Βαλένθια προς Ισπανική Ομοσπονδία: «Η ποινή είναι άδικη και δυσανάλογη, θα αγωνιστούμε»

Αλμερία - Βαλένθια

i

Αλμερία - Βαλένθια / Photo by Manuel Queimadelos/Quality Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Βαλένθια προς Ισπανική Ομοσπονδία: «Η ποινή είναι άδικη και δυσανάλογη, θα αγωνιστούμε»

Κώστας Τσιακλής • 14:46 - 24.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:05 - 14.08.2024

Η Βαλένθια απάντησε στην απόφαση της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για το κλείσιμο του πέταλου «Μάριο Κέμπες» και την χαρακτήρισε ως άδικη και δυσανάλογη.

Η Βαλένθια εξέδωσε ανακοίνωση και απάντησε στην απόφαση της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να κλείσει για πέντε αγώνες το πέταλο «Μάριο Κέμπες». Οι «νυχτερίδες» χαρακτηρίζουν την ποινή αυτή ως άδικη και θα προχωρήσουν σε έφεση.

Η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία λοιπόν πήρε πίσω την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Βινίσιους και επέβαλε «λουκέτο» πέντε αγωνιστικών στο πέταλο «Μάριο Κέμπες» του «Μεστάγια» ενώ παράλληλα οι «νυχτερίδες» θα κληθούν να πληρώσουν και πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ.

Η ιστορία πίσω από το μήνυμα υποστήριξης του Ραφίνια προς τον Βινίσιους: «Θα γίνει πόλεμος» (vid)
LA LIGA

09:47 - 24.05.2023

Η ιστορία πίσω από το μήνυμα υποστήριξης του Ραφίνια προς τον Βινίσιους: «Θα γίνει πόλεμος» (vid)

Ο Ραφίνια θέλησε να σταθεί στο πλευρό του συμπατριώτη του Βινίσιους για τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχει δεχθεί στην Ισπανία. Η ιστορία πίσω από το μήνυμα υποστήριξης του εξτρέμ της Μπαρτσελόνα προς τον αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Βαλένθια απάντησε με ανακοίνωση της στην απόφαση αυτή και θεωρεί το μέτρο αυτό ως δυσανάλογο, άδικο και πρωτοφανές και για αυτόν τον λόγο θα προχωρήσει σε έφεση. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Βαλένθια αναφέρει:

«Η Valencia CF επιθυμεί να δείξει την απόλυτη διαφωνία και την αγανάκτησή της για την άδικη και δυσανάλογη ποινή που επέβαλε η επιτροπή αγώνων στον σύλλογο με το κλείσιμο της κερκίδας για πέντε αγώνες. Η Valencia CF θέλει να καταγγείλει δημόσια ότι σε αυτό το ψήφισμα της επιτροπής αγώνων της RFEF παρουσιάζουν στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με όσα λέει η εθνική αστυνομία και η LaLiga.

Επιπλέον, αυτή η κύρωση βασίζεται σε στοιχεία που ο σύλλογος δεν μπόρεσε να δει και χωρίς να μας επιτρέψει ακρόαση. Η Valencia CF καταδίκασε, καταδικάζει και θα καταδικάσει με τον πιο ενεργητικό τρόπο κάθε πράξη ρατσισμού ή βίας.

Αυτές οι συμπεριφορές δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με τον πιο δυναμικό τρόπο για να εξαλείψουμε αυτή τη μάστιγα. Για αυτόν τον λόγο, η Valencia CF συνεργάζεται από το πρώτο λεπτό με την αστυνομία και όλες τις αρμόδιες αρχές για να διευκρινίσει τα γεγονότα που συνέβησαν την περασμένη Κυριακή.

Επιπλέον, έχει εφαρμόσει τη μέγιστη δυνατή κύρωση με τη ισόβια αποβολή από το γήπεδό μας στους οπαδούς που η αστυνομία έχει εντοπίσει για τη ρατσιστική τους συμπεριφορά. Για αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι η τιμωρία και η στέρηση όλων των φιλάθλων που δεν συμμετείχαν σε αυτά τα ατυχή περιστατικά από το να δουν την ομάδα τους είναι ένα εντελώς δυσανάλογο, άδικο και πρωτοφανές μέτρο ενάντια στο οποίο θα αγωνιστούμε».