Στους δρόμους οι οπαδοί της Βαλένθια για να διαδηλώσουν κατά του ιδιοκτήτη έξω απ΄το «Μεστάγια» (vid)
i

Οπαδοί της Βαλένθια/PrtScr

Στους δρόμους οι οπαδοί της Βαλένθια για να διαδηλώσουν κατά του ιδιοκτήτη έξω απ΄το «Μεστάγια» (vid)

Sportal newsroom 15:56 - 12.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:00 - 20.08.2024

Μαζική διαμαρτυρία κατά του ιδιοκτήτη Πίτερ Λιμ, πραγματοποίησαν οι οπαδοί της Βαλένθια, πριν το παιχνίδι κόντρα στην Μπιλμπάο.

Πριν την σέντρα στο παιχνίδι πρωταθλήματος της Βαλένθια κόντρα στην Μπιλμπάο το βράδυ του Σαββάτου (1-2), το γήπεδο της Βαλένθια ήταν σχεδόν άδειο. Ωστόσο, ο περιβάλλοντος χώρος του γηπέδου ήταν πλημμυρισμένος με κόσμο και οπαδούς που έγραφαν «Lim out» και «Lim, go home».

Με αυτόν τον τρόπο, οι οπαδοί των «νυχτερίδων» θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το καθεστώτος ιδιοκτησίας της ομάδας τους και τον επιχειρηματία Πίτερ Λιμ. Οι μαζικές διαδηλώσεις έξω από το «Μεστάγια» είναι συχνό φαινόμενο την τελευταία δεκαετία, ωστόσο το Σάββατο (11/02) οι οπαδοί ανανέωσαν τις προσπάθειες τους, με τον σύλλογο να βρίσκεται στη ζώνη υποβιβασμού, γεμίζοντας την Avenida de Suecia έξω από το γήπεδο.

Οταν ο Λιμ ανέλαβε τα ηνία της ομάδας το 2014, οι οπαδοί ήλπιζαν πως θα επαναφέρει την ομάδα στα υψηλά στρώματα της Ισπανίας. Ωστόσο η πώληση πολλών βασικών παικτών, όπως ο Ροντρίγκο, ο Κάρλος Σολέρ, ο Φεράν Τόρες και ο Γκονκάλο Γκέντες κατά τη διάρκεια των μεταγραφών, έκανε τις «νυχτερίδες» ακόμα πιο αδύναμες. Το 2019 η Βαλένθια κατέκτησε το Copa del Rey το 2019 υπό τον Μαρθελίνο, αλλά απολύθηκε μαζί με τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Ματέου Αλεμάνι, μετά από διαφωνίες σχετικά με τη μεταγραφική πολιτική.