Βαθμολογία πέρυσι με φέτος: Το -1 της ΑΕΚ, η καλύτερη επίθεση του Παναθηναϊκού, τα 10 γκολ παραπάνω του ΠΑΟΚ και ο «ίδιος» Ολυμπιακός (vids)

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός

i

©Intime

Βαθμολογία πέρυσι με φέτος: Το -1 της ΑΕΚ, η καλύτερη επίθεση του Παναθηναϊκού, τα 10 γκολ παραπάνω του ΠΑΟΚ και ο «ίδιος» Ολυμπιακός (vids)

Κώστας Τόπας 10:14 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:31 - 14.08.2024

Ο πρώτος γύρος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να είναι στην πρώτη θέση με 31 βαθμούς, την ΑΕΚ να ακολουθεί στο -1 και τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να απέχουν από την κορυφή δύο και τρεις βαθμούς, αντίστοιχα. Πώς ήταν πέρυσι η βαθμολογία μετά το τέλος 13 αγωνιστικών και πώς έχει διαμορφωθεί φέτος.

Την Δευτέρα (04/12) ολοκληρώθηκε και τυπικά ο πρώτος γύρος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας με 3-0 και την επικράτηση της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη με 1-0 στην «OPAP Arena». Μετά από αυτό το τρίποντο, η πρωταθλήτρια Ελλάδας έφτασε τους 30 βαθμούς και στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται στην 3η θέση και στο -2 από την κορυφή. 

Παράλληλα, τόσο η Ένωση όσο και ο «Δικέφαλος του Βορρά» έριξαν τον Ολυμπιακό στην 4η θέση της βαθμολογίας. Οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να φύγουν με νίκη από τον Βόλο, σε ένα ματς που επισκιάστηκε από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα. Το Σάββατο (02/12) οι «πράσινοι» πανηγύρισαν μία άνετη νίκη επί του ΟΦΗ με 4-0 στη Λεωφόρο και παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League. Με αυτόν τον τρόπο αναδείχθηκαν και «πρωταθλητές χειμώνα».

Η βαθμολογία έχει ως εξής:

Από το -8 στο -1 η ΑΕΚ

Αυτό που μπορεί εύκολα κάποιος να διαπιστώσει είναι η διαφορά βαθμών που υπάρχει, συγκριτικά με πέρυσι, μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Τη σεζόν 2022/23, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν στην κορυφή αλλά με 8 βαθμούς μπροστά από αυτή του Ματίας Αλμέιδα. Φέτος, η Ένωση είναι ξανά 2η μετά το τέλος του πρώτου γύρου, αλλά με τη διαφορά ότι τώρα είναι στο -1 από την πρώτη θέση.

Η συγκομιδή του Παναθηναϊκού

Για δεύτερη σερί σεζόν ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην κορυφή με τη λήξη του πρώτου γύρου. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 34 γκολ εντός αγωνιστικού χώρου. Αν και στη βαθμολογία υπολογίζεται με 36 γκολ, λόγω του 0-3 στα χαρτιά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σ' εκείνο το ματς μέχρι να διακοπεί το σκορ ήταν 1-1 με τον Βαγιαννίδη να είναι ο σκόρερ των «πρασίνων».

Τα 10 γκολ παραπάνω του ΠΑΟΚ

Αξιο αναφοράς ωστόσο είναι η εικόνα που έχει παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ φέτος. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου την περυσινή σεζόν ήταν πάλι στην 3η θέση, έχοντας συγκεντρώσει 25 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους απ' ότι φέτος. Τότε μάλιστα είχε πετύχει 19 γκολ, έπειτα από 13 αγωνιστικές. Φέτος όμως έχει ήδη 10 περισσότερα γκολ απ' ότι τη σεζόν 2022/23. 

Παρόμοια εικόνα ο Ολυμπιακός

Το τέλος του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος φέτος, βρίσκει τον Ολυμπιακό στην 4η θέση με 28 βαθμούς. Οπως ακριβώς συνέβη και πέρυσι, με τη διαφορά ότι τότε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 25 πόντους, έπειτα από 13 αγωνιστικές. 

Τότε η συγκομιδή των Περαιωτών ήταν 7-4-2, ενώ φέτος μετράνε 9-2-2. Εως τώρα ο Ολυμπιακός έχει παρουσιάσει σχεδόν ίδια εικόνα με πέρυσι

Η διαφορά στην εξάδα

Εάν η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος λάμβανε τέλος τώρα με τα τρέχοντα δεδομένα, τότε Άρης και Αστέρας Τρίπολης θα έπαιρναν τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα Play Offs. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην 5η θέση με 2- βαθμούς και οι Αρκάδες στην 6η με 17. Πέρυσι, η κατάσταση μεταξύ των δύο θέσεων ήταν διαφορετική. 

Ο Βόλος ήταν αυτός ο οποίος είχε «καπαρώσει» την 5η θέση, έχοντας συγκεντρώσει 24 βαθμούς, όντας στο -1 από τον τέταρτο στη βαθμολογία, Ολυμπιακό. Ενώ, ο Άρης είχε υποχωρήσει στην 6η θέση, με 21 βαθμούς.

Η μάχη στην ουρά

ΠΑΣ Γιάννενα και Κηφισιά δεν έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν μία ικανοποιητική εικόνα, έως τώρα, στο πρωτάθλημα, ώστε σήμερα να μην βρίσκονται στην προτελευταία και τελευταία θέση, αντίστοιχα. Ενδεικτικό, ότι οι «νεοφώτιστοι» ολοκλήρωσαν τη συνεργασία τους με τον Γιάννη Αναστασίου, μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 3-0. Από την άλλη οι Ηπειρώτες έχουν σχεδόν ίδια εικόνα με πέρυσι. 

Τότε, είχαν συγκεντρώσει 9 βαθμούς, μετά από 13 αγωνιστικές αλλά ήταν στην τρίτη θέση από το τέλος. Φέτος, έχουν έναν λιγότερο, όντας προτελευταίοι στην κατάταξη. ΠΑΣ Γιάννενα και Κηφισιά θα δώσουν μάχη στο δεύτερο γύρο, ώστε να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. 

🔴Baladeros LIVE: Ο Μαρτίνεθ, ο Καρβαλιάλ και οι... ιπτάμενοι Βίντα, Ιωαννίδης και ΠΑΟΚ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!