε τον Ολυμπιακό να τον παραχωρήσει δανεικό στον Ατρόμητο, ενώ ή ιστορία επαναλήφθηκε με τον Πιερ Κούντε που ήταν μέτριος την ίδια χρονιά με τον Ακιμπού στον Πειραιά. Με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Ακιμπού είχε 51 συμμετοχές, 7 γκολ και 5 ασίστ, ενώ με τους Περιστερίωτες μέχρι στιγμής έχει 26 εμφανίσεις και 4 τέρματα. Ο Κούντε απ΄ την άλλη έχει 12 εμφανίσεις με το αστέρι στο στήθος και στον Ολυμπιακό πρόλαβε να κάνει 39 συμμετοχές. Αμφότεροι κατέκτησαν το πρωτάθλημα του 2021-2022 με τον Ολυμπιακό.

Bonus: Αυτοί που δεν έπαιξαν καθόλου στον Ολυμπιακό

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αν και συνδέουν Ολυμπιακό και Ατρόμητο και αγωνίστηκαν με τη φανέλα των «κυανόλευκων» δεν έπαιξαν ποτέ με την ερυθρόλευκη. Ο λόγος για τους Ντένις Επστάιν, Τασό Καραμάνο, Σουμπίνιο, Τσενάμο, Θανάση Παπάζογλου, Νίκο Παπαδόπουλό, Ρισβάνη και Γούτα.