Αυτοί είναι οι 10 ελεύθεροι παικταράδες που αλλάζουν τις ισορροπίες

Ντέλε Άλι, Σέρχιο Ράμος και Μέμφις Ντεπάι

Αυτοί είναι οι 10 ελεύθεροι παικταράδες που αλλάζουν τις ισορροπίες

Κώστας Τόπας 14:42 - 06.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:30 - 06.09.2024

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε. Οι σύλλογοι σε όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν είχαν την ευκαιρία να υπογράψουν παίκτες που θεωρούσαν κατάλληλους για να βοηθήσουν τις ομάδες τους την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, υπάρχει και η αγορά των παικτών που εξακολουθούν να αναζητούν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους, ως ελεύθεροι.

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε. Πράγμα που σημαίνει ότι οι ομάδες δεν μπορούν πλέον να κινηθούν και να συμφωνήσουν με κάποιον παίκτη που ανήκει αυτή τη στιγμή σε σύλλογο. Τουλάχιστον, μέχρι τον Ιανουάριο. 

Όμως, ενώ η μεταγραφική αγορά του καλοκαιριού είναι κλειστή, υπάρχει ένας δρόμος για να υπογράψει μια ομάδα παίκτες, καθώς οι ελεύθεροι μπορούν ακόμα να αποκτηθούν. Η αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών έρχεται στο προσκήνιο και τώρα είναι οι κατάλληλη ευκαιρία για τις ομάδες να ρίξουν μια ματιά στους παίκτες, οι οποίοι αναζητούν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους μετά το τέλος της περασμένης σεζόν.

Δεν βιάζεται ο Ράμος

Σέρχιο Ράμος Σέρχιο Ράμος

Ενα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που αυτή τη στιγμή αναζητούν την επόμενη τους στέγη είναι ο Σέρχιο Ράμος. Το μέλλον το ήταν ένα μυστήριο για μεγάλο μέρος του καλοκαιριού. Αφού έβαλε τέλος στον ρόλο του ως παίκτης της Σεβίλλης, ο Ισπανός στόπερ απήλαυσε τις διακοπές του, αξιολογώντας συνεχώς τις επιλογές που του έχουν παρουσιαστεί στο τραπέζι.

Ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, στον αποχαιρετισμό του ως παίκτης της Σεβίλλης, δήλωσε ότι δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με κανένα σύλλογο και αυτό ήταν αλήθεια. Μόλις λίγες ώρες απομένουν μέχρι το κλείσιμο της αγοράς στα μεγάλα πρωταθλήματα, ο Σέρχιο Ράμος βρίσκεται χωρίς σύλλογο.

Στη Σαουδική Pro League, ο Ράμος είχε διαφορετικούς μνηστήρες κατά τη διάρκεια της αγοράς. Ακούστηκε ότι η Αλ Νασρ έκανε μεγάλη προσφορά για να αποκτήσει τις υπηρεσίες του Ισπανού διεθνή. Η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο μάλιστα άνοιξε τις διαπραγματεύσεις με τον Ράμος και η τελική συμφωνία πριν από μερικές ημέρες φαινόταν πολύ κοντά, αλλά τελικά το «deal» δεν μπόρεσε να κλείσει.

Ο «αλμυρός» Μαρσιάλ που περιμένει στο ακουστικό

Μαρσιάλ

Τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του αναζητεί και ο Άντονι Μαρσιάλ, ο οποίος φέρεται να απασχολεί και την ΑΕΚ. Για μερικά χρόνια, ο Γάλλος ήταν μια καθοριστική φιγούρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά όταν επιβεβαιώθηκε τελικά η αποχώρησή του από το «Όλντ Τράφορντ» αυτό το καλοκαίρι, ήταν δύσκολο να βρεθούν πολλοί υποστηρικτές του ποδοσφαιριστή. Ειδικά από τη στιγμή που μετά βίας συνέβαλε σε κάποιο ουσιαστικό επίπεδο μετά τη σεζόν 2019-20, με μια μεταγραφή (ως δανεικός) στη Σεβίλλη που δεν κατάφερε να αναζωπυρώσει την καριέρα του.

Από την αποχώρησή του, ήταν ένα εκπληκτικά ήσυχο καλοκαίρι για τον Μαρσιάλ. Λέγεται ότι ορισμένοι γαλλικοί σύλλογοι έκαναν μια επαφή με τον Γάλλο επιθετικό, αλλά αυτές οι φήμες δεν ήταν ποτέ κάτι συγκεκριμένο. Αν είναι να επιστρέψει στο παιχνίδι, αναμφίβολα θα πρέπει να κάνει μια σημαντική περικοπή μισθού, αφού είχε αναφερθεί ότι λαμβάνει σχεδόν 300.000 ευρώ την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μάντσεστερ.

