Με «λυτρωτή» Καμαρά ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Περιστέρι κι έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα
i

© Intime

Με «λυτρωτή» Καμαρά ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Περιστέρι κι έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα

Μάνος Τσαλγατίδης 22:29 - 01.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:45 - 01.09.2024

Ο ΠΑΟΚ «απέδρασε» από το Περιστέρι επικρατώντας του Ατρόμητου με 2-1, με τον Μαντί Καμαρά να χαρίζει τη νίκη στους πρωταθλητές Ελλάδας για το 3/3.

Κόντρα στον Ζαμπάλα, πήρε διπλό με μπάλα! Αλύγιστος ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-2 του Ατρομήτου στο Περιστέρι με γκολ στο 90’!

Άνω-κάτω έκανε την αναμέτρηση του Περιστερίου ο διαιτητής Ζαμπάλας αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που άξιζε, έστω και με τον δύσκολο τρόπο. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας προηγήθηκαν με 0-1, είδαν να τους ακυρώνεται κανονικό δεύτερο γκολ, να ισοφαρίζονται με πέναλτι που δε θα έπρεπε να υπάρχει, όμως με κεφαλιά του Καμαρά στο 90’ πήραν το σπουδαίο διπλό με 1-2!

Με την παρουσία-έκπληξη του Σορετίρε ήταν η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης και Μπάμπα στην τετράδα της άμυνας, οι Οζντόεφ-Σβαμπ στα χαφ, και οι Ζίβκοβιτς-Κωνσταντέλιας-Σορετίρε γύρω από τον φουνταριστό Τσάλοφ στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε το ίδιο σύστημα με τον Καρλίτος στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε νωχελικά στην αναμέτρηση, με αρκετά ατομικά λάθη χαλαρότητας, αδυναμία στις μονομαχίες και μέτρια κυκλοφορία μπάλας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σωστά στημένος Ατρόμητος να είναι πιο απειλητικός και να φτιάχνει κάποιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Στο 5’ ο Μιχόρλ και στο 8’ ο Ουάρντα, ανάγκασαν τον Κοτάρσκι σε επεμβάσεις για να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του. Το πρώτο μισάωρο ήταν γενικά προβληματικό για τον Δικέφαλο που έμεινε χωρίς τελική προσπάθεια, πριν ανεβάσει ρυθμό και βγει με αξιώσεις στην επίθεση.

Στο 33’ ο Ζίβκοβιτς ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά με σουτ που κατέληξε κόρνερ, για να ακολουθήσουν κάποιες ενέργειες του Σορετίρε και του Σβαμπ που δεν ολοκληρώθηκαν. Τελικά έφτανε ο ένας καλός συνδυασμός και η μία καλή φάση για τους φιλοξενούμενους προκειμένου να ανοίξουν το σκορ πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 45’, ο Κωνσταντέλιας βρήκε με κάθετη πάσα τον Σορετίρε, αυτός σέντραρε στον Ζίβκοβιτς, και ο Σέρβος με διπλή προσπάθεια έκανε το 0-1.

Χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες άρχισε το δεύτερο ημίχρονο και με τον ρυθμό του αγώνα να παραμένει άτονος και αρκετά αργός. Η πρώτη φάση σημειώθηκε μόλις στο 59’ όταν ο Μπάμπα έκανε το σουτ που σταμάτησε στον Κοσέλεφ.

Στο 66’ οι φιλοξενούμενοι, με υπέροχη ομαδική προσπάθεια και τελείωμα του Ζίβκοβιτς βρήκαν ένα δεύτερο γκολ, το οποίο όμως για κάποιο λόγο ακυρώθηκε μέσω VAR για φάουλ του Μπάμπα.

Στο 72’ ήρθαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου με τους Μουργκ, Καμαρά και Τισουντάλι να περνούν στο γήπεδο. Στο 82’ το ματς πήρε φωτιά. Ο Μουργκ δέχθηκε επικίνδυνο φάουλ εκτός περιοχής, ο Ζαμπάλα άφησε πλεονέκτηα, ο Καμαρά σούταρε συνεχίζοντας η φάση που στην εξέλιξή της έφτασε στην άλλη περιοχή και τελικά σε ένα χέρι του Ότο που έφερε το πέναλτι για τον Ατρόμητο! Ο Ουάρντα εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 1-1 στο 85’, για να ακολουθήσει η είσοδος του Ντεσπόντοφ αντί του Κωνσταντέλια.

Ο Βούλγαρος μάλιστα ήταν αυτός που δημιούργησε την επαναφορά του ΠΑΟΚ στο προβάδισμα. Στο 90’ εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Καμαρά με κεφαλιά έκανε το 1-2!.

Ατρόμητος: Κοσέλεφ, Αθανασίου, Γκονζάλες (65΄ Φαν Βέερτ), Ουάρντα, Μίχορλ, Καρλίτος (66΄ Βρακάς), Mουντές, Ουεντραόγκο, Μπρόρσον, Μπακού (73΄ Γιουμπιτάνα), Τσακμάκης

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Οτο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Οζντόεφ (73΄ Καμαρά), Κωνσταντέλιας (87΄ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Σορετίρε (73΄ Μουργκ), Τσάλοφ (73΄ Τισουντάλι).

MVP:

Ο Σόλα Σορετίρε έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις του ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι πως ξεχώρισε σαν τη μύγα μες στο γάλα

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ και στην κεφαλιά του Μαντί που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ.