Απολύθηκε ο Σετιέν της Βιγιαρεάλ, αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Europa League

Κίκε Σετιέν

i

PrtScr

Απολύθηκε ο Σετιέν της Βιγιαρεάλ, αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Europa League

Κώστας Τόπας 13:31 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 14.08.2024

Επειτα από ένα τραγικό ξεκίνημα τη νέα σεζόν, η Βιγιαρεάλ, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League, ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με τον Κίκε Σετιέν.

Την Τρίτη (05/09) η Βιγιαρεάλ ανακοίνωσε την απόλυση του Κίκε Σετιέν, ο οποίος δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην αρχή της σεζόν. Ετσι, ο Μιγκέλ Άνχελ Τίνα, ο διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου, θα αναλάβει προσωρινά την τεχνική ηγεσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου.

Σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσαν τα «κίτρινα υποβρύχια» στη La Liga, κατάφεραν να πανηγυρίσουν μόλις μία φορά τη νίκη, έχοντας παράλληλα και τρεις ήττες. Μετά από αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα, η Βιγιαρεάλ βρίσκεται στην 15η θέση της κατάταξης, έχοντας μόλις τρεις βαθμούς, ούσα στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

«Η Βιγιαρεάλ ανακοινώνει ότι ο προπονητής της πρώτης ομάδας, Κίκε Σετιέν, δεν είναι πλέον μέλος της ομάδας. Ο σύλλογος τονίζει τον μεγάλο επαγγελματισμό και τη δέσμευσή του και εκτιμά τόσο τον ίδιο όσο και το προπονητικό του επιτελείο που ανέλαβαν τη διοίκηση σε μια δύσκολη κατάσταση την περασμένη σεζόν. Με τον Κανταβριανό προπονητή, η ομάδα έκανε μια υπέροχη σεζόν, δίνοντας προαγωγή σε πολλούς νέους από την ακαδημία νέων και προκρίθηκε στο UEFA Europa League αφού έφτασε στην πέμπτη θέση της LaLiga. Η Βιγιαρεάλ θέλει να ευχαριστήσει τον Σετιέν για τη δουλειά και τη συμμετοχή του και του εύχεται καλή τύχη στην αθλητική του καριέρα», αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν τα «κίτρινα υποβρύχια».

Ο 64χρονος τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της Βιγιαρεάλ τον Οκτώβριου του 2022, μετά το πέρασμά του από την Μπαρτσελόνα. Εκατσε 39 φορές στον πάγκο και οδήγησε την ομάδα του σε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες και 15 ήττες.