Τσακωμοί, προσβολές και κόντρες με τα αυτοκίνητα: Τα σκάνδαλα του Αρναούτοβιτς πριν τη μάχη με τη Γαλλία

Μάρκο Αρναούτοβιτς

i

©IMAGO / Ulmer/Teamfoto

Τσακωμοί, προσβολές και κόντρες με τα αυτοκίνητα: Τα σκάνδαλα του Αρναούτοβιτς πριν τη μάχη με τη Γαλλία

Κώστας Τόπας 17:41 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:41 - 17.06.2024

Απέναντι στην εθνική Γαλλίας (17/06, 22:00) για το Euro 2024 στο Ντίσελντορφ, η Αυστρία θα μπορεί να βασιστεί στην εμπειρία του επιθετικού της Μάρκο Αρναούτοβιτς. Έμπειρος παίκτης αλλά και απείθαρχος εντός και εκτός γηπέδου...

Η ζωή του είναι ένα μυθιστόρημα. Στα 35 του, ο Μάρκο Αρναούτοβιτς ετοιμάζεται να γράψει ένα νέο (τελευταίο;) κεφάλαιο της καριέρας του ξεκινώντας αυτή τη Δευτέρα (17/06, 22:00, κόντρα στη Γαλλία. Ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Αυστρίας με 112 συμμετοχές, θα παίξει το τρίτο του Euro στα γήπεδα της Γερμανίας. Εδώ όπου βρίσκεται και η αποστολή του Sportal παρέα με την Stoiximan για να σας μεταφέρει όλο το κλίμα από την μεγάλη αυτή γιορτή του ποδοσφαίρου.

Με την απουσία του Ντάβιντ Αλάμπα, αναμφίβολα θα παίξει περισσότερο ρόλο του «μεγάλου αδερφού» παρά επιθετικού ηγέτη. Ένας μεγάλος αδερφός που απέχει πολύ από το να είναι υποδειγματικός...

Εuro 2024: Bet Builders με τους αστέρες Ντε Μπρόινε και Εμπαπέ στα ματς της Δευτέρας!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

12:11 - 17.06.2024

Εuro 2024: Bet Builders με τους αστέρες Ντε Μπρόινε και Εμπαπέ στα ματς της Δευτέρας!

Πρεμιέρα για το Group E του Euro 2024 στο πρόγραμμα της Δευτέρας. Στις 16:00, στην Allianz Arena του Μονάχου, η σέντρα της αναμέτρησης Ρουμανία - Ουκρανία. Εξαιρετική η πορεία της ομάδας του Ιορντανέσκου μέχρι τα γήπεδα της Γερμανίας. Είναι χαρακτηριστικό πως ολοκλήρωσε την προκριματική φάση αήττητη, αφήνοντας στην 2η θέση την Ελβετία.

«Βγάζω τόσα πολλά χρήματα που μπορώ να αγοράσω τη ζωή σου!»

Ο σερβικής καταγωγής παίκτης μέσω του πατέρα του έχει μπει συχνά στα πρωτοσέλιδα. Από την Ολλανδία μέχρι τη Γερμανία, μέσω Αγγλίας, Ιταλίας και φυσικά Αυστρίας, υπάρχουν αμέτρητες κακές συμπεριφορές. Η οδήγηση, μάλιστα, ήταν το ζητούμενο το 2012. Συνελήφθη από την αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα, είπε σε έναν αστυνομικό: «Δεν έχεις τίποτα να μου πεις, κερδίζω τόσα χρήματα που μπορώ να αγοράσω τη ζωή σου».

Σε ηλικία 23 ετών, ο Αρναούτοβιτς έπαιξε στη Βέρντερ Βρέμης. Η υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο στη Γερμανία και την Αυστρία. «Ζήτησα συγγνώμη, με προκάλεσε τόσο πολύ που θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο», παραδέχτηκε πέρυσι. Προς υπεράσπισή του, ο Αρναούτοβιτς είπε ότι τον κάλεσε η έγκυος σύζυγός του, η οποία δεν αισθανόταν καλά. Ήθελε να έρθει μαζί της όσο πιο γρήγορα γινόταν στο Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης. Μετά από αυτό το επεισόδιο, ο επιθετικός θα χάσει ένα πολύ μεγάλο διαφημιστικό συμβόλαιο.

