Με ήρωα από... σπόντα τον Ντεμιράλ, η Τουρκία πέταξε έξω την Αυστρία και συνεχίζει στα προημιτελικά του Euro!

Με ήρωα από... σπόντα τον Ντεμιράλ, η Τουρκία πέταξε έξω την Αυστρία και συνεχίζει στα προημιτελικά του Euro!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:55 - 02.07.2024 / Ανανεώθηκε: 00:11 - 03.07.2024

Ο Ντεμιράλ πήρε τη θέση του τιμωρημένου Ακαϊντίν στο αρχικό σχήμα της Τουρκίας και της χάρισε τη νίκη με 2-1 επί της Αυστρίας και κατ' επέκταση την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2024, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ.

Στους «8» του Euro 2024 η Τουρκία με ήρωα από... σπόντα! Ο Ντεμιράλ πήρε φανέλα βασικού επειδή δεν ήταν διαθέσιμος ο Ακαϊντίν, που είχε συμπληρώσει κάρτες και άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, στέλνοντας την εθνική ομάδα της πατρίδας του στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αφού με δύο δικά του γκολ οι Τούρκοι επικράτησαν της Αυστρίας με 2-1 και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του τουρνουά.

Δεν θα μπορούσαν να έχουν πιο ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι οι Τούρκοι. Μόλις στο πρώτο λεπτό βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και πήραν κεφάλι στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκιουλέρ έγινε μία καραμπόλα μεταξύ Μπαουμγκάρντνερ και Πος και ο Ντεμιράλ με μία προβολή από κοντινή απόσταση έκανε το 0-1. Οι Αυστριακοί από την πλευρά τους έψαξαν την άμεση απάντηση, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να είναι φρενήρης.

Μάλιστα, λίγο έλειψε να βρουν την ισοφάριση στο αμέσως επόμενο λεπτό, με το δυνατό διαγώνιο σουτ του Μπαουμγκάρτνερ να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι. Έπειτα από τέσσερα λεπτά, έχασαν ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ντεμιράλ απομάκρυνε πριν μπει με την μπάλα στα δίχτυα ο Μπαουμγκάρτνερ.

Μετά από αυτό το... τρελό 10λεπτο, ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με την Αυστρία να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να δυσκολεύεται να διασπάσει την καλοστημένη αντίπαλη άμυνα. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρος, έχασε μία ακόμα ευκαιρία, με το σουτ του Μπαουμγκάρτνερ μέσα από την περιοχή να καταλήγει για λίγο άουτ.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι στην επανάληψη, προκειμένου να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 51' έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Αρναούτοβιτς δεν κατάφερε να νικήσει από θέση τετ α τετ τον Μερτ, ενώ έπειτα από δύο λεπτά απείλησαν ξανά με τον Λάιμερ. Και αφού δεν αξιοποίησαν το μομέντουμ τους, το πλήρωσαν, καθώς στην πρώτη της καλή στιγμή η Τουρκία πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 59' ο Ντεμιράλ χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκιουλέρ για το 0-2.

Ωστόσο, η ομάδα του Ραλφ Ράγκνικ επέστρεψε στο παιχνίδι ύστερα από επτά λεπτά. Ο Ζάμπιτσερ έκανε το κόρνερ, ο Πος πήρε την κεφαλιά και ο Γκρέγκοριτς με μία προβολή μείωσε σε 1-2. Από 'κει και έπειτα πήρε μεγάλα ρίσκα, ώστε να βρει κι ένα δεύτερο γκολ και να στείλει τον αγώνα στην παράταση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Τούρκοι να βρουν χώρους στην κόντρα και να φτάσουν πολύ κοντά στο να «κλειδώσουν» την πρόκριση. Και στο 89' και στο 94' με τον Γιλμάζ, ο οποίος όμως δεν είχε την κατάλληλη τελική προσπάθεια. Στο 90+5' η Αυστρία έχασε τεράστια ευκαιρία να τιμωρήσει την Τουρκία, όμως ο Γκιουνόκ με μία ασύλληπτη επέμβαση είπε όχι στον Μπαουμγκάρτνερ και το 1-2 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

⚽️Όλοι Euro LIVE: Οι κάρτες του Ακαϊντίν «γέννησαν» τον ήρωα Ντεμιράλ και την πρόκριση της Τουρκίας