Βαλντάνο: «Όποιος δεν αγαπά τον Μέσι, δεν αγαπάει το ποδόσφαιρο»
i

Λιονέλ Μέσι/©Intime

Βαλντάνο: «Όποιος δεν αγαπά τον Μέσι, δεν αγαπάει το ποδόσφαιρο»

Κώστας Τόπας 10:52 - 12.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 20.08.2024

Ο Χόρχε Βαλντάνο, μέλος της εθνικής Αργεντινής που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, έπλεξε το εγκώμιο του Λιονέλ Μέσι τονίζοντας πως όποιος δεν αγαπά τον «Pulga» δεν αγαπάει και το ποδόσφαιρο.

Ο Βαλντάνο, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα στην Ρεάλ Μαδρίτης (έχει διατελέσει και προπονητής της), ήταν μέλος της εθνικής Αργεντινής που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 και σήμερα είναι σχολιαστής αγώνων. Γι' αυτό και κλήθηκε να μιλήσει για την πορεία της «Αλμπισελέστε» στο Κατάρ αλλά και για τον Λιονέλ Μέσι.

Για τον Βαλντάνο, ο «Pulga» είναι ο κινητήριος μοχλός της Αργεντινής κι αυτός που έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του, οδηγώντας την στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κύπελλου.

«Ο Μέσι δείχνει την ουσία του ποδοσφαίρου. Είναι πιο συνδεδεμένος από ποτέ με τον κόσμο και δείχνει τον χαρακτήρα που είχε πάντα. Είναι ο Μαραντόνα" στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι από τον Μέσι από την πρώτη μέρα που τον είδα. Είναι ιδιοφυΐα εδώ και 20 χρόνια. Όποιος δεν αγαπά τον Μέσι, δεν αγαπάει το ποδόσφαιρο», εξήγησε χαρακτηριστικά ο Βαλντάνο για να σχολιάσει στη συνέχεια τον ημιτελικό κόντρα στην Κροατία.

«Η Κροατία είναι μια ομάδα με τεράστια ωριμότητα. Επίσης ο Μόντριτς είναι ένας παίκτης που είναι συναρπαστικό να βλέπεις», σχολίασε στο TyC Sports κι έπειτα κλήθηκε να μιλήσει για τον πρόωρο αποκλεισμό της Ισπανίας.

«Η Ισπανία πρέπει να επανεξετάσει το ποδοσφαιρικό έργο. Το tiki-taka ήταν μια ευλογημένη λύση, αλλά "πέθανε" στο Κατάρ όπως πέθανε και στη Ρωσία. Η Ισπανία δεν είχε διαφορετικούς παίκτες που να πατάνε στην απέναντι περιοχή. Μερικοί ποδοσφαιριστές ερωτεύονται τις πάσες προς τα πλάγια και δεν ρισκάρουν τόσο πολύ. Η Ισπανία έχει μεγάλο αριθμό αξιόλογων παικτών, αλλά της λείπουν κάποιοι εξαιρετικοί. Ίσως μερικοί από τους νέους που είναι αξιόλογοι σήμερα να γίνουν εξαιρετικοί στα επόμενα Μουντιάλ», κατέληξε ο Βαλντάνο.