Βιεϊρίνια: «Θέλω να συνεχίσω - Δεν με επηρεάζει πλέον η κριτική»

Αντελίνο Βιεϊρίνια

i

©intime

Βιεϊρίνια: «Θέλω να συνεχίσω - Δεν με επηρεάζει πλέον η κριτική»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:53 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:33 - 14.08.2024

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντρέ Βιεϊρίνια επισκέφτηκε τα μικρά παιδιά της ακαδημίας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το μέλλον του.

Ένα από τα ζητήματα που προκύπτουν και δεν έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι σήμερα, είναι το μέλλον του Αντελίνο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος αρχηγός είχε υπογράψει πέρσι την ανανέωση του συμβολαίου του για ένα χρόνο ακόμα και μέχρι στιγμής ήταν άγνωστες οι προθέσεις του για την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Το απόγευμα της Πέμπτης (15/6), ο Βιεϊρίνια βρέθηκε σε ακαδημία της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, η οποία φέρει το όνομά του, με σκοπό να μιλήσει στους μικρούς ποδοσφαιριστές. Ωστόσο εκτός από τις κατάλληλες συμβουλές που έδωσε στους νεαρούς αθλητές, ο αρχηγός των «ασπρόμαυρων» αναφέρθηκε και στο μέλλον του: «Μετά από 18 χρόνια στο ποδόσφαιρο, εγώ θέλω ακόμη να συνεχίσω. Λόγω της εμπειρίας και της ηλικίας δεν με επηρεάζει πλέον η κριτική, παλαιότερα όταν ήμουν μικρός με επηρέαζαν όσα άκουγα και διάβαζα αλλά πλέον όχι…», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Βιεϊρίνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ακαδημία απαριθμεί περίπου 200 παιδιά από ηλικίας που ξεκινούν κάτω από τα 6 και φτάνουν έως τα 17.

Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα για τον Πορτογάλο, αυτή αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Η επικοινωνία από την πλευρά του ποδοσφαιριστή με τον Ιβάν Σαββίδη βρίσκεται σε καλό επίπεδο και μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση.

Ο Πορτογάλος μπακ αποτελεί τον ηγέτη του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, ενώ επίσης είναι και ο άνθρωπος που σήκωσε το πολυπόθητο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19, μετά από 34 χρόνια αναμονής. Αρχικά, στην Ελλάδα έφτασε το καλοκαίρι του 2008 όντας δανεικός από την Πόρτο, ενώ το επόμενο καλοκαίρι μονιμοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Το 2012 έφυγε από τους «ασπρόμαυρους» για λογαριασμό της Βόλφσμπουργκ, με μία μεταγραφή που κόστισε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, όμως πέντε χρόνια αργότερα επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, για τη δεύτερη θητεία του στην Ελλάδα. Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε αυτές τις 303 συμμετοχές, ο Βιεϊρίνια μετράει 49 γκολ και 43 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση τριών Κυπέλλων Ελλάδος κι ενός αήττητου πρωταθλήματος. Επίσης, ο Πορτογάλος έγινε ο 10ος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ με τουλάχιστον 300 εμφανίσεις, ενώ είναι ο πρώτος ξένος σε συμμετοχές στην ιστορία του «Δικεφάλου».