Ο Βιεϊρίνια βρίσκεται μία ανάσα από δύο ιστορικά ρεκόρ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Αντελίνο Βιεϊρίνια

i

© Intime

Ο Βιεϊρίνια βρίσκεται μία ανάσα από δύο ιστορικά ρεκόρ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:01 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 14.08.2024

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι έτοιμος να καταγράψει ακόμη δύο ιστορικά ρεκόρ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για την 5η αγωνιστική, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια πήρε φανέλα βασικού. Ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη με πρωταγωνιστές τους Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς, ενώ παράλληλα ο Πορτογάλος αρχηγός του συλλόγου έφτασε μία ανάσα από δύο ιστορικά ρεκόρ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. 

Όπως αναφέρει η έγκυρη σελίδα που ασχολείται με θέματα στατιστικών για τα τμήματα του ΠΑΟΚ «Η Ασπρόμαυρη Βίβλος»: «Με την 310η συμμετοχή του χθες στα Ιωάννινα, ο Adelino Vieirinha βρίσκεται ένα βήμα πριν την είσοδο στην πρώτη δεκάδα συμμετοχών όλων των εποχών και τη 10η θέση όπου τον περιμένει ο Γιάννης Δαμανάκης που έχει 311. Αυτή, πιθανότατα, θα είναι η τελική του θέση στη λίστα, καθώς ο 9ος Κούλης Αποστολίδης έχει 338. Ο Πορτογάλος θα φτάσει τον ιστορικό Κούλη σε μία άλλη λίστα, αυτή των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες νίκες: Ο Αποστολίδης είναι 6ος με 185, ο Vieirinha είναι 7ος με 183».

Ο Πορτογάλος παίκτης αποτελεί τον ηγέτη του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, ενώ επίσης είναι και ο άνθρωπος που σήκωσε το πολυπόθητο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19, μετά από 34 χρόνια αναμονής. Αρχικά, στην Ελλάδα έφτασε το καλοκαίρι του 2008 όντας δανεικός από την Πόρτο, ενώ το επόμενο καλοκαίρι μονιμοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Το 2012 έφυγε από τους «ασπρόμαυρους» για λογαριασμό της Βόλφσμπουργκ, με μία μεταγραφή που κόστισε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, όμως πέντε χρόνια αργότερα επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, για τη δεύτερη θητεία του στην Ελλάδα. Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ συνολικά έχει μετρήσει 310 συμμετοχές, με απολογισμό 49 γκολ και 43 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Να θυμίσουμε πως πριν λίγους μήνες ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακόμη μία τελευταία σεζόν με τα «ασπρόμαυρα».

«Μέχρι σήμερα ο Θεός με ευλόγησε να κάνω όλα μου τα όνειρα πραγματικότητα με τον ΠΑΟΚ. Πρωτάθλημα, κύπελλα, ευρωπαϊκές πορείες. Μέχρι σήμερα τήρησα τον λόγο που έδωσα στους ΠΑΟΚτσήδες. Έφυγα ακόμη κι αν δεν ήθελα γιατί η ομάδα το είχε ανάγκη. Γύρισα σε μια ηλικία παραγωγική, αφήνοντας πίσω μεγάλες προτάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα, γιατί δεν ήθελα να επιστρέψω για τα τελευταία ένσημα. 

Τώρα ήρθε η στιγμή να ευχαριστήσω εγώ τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη που μου δίνουν την δυνατότητα να κλείσω την καριέρα μου όπως το ονειρεύτηκα. Μέσα στην Τούμπα, αρχηγός, μπροστά σας, όποτε ο προπονητής με φωνάξει. Ελπίζω να είναι μια ιστορική χρονιά για τον ΠΑΟΚ, όσο θα είναι ιστορική για εμένα. Η τελευταία μου. Πάμε ΠΑΟΚάρα!», ήταν το μήνυμα του Πορτογάλου αρχηγού.