Βέλεθ: Αποφασίζει για χειρουργείο ή θεραπείες
i

©intime

Βέλεθ: Αποφασίζει για χειρουργείο ή θεραπείες

Αλέξης Σαββόπουλος 09:55 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 14.08.2024

Οι δυο τρόποι αντιμετώπισης της βαριάς θλάσης που υπέστη ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός του Άρη, τα υπέρ και τα κατά και η απόφαση που θα ληφθεί από τον ίδιο.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Βέλεθ επισκίασε ως ένα βαθμό τη μίνι προετοιμασία που πραγματοποίησε ο Άρης στην Πτολεμαΐδα αφού η θλάση ήταν η πιο βαριά που μπορούσε να πάθει ο Ισπανός στον ορθό μηριαίο (3ου βαθμού). Ο 32χρονος παίκτης είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ μετά την διάγνωση αφού το διάστημα απουσίας του ποικίλει, ανάλογα με την θεραπεία που θα ακολουθήσει. Επειδή η ζημιά που έχει υποστεί είναι μεγάλη, σε αυτές τις περιπτώσεις, ο τρόπος αντιμετώπισης που συστήνεται είναι χειρουργική επέμβαση, δηλαδή συρραφή στο σημείο που έχει κοπεί ο τένοντας. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Βέλεθ θα αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα αλλά θα αυξήσει το διάστημα της απουσίας του και θα επιστρέψει με το νέο έτος.

Υπάρχει από την άλλη και ο κλασσικός τρόπος με θεραπείες που θα αποκαταστήσει το πρόβλημα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά με την ευπάθεια που έχει ο Βέλεθ, ίσως και ο λιγότερο ενδεδειγμένος, αφού εγκυμονεί κινδύνους υποτροπής. Η τελική απόφαση θα παρθεί από τον ίδιο και αφού ενδεχομένως μιλήσει και με κάποιο γιατρό στην πατρίδα του.