Μετά το απογοητευτικό Euro, κανένα ενδιαφέρον για Ντεπάι

Ο Ντεπάι ©Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Το όνομά του Μέμφις Ντεπάι μπορεί να ακούστηκε το περασμένο καλοκαίρι για μερικές ομάδες της Ελλάδας, ωστόσο σήμερα ο Ολλανδός επιθετικός περιμένει στο ακουστικό για να βρεθεί κάποια πρόταση να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Ντεπάι διατηρείται σε φόρμα τουλάχιστον το καλοκαίρι, αφού ο ίδιος και η Ατλέτικο έλυσαν τη συνεργασίας τους.

Αλλά η διαθεσιμότητά του δεν πυροδότησε πόλεμο προσφορών. Η Νις και η Ράγιο Βαγιεκάνο - σχεδόν ελίτ σύλλογοι - είναι οι τελευταίες που συνδέθηκαν με τον 30χρονο φορ, χωρίς ωστόσο οι προσφορές να πείθουν τον άλλοτε επιθετικό της Μπαρτσελόνα.

Από την άλλη βέβαια, το τελευταίο διάστημα, ο Ντεπάι φέρεται να έχει στα χέρια του προτάσεις από Μεξικό και Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, απάντηση δεν έχει δώσει ακόμα...

Το «βαρόμετρο» Αντρέ Γκόμες

Αντρέ Γκόμες

Στις σπάνιες περιπτώσεις που μπήκε στο γήπεδο για την Έβερτον την περασμένη σεζόν, ο Αντρέ Γκόμες φαινόταν σαν «όαση» για τα «ζαχαρωτά» καθώς ήταν από τους πολυτιμότερους της ομάδας του.

Ο Αντρέ Γκόμες είναι διεθνής 29 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, όντας μέλος της στο Euro 2016 κατακτώντας το Euro, ξεκίνησε την καριέρα του στη Μπενφίκα, ενώ ακολούθησαν Βαλένθια, Μπαρτσελόνα, Έβερτον και Λιλ, με τον ποδοσφαιριστή στις αρχές του καλοκαιριού να έχει απασχολήσει και τον ΠΑΟΚ, αλλά την υπόθεση να μην προχωράει.

Ο Μάτιπ ψάχνει απεγνωσμένα

Χάρι Κέιν - Ζόελ Μάτιπ ©Intime

Ο Ματίπ θα μνημονεύεται πάντα με αγάπη για τη συνεισφορά του στη σύγχρονη επιτυχία της Λίβερπουλ, με τον αμυντικό να κερδίζει κάθε διάκριση που έχει στη διάθεσή του, εκτός από το Europa League, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Άνφιλντ. Αλλά αφού έχασε τη μερίδα του λέοντος της περασμένης σεζόν με έναν σοβαρό τραυματισμό, δεν αποτέλεσε έκπληξη όταν ο σύλλογος επέλεξε να τον αποχωριστεί αυτό το καλοκαίρι.

Τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα φυσικής κατάστασης του λέγεται ότι έχουν απογοητεύσει πολλούς υποψήφιους μνηστήρες μέχρι στιγμής, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος για τον Μάτιπ να βρει την επόμενη πρόκληση, εάν ο 33χρονος επιθυμεί να επεκτείνει την εξαιρετική του καριέρα.

Με αστερίσκο ελεύθερος ο Ντέλε Άλι

Ντέλε Άλι ©Photo by BSR Agency/Getty Images

Πρακτικά ο Ντέλε Άλι είναι ελεύθερος. Αν και η Έβερτον έχει επιτρέψει στον μέσο να συνεχίσει τις προπονήσεις μαζί της, δεν έχει συμβόλαιο με την ομάδα των «ζαχαρωτών», με το προηγούμενο συμβόλαιό του να λήγει τον Ιούνιο. Ο Σον Ντάις φέρεται να είναι ανοιχτός να προσφέρει στον Άγγλο μεσοεπιθετικός θητείες διάρκειας ενός έτους, αν και θα πρέπει ακόμα να αποδείξει την ικανότητά του στον προπονητή του, αφού δεν έχει παίξει αγώνα από τον Φεβρουάριο του 2023.

Ο άλλοτε αστέρας της Τότεναμ, στοχεύει ακόμη και την επιστροφή στην ομάδα της εθνικής Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Ωστόσο, αν δεν καταφέρει να βρει σύντομα ομάδα, τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τον ίδιο.

Παρακάτω είναι η λίστα με τους δέκα ποδοσφαιριστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι:

  1. Μέμφις Ντεπάι (30 ετών)
  2. Αντρε Γκομες (31 ετών)
  3. Αντονι Μαρσιάλ (28 ετών)
  4. Γισάμ Μπεν Γιεντέρ (34 ετών)
  5. Τζοελ Μάτιπ (33 ετών)
  6. Ικερ Μιουναΐν (31 ετών)
  7. Σέρχιο Ράμος (38 ετών)
  8. Μίραλεμ Πιάνιτς (34 ετών)
  9. Ντάβι Κλάασεν (31 ετών)
  10. Ντέλε Αλι (28 ετών)

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!