Καυγάδες σε κλαμπ το βράδυ

Φέτος, στις αρχές Ιανουαρίου μετά από έναν αγώνα με την Ελλάς Βερόνα, ο επιθετικός της Ίντερ ήταν ύποπτος για συμπλοκή σε καυγά στο «Hollywood Club», ένα νυχτερινό κέντρο στο Μιλάνο. Συνοδευόμενος από συμπαίκτη του, φέρεται να έσυρε ένα άτομο έξω από το μαγαζί, φοβούμενος ότι είχε βιντεοσκοπηθεί εν αγνοία τους. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τον ανάγκασε να παραδώσει το κινητό του. Αυτού του είδους ξέσπασμα δεν είναι το πρώτο. Ο αισιόδοξος «Άρνι» είχε ήδη εμπλακεί σε καυγά σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης το 2011 στη Βρέμη, προκαλώντας τη μεγάλη οργή των διοικούντων την Βέρντερ.

Ακόμα στη Γερμανία, ο ανεξέλεγκτος Μάρκο Αρναούτοβιτς πέτυχε τον «άθλο» να συνδυάσει τα δύο πάθη του, την ταχύτητα και τον κόσμο της νύχτας, παίρνοντας μέρος σε έναν αγώνα αυτοκινήτου με τον συμπαίκτη του, του Ελιέρο Ελία. Ο ένας οδηγούσε Porsche, ο άλλος Bentley. Οι δύο παίκτες ακινητοποιήθηκαν από την αστυνομία στις 3 τα ξημερώματα στον άδειο αυτοκινητόδρομο, λίγες ώρες πριν από έναν σημαντικό αγώνα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Και οι δύο παίκτες τιμωρήθηκαν από τη Βέρντερ. Ακόμα στην κατηγορία «άσσος στο τιμόνι», ας απολαύσουμε αυτό το όμορφο ανέκδοτο που είπε ο πρώην σύντροφός του στην Ίντερ, Γουέσλι Σνάιντερ: «Μια μέρα, ο Αρναούτοβιτς μου είπε: "Πηγαίνω σε ένα εστιατόριο, μπορώ να δανειστώ ένα από τα αυτοκίνητά σας;". Ο Ετό είπε σίγουρα και του έδωσε το Bentley του/ Όταν έφυγε από το εστιατόριο, το Bentley έλειπε, σκέφτηκε ότι έδωσε τα κλειδιά σε έναν παρκαδόρο όταν δεν υπήρχαν...».

Το ρολόι από τον Μουρίνιο και οι ρατσιστικές προσβολές

Και το ποδόσφαιρο σε όλα αυτά. Κατά την πρώτη του θητεία στην Ίντερ (2009-2010), άργησε τόσο πολύ στις προπονήσεις και τις συναντήσεις που ο προπονητής του, Ζοσέ Μουρίνιο, του έδωσε ένα ρολόι. «Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος με τη συμπεριφορά ενός παιδιού», θα πει για αυτόν ο Special One.

Στο Euro 2021, ο αρχισκόρερ της Αυστρίας προσβάλλει τον αλβανικής καταγωγής, Εζτζάν Αλιόσκι («I f… your Albanian mother»). Αναγκάζεται να ζητήσει συγγνώμη και θα λάβει τιμωρία ενός αγώνα. «Υπήρχαν μερικά καυτά λόγια στη συγκίνηση του αγώνα για τα οποία θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη, ειδικά στους φίλους μου από τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Δεν είμαι ρατσιστής! Έχω φίλους σχεδόν σε κάθε χώρα και είμαι υπέρ της διαφορετικότητας», έγραψε στο Instagram.

Κακή συμπεριφορά, αναστολές αλλά και, ευτυχώς, λίγα γκολ. Πέντε στη Serie A υπέρ της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Ίντερ σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από τραυματισμούς. Και 36 γκολ σε 112 συμμετοχές με την Αυστρία, εκ των οποίων θα είναι ένα από τα επιθετικά ατού τη Δευτέρα (22:00) κόντρα στον Κιλιάν Εμπαπέ και την παρέα του στο Ντίσελντορφ. «Δεν ήρθα στην επιλογή για να καθίσω στον πάγκο», προειδοποιεί. «Θα είναι απόφαση του προπονητή και θα τη σεβαστώ». Σοφά λόγια για έναν παίκτη που δεν ήταν πάντα...